Blogs & Editorial

Debbie's betaalbare favorieten van herfst 2013

Jullie weten allemaal dat ik enorm van luxe beauty producten hou, die deel ik dan ook vaak met je in de artikelen op Beautyscene. Toch betekent het niet dat ik geen betaalbare (of zelfs budget) producten gebruik, dat doe ik heus wel. Vandaag deel ik een lange lijst producten met jullie die behoorlijk betaalbaar zijn, maar zeker de moeite waard, soms zijn ze zelfs fijner dan producten die een stuk duurder zijn. Kijk je even mee?

Iedere dag belt de postbode en/of koerier aan met weer een nieuw pakje met beautyproducten, soms is dat afkomstig van een chique merk, maar regelmatig krijg ik ook pakketjes van betaalbare merken. Dat is heel fijn, want zo blijf ik telkens nieuwe producten ontdekken. Die zijn natuurlijk niet allemaal fijn, maar soms zitten er echt pareltjes tussen die ik toch wel heel vaak ga gebruiken of blijf gebruiken.

Momenteel ben ik heel blij met de zalige Weleda Berken Douchepeeling (EUR 9,99), niet zo gek natuurlijk want ik ben zo ongeveer geobsedeerd door lichaamscrubs en gebruik ze ook meerdere keren per week. Deze zachte scrub (met natuurlijke scrubdeeltjes) is heel fris van geur en is vooral in de ochtend heerlijk, naast een fijne scrub maak je de huid ook "gewoon" schoon en hoef je geen aparte douchegel meer te gebruiken. Handig en lekker snel! Dat is ook het geval bij de Vaseline Spray & Go moisturizer (EUR 8,49, die is nog steeds favoriet bij mij, nu in de Essential moisture variant, ideaal om snel nog even op te sprayen voordat ik de deur uitga. De No.7 handcreme kreeg ik in Londen en is echt een heerlijke handcreme met o.a. arganolie en andere heerlijke bestanddelen, het is wel een behoorlijk voedende handcreme en dus gebruik ik hem liever 's avonds voor het slapen gaan. Op de achtergrond zie je de face wipes van de Hema, deze zijn van de anti-age lijn en bevatten geen alcohol, ik gebruik ze eigenlijk alleen om swatches te verwijderen maar dat doen ze prima zonder mijn huid te irriteren.

Zijn jullie al aan het touperen geslagen? Dat is toch wel de truc om haar plaatselijk meer volume te geven, maar je hebt er wel de juiste tools voor nodig. De toupeerborstel van Zenner by Tom is echt heel handig, dat werkt veel beter dan een toupeerkam. Vergeet natuurlijk geen goede hairspray te gebruiken, anders zakt het net zo snel weer in...Droge lippen liggen momenteel ook weer op de loer, zeker nu het echt wat kouder en guurder aan het worden is, La Roche-posay heeft een hele fijne huidverzorgingslijn voor de extreem droge huid, Cicaplast, en de Barrier repairing balm (EUR 5,50) doet wonderen bij gebarsten en kapotte lippen. Ik heb er geen last van, maar ik onderhoud mijn lippen ook echt goed, o.a. met deze fijne balm, die momenteel standaard in mijn tas zit. Oh ja, de Poudre de riz van Bourjois (EUR 12,99) is echt geweldig en fijn, deze poeder geeft de huid een mooi mat resultaat, maakt hem echt zacht en ruikt zalig, deze limited edition is echt een aanrader, ik snap nu waarom het vroeger zo'n hit was.

Make-up favorieten tegen betaalbare prijsjes, die heb ik echt ook wel, al heb ik toch meer luxe favorieten. Maar....ik ben wel erg blij met de Fit me concealer van Maybelline (EUR 9,99), die is geweldig en ik wist het (tot voor kort) helemaal niet, wat stom! Ik vind de formule erg lijken op mijn favoriete concealer van NARS en dat is goed nieuws! De Superliner Blackbuster eyelinerpen van L'Oréal Paris (EUR 12,99) is een geweldige opvolger van de stift van Estée Lauder, deze is mooi stevig en geeft een mooi zwart resultaat, echt een aanrader. De Fit me foundation stick van Maybelline (EUR 14,49) is niet geschikt voor mijn huid, althans niet om als foundation te gebruiken, toch pak ik de stift er weleens bij, als ik een vlekje, plekje of pukkeltje wil camoufleren, het is voor mij meer een concealer dan een foundation. Het voordeel is de mooie, matte finish en de lange houdbaarheid, toch wel handig zo'n stick!

Jullie hebben natuurlijk al gelezen over mijn avonturen in Londen met No. 7, daar ging ik heen voor de introductie van een bijzonder serumduo, de Lift & luminate day & night serum (nu EUR 20,59). Dat serumduo pakt behoorlijk veel problemen aan die ontstaan door huidveroudering en zorgen voor een gegarandeerd resultaat. De huid wordt steviger, voller en ook stralender, mede doordat er een fijne, veilige en milde exfoliant in het nachtserum zit. Ik heb alle test resultaten gezien en die zien er indrukwekkend uit! Ik heb het serum duo niet zelf getest, maar mijn moeder wel en die was erg tevreden, haar huid lijkt vooral meer te stralen, de dofheid is verdwenen en de huid ziet er goed gehydrateerd uit. No. 7 producten koop je bij Boots apotheken en in hun eigen webshop, hardstikke handig!

De NYC Rock Muse smoky top coat is ook echt een aanrader, de stoere zwart/groene glitter topcoat is echt mooi over een donkergroene of zwarte nagellak, je bent in no time rock chique! En heb jij de Maybelline babylips (EUR 3,99) al geprobeerd, ik ben fan en ben er al drie kwijtgeraakt....erg he?

Maar de budget favoriet is toch wel deze Le Chat Savon de Marseille, die ik in Parijs kocht voor ongeveer 80 cent....haha, wat een prijs! Dit is het tweede, nog ongebruikte blok, het eerste blok heb ik al in gebruik, ik maak er mijn make-up kwasten mee schoon en dat gaat geweldig! Deze tip kreeg ik toen ik met MAC op bezoek was in Parijs tijden Paris Fashion Week, alle professionele visagisten zweren erbij en ik ben het helemaal met hun eens, super handig en vooral erg goedkoop. Je vindt deze zeep gewoon bij iedere Franse supermarkt en drogist, inslaan als je in de buurt bent!

Dr. Hauschka is natuurlijk geen echt goedkoop merk, maar betaalbaar is het zeker wel, zeker omdat je mooie natuurlijke producten krijgt. De douchecrèmes (EUR 12,50) zijn heel lekker, ik ben extreem fan van de Lavendel Sandelhout variant voor in de avond, maar deze Amandel variant is ook zalig omdat het mijn huid echt goed voedt. Dit zijn zeker echte aanraders, ga ze zeker eens besnuffelen bij de natuurwinkels of De Bijenkorf. Na de test van de L'Oréal Skin perfection lijn ben ik het serum (EUR 16,99gewoon door blijven gebruiken, dat bevalt simpelweg heel goed, al wissel ik het wel af met andere serums (o.a. van MAC, La Prairie en Guerlain). Last but not least, de mooie Rimmel London by Kate lipstick (EUR 9,99) in nummer 107, echt een prachtige, matte bordeauxrode kleur lipstick die goed blijft zitten, die moet je dus echt gaan kopen (al is die wel heel vaak uitverkocht in de winkels heb ik gemerkt).

Dat is een behoorlijke lijst, ik hoop dat ik jullie op een paar fijne ideetjes heb gebracht! Mocht je de Catrice Wet shine stain nog kunnen vinden bij het Kruidvat, dan moet je die trouwens ook nog even uitproberen, heel fijn spulletje!

Deel dit artikel
Back to top