Inspiratie & Tutorials

Tutorial met Ombres Matelassées de Chanel Charming

Momenteel draag ik met veel plezier het nieuwste oogschaduwpalette van Chanel, dat jullie deze week hebben kunnen zien in de review van de Nuit Infinie collectie. Ik hou van de warme, neutrale tinten die perfect zijn voor een mooie, dagelijkse look die uitermate geschikt is voor werk en school. Ik heb een fototutorial voor jullie, zo kunnen jullie zien hoe ik het palette gebruik en hoe jij deze look zou kunnen namaken. Geen Chanel palette in huis? Met soortgelijke andere palettes kun je het natuurlijk ook voor elkaar krijgen!

Het Ombres Matelassées de Chanel Charming palette (EUR 55,00) is een echte musthave, maar ik kan mij ook goed voorstellen dat jij een soortgelijk palette in huis hebt (het Urban Decay Naked palette of zelfs het Catrice Nude palette). Misschien zijn de kleuren niet exact hetzelfde en kunnen de finishes van de oogschaduws heel anders zijn of is de kwaliteit heel anders, dan nog kun je met soortgelijke kleuren ongeveer hetzelfde resultaat krijgen. Bekijk jouw stash dus maar eens en ga op zoek naar soortgelijke kleuren, hieronder kun je de swatches nog even zien:


Stap 1
Breng een oogschaduwbasis aan over het hele ooglid en breng daarna de lichtste kleur (de kleur van stap 1 op de foto hierboven) aan op het hele ooglid met een fluffy kwast zoals de MAC 217 kwast (EUR 22,00) of de MAC 287 kwast (EUR 34,00). Je begint bij de wimperrand en brengt de oogschaduw helemaal aan tot aan de wenkbrauwen.

Stap 2
Neem daarna een plattere oogschaduwkwast zoals de MAC 239 (EUR 27,00) of de MAC 252 (EUR 34,00) en gebruik de glanzende middelste kleur op 2/3 van het ooglid, breng het ook een beetje aan in de arcadeboog maar doe dat niet te hoog, hou de vorm een beetje rond. Duw de oogschaduw op het ooglid en veeg het nog niet uit, dat doe je bij de volgende stappen.

Stap 3
Nu is het tijd om de kleur van stap 3 (de tweede van links) aan te brengen in de arcadeboog, dat doe je over de kleur die je net al hebt aangebracht. Neem wat oogschaduw op een fluffy, blendingkwast zoals de MAC 224 (EUR....) en begin met aanbrengen bij de buitenkant van de arcadeboog of crease of oogplooi. Zet de kwast met de punt aan de buitenkant en beweeg in heen en weer gaande bewegingen richting neus, maar stop ongeveer boven de pupil en ga dan weer terug zonder de kwast op te tillen. Je maakt de bewegingen van een ruitenwisser, heen en weer en houdt de kwast met het handvat iets naar beneden, er moet nl. ook kleur boven de arcadeboog terecht komen. Je kunt de kleur opbouwen, begin altijd aan de buitenkant en maak opnieuw een heen en weer beweging richting neus, net zolang totdat je het mooi vindt. 

Stap 4
Met een fijner kwastje zoals de MAC 219 (EUR 27,00) breng ik de donkere kleur (tweede van rechts) aan in een ronde vorm, ik begin bij de buitenste ooghoek en ga richting arcadeboog. Daarna breng ik de kleur ook aan onder het oog, ongeveer tot aan het begin van de pupil. Op de foto hieronder zie je de kleur direct nadat ik die heb aangebracht, ik moet het nog iets vervagen voor een mooiere overgang, daar gebruik ik de MAC 217 kwast weer voor. Ik blend nog maar lichtjes, doe dit niet te lang, de donkere kleur moet wel op zijn plaats blijven.

Stap 5
Ik heb mijn look afgemaakt met een zwarte eyelinerpen (NARS eyeliner stylo EUR 26,00) en Le Volume de Chanel mascara in zwart (EUR 30,50), maar je zou ook kunnen kiezen voor een donkerbruine of bronzen eyeliner. Natuurlijk kun je ook een eye pencil of kohlpotlood gebruiken als je dat mooier of fijner vindt. Maak de lijn dan niet te dik en laat deze van dun naar iets dikker oplopen, daarmee lift je het oog een beetje. Hou je van wat meer glans? Dan kun je een highlighter in de binnenste ooghoek en net onder de wenkrauw aanbrengen, hou het wel subtiel en ga niet voor echte glitters, ik heb hier zelfs niets gebruikt.

Ik heb nog een schema gemaakt van de exacte plaatsing van de oogschaduws, zoals je ziet breng je de kleur soms ook over elkaar heen, dat zorgt voor een mooie, subtiele overgang van de kleuren. Het is belangrijk om de kleuren met elkaar te blenden, maar het is natuurlijk ook weer niet de bedoeling dat het één kleur wordt, je moet vooral de schaduwen goed blijven zien. Daardoor krijg je juist meer vorm in het oog en dat oogt weer erg mooi van een afstandje.

het resultaat

Het resultaat is een chique, sophisticated ooglook die je overal en altijd kunt dragen en waarmee je echt goed voor de dag kunt komen. Dit is de look die ik momenteel het liefste draag, zowel overdag tijdens mijn werk maar ook als ik ga winkelen, boodschappen doe of ergens ga eten, het kan altijd! Het Ombres Matelassées de Chanel Charming palette ligt nu in de winkels (of verschijnt binnenkort), ik vind het echt een musthave zeker omdat het echt heel goed bruikbaar is, een palette wat je waarschijnlijk echt dagelijks gaat gebruiken en dat is ook weleens fijn! Ligt het tenminste niet ongebruikt in een lade omdat het zo lastig is om te gebruiken of omdat het te glitterend is om een werklook mee te maken, ik ben groot fan!

Heb jij het palette ook? Hoe gebruik jij de kleuren het liefste?

Deel dit artikel
Back to top