Inspiratie & Tutorials

Met Photoshop is alles mogelijk!

Prachtige covershoots voor magazines, advertenties op televisie, op internet of in een glossy....we kennen allemaal de perfecte foto's van de mooie modellen. We weten ook dat de beelden vrijwel altijd bewerkt worden met een programma als photoshop, maar toch proberen we ons nog steeds te spiegelen aan het beeld dat we dat we zien op beeld. Wij willen ook die mooie, gladde en vlekkeloze huid en ja, ook die mooie nagelriemen zonder ook maar één velletje. Dat kan, als je maar een cursus photoshop doet!

Het onderstaande filmpje heb je misschien weleens voorbij zien komen, de timelapse video laat zien wat er komt kijken bij het maken van de perfecte foto. Make-up, belichting...dat is tot daar aan toe, maar dat benen verlengd en ogen vergroot worden omdat het mooier is, gaat naar mijn mening echt te ver.

Besef dat al het beeld dat je ziet gemanipuleerd kan zijn, ook ik kan met één druk op de knop een pukkeltje op vlekje wegwerken en Vivianne liet mij deze zomer zien dat ze met Photoshop ervoor kon zorgen dat een hoogzwangere Kim Kardashian op de foto niet meer zwanger was, weg buik. En dit gebeurt allemaal omdat er blijkbaar iemand is die denkt dat we hier behoefte aan hebben? Ik niet, ik hou van een mooie foto en kan mooie belichting, een profesionele visagie en een goede fotograaf uiteraar heel erg waarderen, maar ik heb geen behoefte aan een compleet vertekend beeld.

Wat vind jij van deze manier van werken? Vind je dat er een verbod op beeldmanipulatie moet komen? Daar wordt nl. weleens over gesproken omdat deze manier van werken slecht is voor ons zelfbeeld. Wat vind jij?

Deel dit artikel
Back to top