Reviews

Dior Golden Winter collectie - foto's, swatches, review en een look

Dior heeft qua uiterlijk één van de mooiste kerstmake-up collecties, mede door de bijzondere goudkleurige verpakkingen die een vintage glamour uitstralen. Ze brengen mij direct terug naar de sfeer van de jaren vijftig waarin dit soort mooie verpakkingen als pronkstukken op een kaptafel zouden staan, zonde eigenlijk dat we dat nu niet meer doen! Natuurlijk heb ik de producten ook voor jullie getest en vandaag deel ik mijn eerste bevindingen met jullie, samen met een look met één van de oogschaduwpaletten. Kijken jullie mee naar de Golden Winter collectie?

De Dior Golden winter collectie bestaat uit een aantal producen in de normale, nachtblauwe verpakkingen en de lipsticks, nagellakken en geparfumeerder highlightpowder zijn extra luxe verpakt. De collectie is een combinatie van vrij koele taupe tinten op de ogen, samen met bescheiden kleuren op de lippen en wangen. Maar je kunt ook kiezen voor een iets warmere variant met wat meer goud en koper, combineer dit met een mooie klassieke rode lipstick voor een behoorlijk glamourous look.

Het sterproduct is de Diorific Perfumed illuminating powder (EUR 72,00) dat verpakt is in een behoorlijk zwaar, goudkleur doosje van metaal. Het is een juweeltje om te zien en door het handige formaat is fijn in de hand te houden. Er zit ook een spiegeltje in en het wordt geleverd in een fluwelen hoesje met ruimte voor het kwastje. Het poeder is heel licht geparfumeerd en mooi glinsterend, breng er niet teveel van op, dan wordt het effect poederachtig en dat is minder mooi. Ik heb het op de swatch maar moeilijk kunnen vangen, vooral ook omdat het tijdens het maken van de foto's heel erg bewolkt was. Voor mij vind ik de kleur net iets te licht, maar bij een lichtere huidskleur is het een prima highlighter met glitters.

Perfumed Illuminating powder 001 Rose d'or

Links My Rose & rechts Rose d'or

Diorblush 943 My Rose (EUR 43,00) - een bescheiden roze blush die niet echt speciaal is, de blush geeft een mooie frisse uitstraling en is niet al te gepigmenteerd zodat de kleur vooral voor een lichtere huid heel mooi is.

5 couleurs 634 Golden flower (EUR 56,50) - vijf kleuren in goud, bruin, brons en champagne, met behoorlijk wat glans, waardoor je gegarandeerd een feestelijke look maakt. Ik ga met dit palette rond de kerstdagen een kerstlook maken, de swatches zie je alvast hieronder.


5 couleurs 644 Golden snow (EUR 56,50) - de kleuren uit dit palette zijn behoorlijk koel, zelfs een tikje licht naar wel heel erg glanzend, iets te glanzend voor mij, ik vind het net iets fijner als een palette een mix is van glanzende en iets mattere tinten, maar het is natuurlijk wel een kerstcollectie...dus het is Dior zeker vergeven.


Look met 5 couleurs Golden snow, gecombineerd met een zwart oogpotlood van Dior


3 couleurs glow 951 Rosewood glow (EUR 45,50) - vind je een palette van 5 kleuren net iets teveel van het goede, dan heeft Dior ook een doosje met 3 oogschaduws. De kleur links is de basiskleur, de kleur rechts de highlighter die heel, heel erg glinsterend is en de onderste kleur is prima geschikt als eyeliner of als kleur om de andere kleuren wat donkerder te maken.
Diorshow Fusion mono 521 Comète (EUR 32,00) - een mooie, vrij lichte gouden mousse oogschaduw die op de huid transformeert in een glanzend poeder, die prima blijft zitten en niet in de fijne lijntjes kruipt. Ik vind het echt een fijn product dat ideaal is om te gebruiken in de binnenste ooghoek, dat geeft zo'n mooi en fris effect. Ik laat het jullie binnenkort zien!
Links Comète en rechts Rosy gold

Diorshow liner waterproof 738 Rosy gold (EUR 24,00) - een rosé gouden potlood dat mooi is onder het oog of eventueel zelfs op de waterlijn, iets wat prima kan omdat de liner waterproof is en dus lang blijft zitten. Ook deze gaan jullie in de volgende look zien!

Diorific vernis Winter (EUR 26,50) - een wit-gouden nagellak die na twee laagjes niet dekt maar wel een chique uitstraling geeft aan de nagels door de mooie, niet al te witte kleur met fijne gouden glitters. Ik hou niet van witte nagellak, maar deze kleur is toch wel heel mooi en fris, deze zou ik zeker kunnen dragen tijdens een kerstfeestje, staat fris en toegangelijk en toch chique, prima dus!


Diorific vernis Minuit (EUR 26,50) - een donkere bordeaux lak met heel veel gouden glitters die in twee laagjes mooi dekt en extreem glanst, een tikje mysterieuze kleur die het goed doet bij een verleidelijk kerstdiner omdat een donkere nagellak toch wel een meer mysterieuze uitstraling heeft. Ik vind Minuit zeker mooi, maar je moet hem wel durven dragen!


Diorific jewel manicure (EUR 39,50) - een duo van een gouden basislak en transparante, zeer fijne, balletjes met een "kristal" look die je natuurlijk direct doet denken aan de Caviar manicure van Ciaté. Tja, ik ben hier dus absoluut geen fan van en Dior had deze combinatie echt wel achterwege mogen laten, vooral omdat het dus echt niet mooi blijft. De basislak is mooi en goud, maar droogt heel erg snel waardoor je razendsnel de balletjes op het tweede laagje lak moet strooien (doe het boven het bijgeleverde plastic bakje), doe dat echt nagel voor nagel omdat het anders niet lukt, duw de balletjes aan beetje aan en zorg dat er geen balletjes uitsteken bij de randen. Dat is het...het effect is best grappig hoor, ik zou het niet chique willen noemen maar dat komt misschien omdat ik het al iets te vaak heb gezien, zelfs bij merken als Essence en Catrice. En wat ik allesbehalve chique vind, is dat de balletjes bij mij na een half uur als voor de helft van mijn nagels zijn gevallen, dat is toch jammer bij zo'n dure set. Oh ja, de balletjes in het bakje kun je weer terug in het flesje doen met de gouden trechter, dat is wel een schatje!


v.l.n.r Diorific 045 Royale, 046 Minuit en 038 Diva (EUR 37,00) - mooie, dekkende lipsticks met een minder fijne geur (een tikje ouderwets) met glitters die niet overdreven goed zichtbaar zijn, ze zijn behoorlijk langhoudend maar voelen wel een tikje droog aan, qua formule vind ik ze niet de fijnste die Dior heeft en de kleuren zijn ook niet extreem bijzonder, maar die verpakking is wel geweldig!

v.l.n.r. Diorific Royale, Diva en Minuit
links Royale & rechts Diva
Minuit

Dior Addict gloss 776 Pink fantasy & 451 Enchanted rose (EUR 29,50) - de lipglosses lijken bij het swatchen nog behoorlijk gepigmenteerd, maar eenmaal op de lippen valt de intensiteit toch wel erg mee. Ik ga zo nog even wat extra foto's maken, want de foto's die ik nu heb zijn niet goed, die doen de glosses geen recht. Ik vind de glosses vooral mooi over een lipstick, als "los" product zou ik ze niet zo snel dragen, ze glanzen te erg en brengen niet mooi en nauwkeurig aan, maar ik ben ook geen lipgloss liefhebber, geef mij maar lipstick!

Pink fantasy & Enchanted rose
De Dior Golden Winter collectie is een grote collectie, waarin je vast wel iets moois kunt vinden, ik zou zelf gaan voor een mooie nagellak en lipstick (omdat dat zo mooi staat bij elkaar) en één van de oogschaduwpaletten. Daarmee kun je een prima, feestelijke look maken met veel glans en als je de kleuren combineert met wat matte tinten, dan kun je ook nog wel een mooie dagelijkse look maken. Ach, het is maar net wat je mooi vindt natuurlijk, alles kan hoor! Echt verrassend vind ik de collectie niet en dat is wel een tikje jammer, misschien had Dior het deze kerst toch echt over een andere boeg moeten gooien, vorig jaar hebben we de Diorific producten natuurlijk ook al gezien.

Binnenkort meer over de Dior Golden Winter collectie, je kunt de producten nu in de winkels vinden, o.a. in de online shop van De Bijenkorf. Wil je alle informatie over de collectie nog even teruglezen? Lees dan dit complete artikel even door, daar vind je alle producten en prijzen.

Heb jij nog iets gekocht van deze collectie of staat er nog iets op jouw wishlist?

Deel dit artikel
Back to top