Reviews

MAC Divine night collectie - foto's, swatches, review en look

Sinds een weekje ligt de Divine Night collectie in de MAC counters en jullie zitten waarschijnlijk al met smart te wachten op mijn review? Vandaag laat ik jullie swatches, foto's en een look zien, die ik gemaakt heb met de producten uit deze feestelijke collectie. Ik heb het een beetje rustig gehouden en mij vooral gefocust op de glans van de mineralize producten, die is toch behoorlijk uniek! En ik heb weer 3 Mineralize Skin Finishes kunnen toevoegen aan mijn collectie, I love it!

De MAC Divine Night collectie bestaat uit "losse" producten zoals oogschaduws, blushes, lipsticks, fluidlines en natuurlijk skin finishes, alle informatie over de collectie vind je in dit artikel. Daar vind je ook alle prijzen en afbeeldingen van de andere producten.


De Mineralize eye shadows (EUR 22,50) bestaan dit keer uit twee kleuren, waarbij mij vooral opvalt dat er geen extreme glitters in de oogschaduws zitten, erg fijn trouwens omdat ik daar absoluut niet van hou. Gelukkig hebben de oogschaduws wel een mooie glans, het poeder is vrij zacht en niet hard, wat het makkelijker maakt om ze netjes op te brengen. Maar...een beetje fall out moet je wel verwachten, dus kijk vooral uit met de donkere kleurencombinaties zoals Gilded night en Tonight's temptation. Als ik die kleuren gebruik, kies ik ervoor om mijn oogschaduw eerst op te brengen voordat ik mijn foundation en concealer aanbreng.

MAC Mineralize eyeshadow Captivating - een combinatie van champagne en licht goud, verwacht alleen glans en erg weinig kleur, maar dat lijkt mij ook niet zo gek als je de oogschaduw ziet, wel erg mooi als highlighter onder de wenkbrauw of in de binnenste ooghoek


MAC Mineralize eyeshadow Until dawn - een warme champagne kleur en een zachte taupe, allebei voorzien van een mooie glans en heel fijne glitters die goed blijven zitten op de huid. Ook deze combinatie is heel natuurlijk.


simpele look met Until dawn mineralize eyeshadow, zoals jullie zien veel mooie glans en niet al teveel kleur

MAC Mineralize eyeshadow Gilded night - deze combinatie is een stukje feestelijker, het warme goud combineert goed met zwart, toch vind ik het iets minder dat er zilveren glitters lijken te zitten in de zwarte kleur, gouden glitters hadden toch mooier geweest denk ik. Vooral de zwarte oogschaduw heeft wat fall out bij het opbrengen.


MAC Mineralize eyeshadow Tonight's temptation - mooi en mysterieus, dat is de look die je kunt maken met deze pittige combinatie van zwart (met zilveren glitters) en diepblauw. De zwarte kleur geeft ook weer wat fall out, de blauwe kleur is daarentegen mooi zacht en blijft heel fijn op de huid zitten, prachtige pigmentatie ook!


MAC Mineralize skin finish Centre of attention (EUR 29,50) - ben je nog op zoek naar een mooi, zachte highlighter en heb je een lichtere huid? Dan kan dit weleens een echte topper voor je zijn, ik gebruik de lichte kleur erg graag als kleur onder mijn wenkbrauwen, het is een perfecte combinatie tussen roze en geel/goud, met een mooie glans die vrijwel niet op de foto te zien is. Het gouden deel is iets losser en hecht minder goed aan de huid, dat is een tikje jammer.


MAC Mineralize skin finish Perfectly poised -  ben je nog op zoek naar een pittige bronzer of heb je een getinte huid en wil je een mooi glanzend product voor ogen en wangen, ga dan voor deze geweldige MSF, ik ben er nu al verliefd op! Het is natuurlijk nog lang niet zover, maar dit lijkt mij een perfect product voor in de zomer, love it!


MAC Mineralize skin finish Scene to been seen - bordeaux is de kleur voor deze winter en eerlijk is eerlijk, ook op wangen kan dat erg mooi zijn! Zoals je kunt zien zijn de kleuren best pittig en donker, maar als je deze MSF met een subtiele hand aanbrengt dan staat dat zo mooi, wat een prachtige, warme glow krijg je, echt...je moet het proberen!

met blush Lured to love en Scene to be seen MSF

MAC Mineralize blush Lured to love (EUR 24,50) - een mooie blush in een perzik/roze tint die goed op te bouwen is en daardoor geschikt voor veel huidstinten, van heel licht tot wat donkerder. De blush geeft geen glitters, maar wel een prachtige glans, ik heb hem de laatste dagen heel veel gedragen, een aanrader!

met Mineralize blush Lured to love

De lipproducten van de collectie bestaan uit lipsticks (EUR 20,00) en cremesheen glasses (EUR 22,50), dat zijn lipglosses die vrij dekkend zijn en geen glitters bevatten. Ik ben er persoonlijk geen groot fan van, ik vind de formule soms niet fijn uitsmeren en daardoor is netjes aanbrengen niet heel simpel. En eerlijk gezegd hou ik zelf gewoon meer van een iets mattere finish, ik kies dus liever een lipstick. Maar dat is natuurlijk erg persoonlijk, ik weet dat er veel lipgloss liefhebbers zijn. 

MAC Cremesheen glass Flair for finery & Prepare for pleasure


MAC lipstick Flair for finery

Met MAC cremesheen glass Flair for finery - een lichte nude-roze lipgloss met een matige dekking, om de lipgloss netjes te verdelen heb ik nog best wat moeite moeten doen, de houdbaarheid is niet zo lang

Met MAC cremesheen glass Prepare for pleasure - een prachtige dekkende rode lipgloss die ook wat lastig, netjes is op te brengen, misschien is het beter om een goed lippotlood te gebruiken en daarna pas de cremesheen glass. Dat heb ik niet gedaan op de foto, toch is het resultaat best netjes en de kleur prachtig!


met MAC Flair for finery lipstick - een lichte nude tint die inderdaad vrijwel identiek is aan de cremesheen glass met dezelfde kleur, natuurlijk kun je ze ook samen gebruiken voor een mooie glanzend nude lip. De lipstick trekt wel iets in de lijntjes van mijn lippen, de formule had van mij wel iets dekkender en droger mogen zijn.

Gek is dat, ik vind zelf een nude lipstick echt niet mooi staan, als ik in de spiegel kijk tenminste, maar op de foto's vind ik het dan wel weer meevallen, daar kan het best. Toch kies ik zelf liever voor iets meer kleur, zeker als ik mijn ogen rustig hou zoals op de foto's. Ik zal jullie binnenkort ook eens een look laten zien met de twee donkere eyeshadows, die zijn zeker mooi voor de aankomende feestdagen en als je die dan combineert met een mooie MSF op jouw wangen, dan kun je zeker aan het kerstdiner verschijnen.
Al met al ben ik tevreden met de producten die ik getest heb van de MAC Divine Night collectie, de oogschaduws zijn mooi en fijn om te gebruiken (dat is weleens anders geweest) en de MSF's zijn opnieuw musthaves! Misschien niet alledrie, omdat je toch degene kiest die het mooist bij je staat, maar probeer ze echt eens uit als je bij een MAC counter staat.

De MAC Divine Night collectie is nu te koop bij De Bijenkorf, Parfumerie Douglas en natuurlijk ook in de online shop van MAC : www.maccosmetics.nl. Binnenkort meer over de palettes van de Stroke of midnight collectie! Wat vind jij van deze producten?

Deel dit artikel
Back to top