Reviews

MAC Lightful huidverzorging - voor een stralende huid

In september ben ik gestart met het testen van de producten uit de MAC Lightful collectie. Dit is een verzorgingslijn die sinds afgelopen zomer te koop is, in navolging van Azië en de USA waar de producten al eerder te krijgen was. De producten pakken de doffe huid aan en versterken deze tegen de schadelijke invloeden van milieuvervuiling. De Marine-Bright formule is samengesteld uit o.a. drie krachtige soorten zeewier en krachtige vitamine C, die de helderheid van de huid echt enorm verbeteren, en het werkt!

De lijn bestaat uit 4 producten die ik een maand lang iedere dag heb gebruikt in mijn routine en ik ben behoorlijk onder de indruk. Nu gaat het de laatste weken/maanden al behoorlijk goed met mijn huid, mede door de hydroquinone en vitamine A-zuur creme (lees daar meer over in dit artikel) maar ik moet ook goede producten gebruiken om mijn huid te reinigen en te voeden. Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar deze lijn, maar dacht eigenlijk dat deze minder geschikt zou zijn voor mijn oudere huid, maar dat klopt zeker niet, mijn huid reageert er heel goed op. Ik vind echt dat mijn huid er hellderder en stralender uitziet en dat is echt ook te danken aan de Lightful producten.  

Lightful Moisture Creme EUR 37,50 (pot 50 ml)
Een vrij lichte gel-creme die het verrassend goed doet op mijn normale tot droge huid, de formule is licht maar wel voedend genoeg voor mijn huid. Jammer dat er geen SPF in zit, maar de goede ingrediënten zoals vitamine C, jojobazaadolie, vitamine E, groene thee extract en zonder alchohol en teveel parfum zijn zeker niet mis. Natuurlijk is het een beetje jammer dat de creme in een potje verpakt is, een hygienische tube of pompflacon had veel beter geweest. De creme is geschikt voor de normale tot droge huid, maar door de lichte formule denk ik dat je de creme ook kunt gebruiken als jouw huid een tikje vetter is, zeker in de herfst en winter. 

ingrediëntenlijst MAC Lightful moisture creme

Lightful Essence EUR 39,50 (pompflacon 30 ml)

Ik ben fan van serums en zou het liefst mijn hele lijf ermee volsmeren! Iedere ochtend kies ik er één uit die biedt wat mijn huid nodig heeft. Maar zoals ik al vertelde, ik ben een maand lang trouw geweest aan dit Lightful essence/serum. Het serum is licht en vloeibaar (zoals alle serums) heeft een frisse geur en trekt snel in. Ik ben vooral blij met het feit dat er geen alcohol in het serum zit, maar wel goede ingrediënten zoals vitamine C, vitamine E, zeewier- en algenextract en diverse anti-oxidanten zoals groene thee. Het serum trekt snel in, laat geen plakkerig gevoel achter en is zuinig in gebruik, één pompje is voldoende.


ingrediëntenlijst MAC Lightful essence/serum
Lightful Softening lotion EUR 30,50 (flacon 150 ml)

Iedere ochtend maak ik mijn gezicht wakker met een watje met toner of lotion, de laatste tijd is dat deze frisse, verzachtende lotion van de Lightful lijn. De lotion is lekker fris en ruikt neutraal tot plantaardig, ook hierin zit de Marine-bright formule en dat betekent dat de lotion ook verzorgend werkt. Wist je eigenlijk dat een lotion of toner niet het einde is van het reinigingsritueel, maar het begin van het verzorgingsritueel? Het is echt één van de belangrijkste stappen omdat de lotion de huid beter voorbereid voor de verzorgende producten waardoor deze beter werken. Niet overslaan dus!

ingrediëntenlijst Lightful softening lotion
Lightful Cleanser EUR 24,00 (tube 100 ml)

Of deze cleanser echt bijdraagt aan de verzorging van de huid? Hmm...daar verschillende meningen over omdat je alle verzorgende ingrediënten natuurlijk weer afspoelt. Toch vind ik dit een heerlijke reiniger die ik gebruik incombinatie met de Clarisonic Mia2, de cleanser is heel zacht en romig, schuimt een heel klein beetje en zorgt echt voor een schone huid. Hij laat een tikje droog gevoel achter, maar aangezien ik altijd een goede nachtverzorging gebruik is dat absoluut geen probleem voor mij. Misschien vind je de cleanser net iets te uitdrogend als je een echt droge huid hebt, maar dat zou je echt moeten testen, ik vind het effect in elk geval prima.

ingrediëntenlijst MAC Lightful cleanser

v.l.n.r. cleanser, essence/serum & creme

Naast deze vier producten heb ik ook "mijn" favoriete Chanel trio gebruikt, iedere dag begin ik (nog steeds) met een pompje Le jour de Chanel, in de nacht gebruik ik La nuit de Chanel en in het weekend Le Weekend de Chanel. Dat combineert prima met deze producten! Natuurlijk is het wel nodig om mijn huid extra tegen de zon te beschermen, dat is nu extra belangrijk omdat ik hydroquinone en vitamine A-zuur creme gebruik. Ik heb naast de Lightful producten daarom ook UV Essentiel SPF 30 van Chanel gebruikt.
 
Ik denk dat het wel duidelijk is, ik vind dit dus echt fijne producten die mijn huid veel goed hebben gedaan. Inmiddels ben ik gestopt met het testen, maar ik gebruik de softening lotion en cleanser nog wel dagelijks, het serum ook nog regelmatig en zelfs de creme pak ik nog weleens. Ik ben behoorlijk onder de indruk, zeker omdat de ingrediënten behoorlijk goed zijn en de prijs van de producten echt redelijk te noemen is. Ziet jouw huid dus wat dof en mag dat wel wat stralender? Denk dan eens aan de MAC Lightful producten! Je koopt ze natuurlijk bij de MAC verkooppunten en online bij De Bijenkorf en via www.maccosmetics.nl.

Heb jij weleens huidverzorging geprobeerd van MAC?

Deel dit artikel
Back to top