Blogs & Editorial

Editorial - #EMAzing

Amsterdam was gisteren behoorlijk onder de indruk van alle bekende sterren die in de stad op bezoek waren voor de MTV EMA. Hotels werden belegerd door meisjes (en jongens) die urenlang wachten om een glimp van Ariana Grande, Katy Perry of Miley Cyrus op te vangen. Het is natuurlijk ook wel wat, al die wereldwijd bekende sterren die opeens heel dichtbij komen, je zou er bijna nerveus van worden!

Vroeger (erg lang geleden dus) was ik enorm fan van Prince en ik heb ook weleens een nachtje doorgebracht voor het VVV (daar moest je toen kaarten kopen) en voor het stadion waar hij optrad om maar een goede plaats te krijgen. Ook ik was behoorlijk starstruck toen ik eindelijk de kleine man op het podium zag staan, ik barste echt direct in tranen uit....gelukkig was mijn moeder mee en kon zij mij weer een beetje oppeppen, waarna ik toch nog heb genoten van het concert. Ik heb er nog jaren van gedroomd, haha...zo gaat dat als je 15 bent. Inmiddels ben ik echt niet meer zo starstruck en onder de indruk van sterren, maar ik kan er gelukkig wel van genieten tijdens een optreden.

credit : Getty Images

Hebben jullie de MTV EMA gezien? Het was een leuke ervaring om er te zijn, maar eerlijk is eerlijk, als publiek ben je tijdens zo'n show vooral decor, je moet klappen en juichen maar er is weinig interactie met de artiesten. Dat is tijdens een echt concert toch anders, als de artiest in kwestie tenminste een beetje zijn of haar best doet. Afrojack deed gisteren in elk geval zeker zijn best tijdens zijn set in De Melkweg, waar Bo en haar vriendje bij aanwezig waren. Zij hadden hem deze week ook al ontmoet in de G-Star winkel en nu stonden ze letterlijk aan zijn voeten bij zijn optreden. Heel dichtbij en zeker ook persoonlijk, zo kan het inderdaad ook en dat maakt het heel leuk. 

credits : Getty images

Toch stond de zaal ook wel een paar keer goed op zijn kop, zeker toen Eminem, Bruno Mars en Miley Cyrus hun optreden gaven, Eminem is natuurlijk al jaren een grote held en ik geloof dat de hele zaal echt behoorlijk starstruck was! Miley is natuurlijk de bad girl van dit moment en dat liet ze, ondanks de mooie performance van Wrecking ball, toch weer zien door een joint te roken op het podium....wow, het lijkt Rihanna wel! Beetje jammer dat al die artiesten die behoefte hebben, het versterkt toch weer het idee dat sommige mensen hebben van Amsterdam (en Nederland). Net of we allemaal iedere dag stoned rondlopen en het echt normaal is om wiet te roken....kom op zeg, dat beeld mag wat mij betreft echt weleens verdwijnen. Ik bedoel, de artiesten en sterren mogen lekker doen wat ze willen hoor, maar laat "ons" Amsterdam erbuiten, tenslotte pikken miljoenen mensen zo'n beeld weer op van ons landje. 

Mijn favoriete optreden van de avond....Eminem!
Bruno Mars was ook geweldig!
Volgende keer maar een bezoekje aan het Rijksmuseum inplannen, Miley? Een foto bij de Nachtwacht is toch ook heel leuk? 

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top