Reviews

Les temps essentiel de Chanel - een update na 3 maanden

Jullie hebben al vaker gelezen over de nieuwe productlijn van Chanel, Les temps essentiel of wel Le jour, La nuit en La Weekend de Chanel. Drie producten die je naast elkaar moet gebruiken en die ervoor zorgen dat de huid haar natuurlijke ritme weer terugvindt, ondanks onze drukke levensstijl. Toen ik de vorige keer een artikel schreef gebruikte ik de producten ongeveer een maand, nu zijn we bijna 3 maanden verder en gebruik ik ze nog steeds. Met resultaat, want mijn huid ziet er steeds beter en beter uit, is het toch de hand van Chanel?

In augustus heb ik dit artikel al geschreven, hierin lees je vooral meer over de werking en zie je ook de ingrediëntenlijsten van de drie producten. Toch vond ik het nodig om opnieuw een artikel te schrijven, vooral omdat ik inmiddels meer dan overtuigd ben over de werking van de drie producten en omdat ik in september een interview had met de Manager of International Scientific communications van Chanel, Armelle Sourad. Lezen jullie even mee?

Armelle Sourad

Wie zijn de doelgroep voor de drie nieuwe producten?
De drie producten, le jour - la nuit - le weekend, zijn geschikt voor iedereen die merkt dat zijn huid te lijden heeft onder hun stressvolle levensstijl. Er is geen leeftijdsgrens om te producten te gebruiken en natuurlijk kunnen zowel mannen als vrouwen de producten gebruiken en de producten zijn ook geschikt voor alle huidtypen. Dat kan dus een drukke werkende moeder zijn, maar ook de studente die een tikje gestresst raakt van de combinatie studeren en studentenleven, eigenlijk iedereen die soms (of wat vaker) teveel eist van zijn of haar lichaam. Het lichaam raakt door ons drukke programma behoorlijk in de war, met o.a. huidproblemen als gevolg, iets wat te verhelpen is door de drie producten te gebruiken. De huid wordt rustiger en veel beter in staat om zichzelf in balans te houden, iets wat de algehele conditie ten goede komt.

Zijn de producten nu serums of compleet andere producten? Hoe combineer ik de producten met andere producten die ik gebruik?

De producten zijn anders dan de serums die we tot nu toe kenden, maar ze lijken er eerlijk gezegd natuurlijk wel wat op, zeker qua substantie. Toch zijn ze in gebruik anders, je kunt de drie producten dan ook prima combineren met het serum dat je misschien al gebruikt. Les temps essentiel synchroniseert de huid weer met onze natuurlijke klok, overdag zijn we druk en hebben we bescherming nodig tegen de invloeden van buitenaf. In de avond hebben we rust nodig en voert ons lichaam afvalstoffen af, het weekend gebruiken we om ons weer op te laden voor de drukke dagen erna, iets wat onze huid echt nodig heeft.
J
e gebruikt de producten direct na het reinigen (waarbij een toner of lotion de laatste stap hiervoor is) en na het opbrengen kun je doorgaan met jouw normale huidverzorgingsroutine zoals overdag een serum, dagcreme met SPF en eventueel make-up. In de avond kun je na La nuit de Chanel ook weer een serum en nachtcreme gebruiken, zoals je gewoon bent om te doen. In het weekend kun je ervoor kiezen om zowel overdag als 's avonds Le weekend de Chanel op te brengen, je laat Le jour en La nuit dan gewoon staan, kiest voor één van de producten en gebruikt ze niet samen of na elkaar. Na Le weekend kun je dan wel weer verder met de normale ochtend- of avond routine.

Is het noodzakelijk om de drie producten naast elkaar te gebruiken, versterken ze elkaars werking?

Noodzakelijk is het niet, maar om het beste resultaat te krijgen raden wij het zeker aan. We hebben de producten uitgebreid samen getest en daaruit bleek dat het resultaat in de loop van de maanden steeds beter wordt. Mijn advies is dus zeker om de producten naast elkaar te gebruiken, alleen dan kan jouw huid zich opnieuw synchroniseren en optimaal gaan functioneren. 

Waarom is er alcohol toegevoegd aan de producten?

De alcohol in de producten vervliegt direct na het aanbrengen, maar is wel nodig om het product beter en sneller over de huid te verspreiden zonder deze te verzwaren. Uit onze onderzoeken is geen nadelig resultaat te zien door gebruik van dit ingrediënt, vrijwel alle testpersonen zagen hun huidconditie enorm vooruitgaan na langere tijd gebruik.

Wat is uw belangrijkste advies om huidveroudering te vertragen?

Het is in elk geval erg belangrijk om de huid te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen, dat is het beste advies dat ik kan geven. Stel de huid niet onnodig bloot aan de zon en bescherm deze altijd goed, zomer en winter. Nachtrust is ook erg belangrijk, net zoals een gezonde levensstijl maar dat zal zeker bij iedereen wel bekend zijn. En uiteraard kan ik aanraden om te beginnen met Les temps de essentiel, maar dat is vast niet verrassend!

Mijn ervaringen met Les temps essentiel 
Zoals ik al verteld gebruik ik de producten nu al bijna 4 maanden achter elkaar en merk ik ook dat mijn huid enorm is verbeterd. Mijn huid ziet er voller uit, mijn poriën zijn fijner, de talgproductie is minder (minder glim aan het einde van de dag), ik zie veel minder meeëters op mijn neusvleugels en mijn huid straalt echt, zelfs rimpeltjes lijken veel minder te zien.
Toch is het voor mij best lastig om exact aan te geven wat de oorzaak is, tenslotte test ik wel meer producten uit. Daarnaast heb ik ook twee glycolzuur peelings achter de rug en behandel ik mijn huid met vitamine A zuur creme en hydroquinone (dat doe ik sinds eind september), maar ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe Chanel producten ook een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de duidelijke verbetering van mijn huid.
Ik gebruik iedere ochtend, direct na mijn watje met toner of lotion, een pompje Le jour de Chanel die ik verspreid over mijn gezicht. Direct daarna gebruik ik mijn serum (ik wissel die nogal af), oogcreme, dagcreme met SPF en primer, dat laat ik een paar minuutjes intrekken voordat ik verder ga met mijn make-up. In de avond gaat het eigenlijk hetzelfde, na het reinigen een paar druppels lotion/toner waarna ik La nuit de Chanel gebruik (ook weer 1 pompje) en daarna ga ik door met mijn nachtcreme en oogcreme (soms ook nog een serum). Mijn vitamine A zuur creme breng ik hier weer overheen aan, net zoals de hydroquinone.
Op zaterdag en zondag wissel ik Le jour de Chanel in voor Le weekend de Chanel, meestal gebruik ik deze (heerlijke!) exfoliant alleen overdag, maar ik gebruik deze ook weleens in de avond, dan skip ik dus La nuit. Le weekend prikt bij aanbrengen wel een beetje, het bevat wel (veilige) AHA's die dat kunnen veroorzaken, dat is ook de reden waarom je met een gevoelige huid een beetje moet oppassen. Test Le weekend eerst even uit en gebruik het niet direct twee keer achter elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om Le weekend maar één keer op te brengen, net wat je fijn vindt.

Ik ben dus echt tevreden en ik ga ook absoluut door met de drie producten, omdat volgens Chanel de huidverbetering alleen maar zal toenemen. Toch zou je de producten ook tijdelijk kunnen gebruiken, na of in een periode van stress bijvoorbeeld, je gebruikt ze dan in de vorm van een tijdelijke kuur. 

Les temps essentiel de Chanel bestaat uit drie producten : Le jour de Chanel (EUR 75,00 50 ml), La nuit de Chanel (EUR 75,00 50 ml) en Le weekend de Chanel (EUR 90,00 50 ml). Je kunt ook een complete set aanschaffen (Le rituel EUR 216,00) en ik heb geruchten gehoord dat er ook een setje aankomt met kleinere verpakkingen, handig om mee te nemen of om uit te testen. Je koopt de producten o.a. bij De Bijenkorf, ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en andere Chanel verkooppunten.

Heb jij de producten inmiddels ook getest? Ben jij ook enthousiast? Hoe pas jij de producten in in jouw verzorgingsroutine?

Deel dit artikel
Back to top