Reviews

Collistar Twist ultra-shiny eye shadows - review & look

Oogschaduw, ik hou ervan en gebruik het vrijwel iedere dag, liefst "normale" poeder oogschaduw, dat vind ik het mooiste en beste resultaat geven. Toch brengen merken regelmatig oogschaduws in andere vormen uit, in cremevorm, vloeibaar, in mousse of in een stickvorm. Dat deed Collistar onlangs ook, zij brachten 8 superglanzende Twist Ultra-shiny eye shadow uit, vol met "crystal pearls". Zou het wat zijn? Ik heb ze getest en zelfs een look gemaakt, kijk je mee?

8 kleuren? Blijkbaar is kleurnummer 107 er vandoor gegaan, die mis je dus op de foto, jammer want dat was een mooie kleur. Als ik deze nog vind, dan maak ik er nog even apart foto's van.

De Collistar Twist Ultra-shiny eye shadows zijn verpakt in een mooi doosje, ze zijn dermatologisch en opthtalmologisch getest (geschikt voor gebruik rond de ogen dus) en bevatten geen parabenen. 

Handig, je hoeft de eyeshadow pennen niet te slijpen, je hoeft ze slechts omhoog te draaien, dat is wel handig
9 mooie kleuren, allemaal wel vrij licht en een tikje pastel, misschien niet helemaal het kleurenpalette van nu, maar wel passend bij de totale Collistar look. Volgens Collistar combineert de Twist ultra-shiny eye shadow stick de zijdezachte finish van een poeder met het comfort en de "zachtheid" van een creme. Het product blendt zacht met de oogleden en geeft ze een mooie, shimmery finish door de Crystal pearls.

v.l.n.r. 101 Diamante, 102 Corallo oro, 103 Quarzo en 104 Ametista



v.l.n.r. 105 Giada, 106 Bronzo & 108 Titanio


De Twist ultra-shiny eye shadow sticks zijn makkelijk te swatchen, ze geven direct goed kleur af met een behoorlijk extreme glans en shimmer. De ronde punt is vrij groot en breed, waardoor het best lastig is om de oogschaduws aan te brengen, ik had zelf liever een meer puntige punt gehad. De stick is vrij stevig, waardoor je er wel extreem lang mee doet, maar op de huid voelt de stick heel zacht aan, de formule is echt fijn om aan te brengen.
De kleuren vind ik persoonlijk wel iets te glanzend, ik vind ze minder geschikt voor een dagelijkse look, als kan het best als je ze combineert met een matte oogschaduw, maar dat is natuurlijk ook maar net wat jouw persoonlijke voorkeur is. De Collistar Ultra-shiny eys shadows kosten EUR 16,50 per stuk en zijn o.a. te koop bij ICI Paris XL en Parfumerie Douglas.

Ik wilde jullie laten zien dat je op simpele wijze, met maar één Collistar Twist ultra-shiny eye shadow snel een verzorgde ooglook kon maken. Ik bracht eerste een oogschaduwbasis aan (dat doe ik altijd, mijn favoriet is de Eye basics van Laura Mercier) en daarna ging ik van start met de kleur Titanio voor een smoky eye. Met mijn MAC 217 kwast heb ik de randen was geblend, waarna ik nog een beetje extra heb aangebracht om te kleur te intensiferen (zie foto 5). Daarna heb ik de look afgemaakt met wat MAC Naked lunch eyeshadow in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot, Lancôme Khol waterproof in zwart en Armani Eyes to kill mascara. 



Het resultaat met de Collistar Twist ultra-shiny eye shadow Titanio

Op mijn wangen draag ik Dollymix blush van MAC en op mijn lippen de Collistar Ultra-shiny gloss Magenta (daarover later meer)

Helaas moet ik deze review toch afsluiten met een domper, want ongeveer een minuut na het maken van de foto's zag ik dat de Twist ultra-shiny eye shadow stick behoorlijk in de lijntjes was gaan zitten, de oogschaduw had zich opgehoopt in mijn arcadeboog en liet daar een lelijke zwarte streep achter. Ach...even opnieuw blenden en het zou wel weer gaan, dacht ik nog...maar jammer genoeg is het niet meer goed gekomen de rest van de dag. Met mijn vinger corrigeerde ik mijn oogschaduw van tijd tot tijd weer even, maar telkens gebeurde het opnieuw. Toen ben ik de andere oogschaduws ook even gaan testen op mijn arm en ook daar bleek dat de oogschaduws totaal niet goed bleven zitten.


De formule van de Collistar Twist Ultra-shiny eye shadow is net iets te glanzend en glimmend, waardoor de pigmenten net niet goed aan de huid hechten. Zelfs na een paar minuten indrogen bleef de kleur na voorzichtig wrijven niet goed zitten, erg jammer hoor, want dat moet echt wel het geval zijn voor een oogschaduw. Nee, de Twist Ultra-shiny eye shadows komen helaas niet goed door de test, zonde! Een tegenvaller natuurlijk, maar eigenlijk snap ik ook niet dat een merk dit zo op de markt brengt, dat is toch niet handig?

Collistar heeft ook 10 mooie lipglosses uitgebracht, die wel prima blijven zitten op de lippen, ze geven een medium dekking en zijn vooral heel hydraterend waardoor de lippen voller en gezonder ogen. Ze kosten ook EUR 16,50 per stuk.
Ben jij fan van dit soort oogschaduwpennen? Wat vind jij belangrijker, dat een oogschaduw goed blijft zitten of dat een oogschaduw een mooie glans of kleur heeft?
Deel dit artikel
Back to top