Nagel & Handen

OPI Mariah Carey holiday 2013 collectie met Pure 18 karaat wit gouden top coat

Dit jaar heeft OPI opnieuw gekozen om voor hun speciale kerstcollectie te gaan samenwerken met Mrs. Christmas herself : Mariah Carey. Eerlijk gezegd was ik wel een beetje verrast, het gebeurt niet vaak dat een merk als OPI meerdere collecties na elkaar aan één persoon koppelt en Mariah Carey is ook niet echt "hot & happening" meer naar mijn idee. Maar goed, ik probeerde een open blik te hebben toen ik de nieuwe collectie onder ogen kreeg, helaas ben ik niet helemaal onder de indruk....

De collectie is wel behoorlijk groot en uitgebreid, in totaal zijn er maar liefst 18 nieuwe nagellakken uitgebracht en een bijzondere top coat met 18 karaat wit goud en zilver, die wel erg leuk is. Maar laten we beginnen met de 12 "gewone" nagellakken die Mariah (?) heeft bedacht, 6 dekkende rode tinten en 6 feestelijke, glinsterende lakken, hieronder een lijstje van de kleuren met de omschrijving zoals OPI die heeft bedacht, ze kosten EUR 14,25 per stuk.

 • My Favorite Ornament - Dit champagne-glitter wordt vast en zeker je nieuwe favoriet
 • All I want for Christmas (is OPI) - Warm rood is altijd de beste keuze voor een top cadeau
 • Cute Little Vixen - Met dit diepe roodviolet zijn alle ogen op jouw gericht
 • Underneath the Mistletoe - Je wordt vast en zeker gekust met dit sprankelende appeltjesrood
 • In My Santa Suit - Dit genereus rood mag niet ontbreken onder de kerstboom
 • Visions of Love - Wij zien deze diepe bordeauxtint in jouw nabije toekomst
 • Warm Me Up - Laat je lekker verwarmen door deze fijne koffiekleur
 • Wonderous Star - Creëert ‘n midwinternacht- sterrenhemel op je nagels
 • All Sparkly and Gold - Een glamourexplosie van sprankelend, glinsterend goud
 • Sleigh Ride for Two - Er is nog een plekje over voor dit donker chocoladebruin
 • Ski Slope Sweetie - Deze glanzend gouden parelmoertint is de lieveling van iedereen
 • I Snow You Love Me - Confetti van meerkleurige, sprankelende sneeuwvlokjes

Ik heb 6 van de lakjes voor jullie kunnen swatchen, kijk maar even mee, ik ben wisselend enthousiast.


OPI All I want for Christmas (is OPI) 1 laagje - een mooie helderrode lak met een fijne, prima dekkende formule die al dekt in één laagje, geen unieke kleur trouwens, ik denk dat je vast al zo'n kleurtje hebt

OPI Visions of love 2 laagjes - een donkerbruin/rode lak die na twee laagjes nog geen mooie, egale dekking geeft....dat valt mij nogal tegen van OPI, jammer want de kleur is best aardig en mooi passend bij de burgundy trend van deze winter

OPI Underneath the mistletoe 2 laagjes - een roze/rode lak met fijne rode en roze shimmers, een feestelijk lakje dat fijn opbrengt en ook weer zonder al teveel problemen is te verwijderen, een fijn kerstlakje voor dit jaar (maar zeker niet uniek in zijn soort)

OPI All sprakly and gold 2 laagjes - een prima dekkende glitternagellak met een vrij donkere ondertoon, het is meer de kleur van oud goud dan die van sprankelend geel goud. Ik hou op zich wel van deze "tint" goud, een te gele kleur vind ik nooit echt mooi. De lak dekt in twee laagjes voldoende en is ook goed te verwijderen (al blijven er best wat glitters op de huid achter, gewoon even handen wassen en het is weer weg).

OPI Wonderous star 2 laagjes - een aparte glitterlak die redelijk dekkend is in twee laagjes, de basis is een bleke, wit gouden glitter en daarin zweven zwarte pailetten, gek eigenlijk dat dit door OPI wordt omschreven als een "winternacht", dan zou het juist helemaal andersom moeten zijn. Maar goed, het is zeker een apart lakje, dat er best feestelijk uitziet en prima is aan te brengen (al moet je de zwarte pailetten wel even op hun plaats "gidsen" met het kwastje). Het verwijderen is iets lastiger, maar met een beetje geduld en genoeg wattenschijfjes met remover lukt het toch wel.

OPI Sleigh ride for two 2 laagjes - een prachtige bordeaux/burgundy lak die helemaal past in de trend van dit moment. De basiskleur is al prachtig, maar de fijne rode shimmers maken de lak net even mooier en feestelijker, deze is echt geweldig! De lak is makkelijk op te brengen en met twee laagjes heb je een prima dekkende kleur waarmee je de winter echt wel door komt.

Naast de 12 nagellakken heeft OPI ook nog iets bijzonders bedacht, in navolging van The man with the golden gun top coat met echt goud, brengen ze nu een top coat uit met 18 karaat wit goud en zilver. Deze Pure top coat is mooi te combineren met de nagellakken van de holidaycollectie, maar kan uiteraard op elke nagellak worden aangebracht, zo "pimp" je iedere nagellak tot geweldige kerstlook!

Ik ben erg te spreken over de Pure top coat, mede omdat deze makkelijk is aan te brengen en vol zit met fijne stukjes bladgoud en zilver. Het aanbrengen gaat heel makkelijk, zorg er alleen wel voor dat de basislak goed droog is. Ik heb op de foto hierboven twee laagjes aangebracht, zo zie je de "flakes" goed en dekken ze redelijk. Echt dekkend zul je deze top coat niet krijgen, maar dat hoeft ook niet. Hou je van echte bling-bling nagels, dan breng je de Pure Top coat aan over een zilveren of gouden basislak, lekker feestelijk. De Pure top coat is trouwens ook een echte top coat, hij beschermt de nagellak goed en wordt lekker hard, je hoeft geen aparte top coat aan te brengen.

De OPI Mariah Pure top coat met 18 karaat wit goud en zilver kost EUR 39,95 en is in een zeer beperkt aantal te koop bij de verkooppunten van OPI, veel mensen hebben de top coat al gereserveerd, ik weet niet of je de top coat dan ook makkelijk zou kunnen vinden? Ik vind hem zeker leuk, echt een mooie aanvulling op jouw nagellakstash. En ja, ik vind deze mooier dan The man with the golden gun (die was wel erg geel van kleur en minder dekkend). 

Naast de 12 grote flesjes (EUR 14,25 per stuk) en de Pure top coat (EUR 39,95) heeft OPI nog 6 Liquid sand lakjes uitgebracht die je alleen in een mini-pack kunt kopen. Op zich best handig, want wie maakt er nu zo'n groot flesje op? Aan de andere kant ben je nu "verplicht" om drie kleurtjes tegelijk te kopen, die je misschien niet allemaal even mooi vindt. Maar goed, de prijs is gunstig en zo'n setje is wel weer erg leuk om cadeau te doen of te krijgen.

Mariah Carey Liquid sand mini's (EUR 14,50) met daarin Emotions, It's frosty outside en Kiss me at midnight

Mariah Carey Liquid sand mini's (EUR 14,50) met daarin Silent stars go by, Baby please come home en Make him mine

Mariah Carey mini pack (EUR 18,95) met daarin Visions of love, Warm me up, Wonderous star en All sparkly and gold

De OPI Mariah Carey collectie is vanaf deze week te vinden bij de verkooppunten in Nederland, voor meer informatie ga je naar www.opi.nl. Tegenwoordig worden de producten van OPI ook verkocht bij Parfumerie Douglas en bij filialen van MOOI Parfumerie, dat is erg fijn. Heb je geen tijd om te gaan winkelen? Dan zou je bij Asos de OPI lakjes ook online kunnen bestellen (zonder verzendkosten, wel ietsje duurder dan normaal in de winkel), handig toch?

Zoals ik al aangaf ben ik matig enthousiast, ik vind de lakjes die ik heb getest niet echt uitzonderlijk mooi, al vind ik Sleigh ride for two wel mooi en kan ik de Pure top coat best waarderen. Maar dat komt waarschijnlijk ook omdat ik al deze kleuren al veel vaker heb gezien, alle holiday collecties van OPI lijken namelijk nogal op elkaar. Oh ja, ik ben ook geen Mariah Carey fan, ook geen reden om naar de winkels te rennen. Wat vind jij de mooiste lak van deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top