Reviews

MAC lipmix Red - ook favoriet van Ilse DeLange

Tijdens de Blind auditions van The Voice of Holland van dit seizoen kreeg ik zoveel tweets over de lipstick die Ilse DeLange droeg dat ik maar eens op onderzoek ben uitgegaan. Ik kwam er al snel achter dat zij een product van MAC droeg, om precies te zijn de Lipmix in de kleur Red. Toen ik zondag in de MAC pro store was, moest ik die natuurlijk meenenem, kijk je even mee?

Jullie herkennen de foto hierboven misschien wel? Dit was de look zoals we die bij Ilse hebben gezien tijdens de blind auditions, iedere keer weer. Gek eigenlijk dat de stylistes kozen voor telkens dezelfde outfit! Al begreep ik de reden erachter natuurlijk wel, de regie kon de audities van verschillende dagen door elkaar gebruiken in de afleveringen. Maar saai was het wel! Saai, behalve dan de mooie, frisse rode lippen van Ilse!

Op Twitter kwam ik erachter dat Ilse's visagiste Siddharta MAC lipmix in Red heeft gebruikt, Ilse herself heeft dit een tijdje daarna ook nog bevestigd op Facebook of Twitter, blijkbaar kreeg ze er veel vragen naar. Niet zo gek, de kleur stond haar prachtig! Maar wat is Lipmix van MAC nu eigenlijk en hoe gebruik je het?

Lipmix is een vloeibaar product, dat je nog het beste kunt omschrijven als een gepigmenteerd mengsel dat je op de lippen kunt aanbrengen. De textuur is heel licht, niet echt voedend, maar wel erg gepigmenteerd en direct dekkend in één laagje.
De Lipmix zit in een tube en moet je opbrengen met een lippenseeltje, er zit geen applicator aan de tube, iets wat trouwens ook komt omdat het een pro product is. Dat houdt in dat het een product is dat MAC speciaal heeft ontwikkeld om door professionals te worden gebruikt, maar natuurlijk mogen wij consumenten deze producten ook gebruiken.

Volgens MAC is de Lipmix een lichte gloss met een metallic glans, maar de glans is zeker niet extreem te noemen bij deze kleur. Toch zit er wel een glansje in, het product droogt op mijn lippen niet compleet mat op, er blijft toch een glans zichtbaar maar de lippen voelen we helemaal droog en niet plakkerig aan. Ik vind het dan ook geen echte gloss, daarbij denk ik toch aan een echt glanzend product.
Afgeven dat doet de Lipmix Red wel en eerlijk gezegd is het geen extreem langhoudend product, na een uurtje merkte ik wel dat de kleur langzaam verdween. De kleur is waanzinnig mooi, het is een heel heldere rood met een vleugje oranje, al ligt dat ook wel aan de lichtinval. Toch vind ik het product in gebruik niet het beste wat MAC te bieden heeft, maar dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat dit een specifiek pro product is. Die producten worden veel gebruikt voor fotoshoots en fashionshows, daar dragen modellen natuurlijk ook niet urenlang dezelfde kleur terwijl ze eten en drinken, nee...hun lippen worden tussendoor netjes bijgewerkt.

MAC Lipmix Red swatch

Kortom, het is een product met een bijzonder mooie kleur, maar voor dagelijks gebruik zou ik persoonlijk toch sneller kiezen voor een fijne, matte MAC lipstick zoals Lady danger of Ruby Woo. Trouwens, als je op zoekt bent naar een blauwe, gele of zwarte Lipmix, dan ben je bij MAC ook aan het goede adres, die hebben ze namelijk ook. Lipmix koop je bij de MAC pro store aan de Heiligeweg in Amsterdam of online via www.maccosmetics.nl, de Lipmix kost EUR 15,00 voor een tube van 10 ml. Het product is zeer zuinig in gebruik, je hebt maar een piepklein beetje nodig voor een complete dekking.
één laagje Lipmix red is voldoende
Heb jij dit product van MAC weleens gebruikt? Heb jij nog een goede tip voor ons voor een soortgelijke kleur? Laat het zeker even weten! 
Deel dit artikel
Back to top