Reviews

Giorgio Armani Maestro compact foundation review

Een tijdje geleden besloot ik bij Parfuma (één van mijn favoriete beautywebshops) de Maestro compact foundation van Armani te bestellen. Behoorlijk spontaan trouwens, want ik "moest" eigenlijk iets anders hebben. Maar na mijn goede ervaring met de vloeibare Maestro foundation (zie deze review) en de test tijdens de perspresentatie was ik toch wel erg nieuwsgierig geworden. Maestro compact in kleurnummer 07 verdween in mijn mandje en ontving ik na twee dagen thuis. Inmiddels heb ik Maestro al even gebruikt en ga ik jullie vertellen wat ik ervan vind, lees je mee?

De vloeibare Maestro foundation is behoorlijk bijzonder, deze is nl. op olie i.p.v. waterbasis en dat pakt heel goed uit. De foundation versmelt heel mooi met de huid en zorgt voor een prachtige natuurlijke finish met een mooie glans, het lijkt alsof je geen foundation draagt maar egaliseert de huid wel heel mooi. Maar ja, als je onderweg bent (op vakantie of zakenreis) dan is zo'n glazen flacon met pipetje niet echt handig als je jouw make-up wilt doen of bijwerken. Dan is het zeker fijn dat je een compact foundation in jouw toilettasje hebt, compleet met fijn kwastje waarmee je de foundation flawless opbrengt.

Giorgio Armani Maestro compact foundation is een cremige, foundation die o.a. arganolie bevat, naast andere droge oliën en 30 % minder poeder dan soortgelijke, compacte foundations. Dat zorgt ervoor dat de foundation mooi versmelt met de huid, zonder een masker of onnatuurlijk effect te geven, de huid glanst echt enorm mooi terwijl de huid toch een perfecte dekking heeft gekregen. De glow/glans die de foundation achterlaat is echt erg mooi, maar het mooiste is dat deze de hele dag zo blijft, terwijl ik absoluut geen last heb van een glimmende huid. Tenslotte is een gezonde glans echt wel iets anders dan een te glimmende huid op de verkeerde plaatsen.
Weet je wat? ik laat jullie eerst de foto's even zien.

voor Armani Maestro compact foundation

links zonder foundation en rechts met foundation

met een laagje Armani Maestro compact foundation

close-up met MAC MSF Scene to be seen en een laagje Armani Maestro compact

handig dat het kwastje in een apart vakje onder de foundation kan worden opgeborgen

De Maestro compact foundation is heel fijn op te brengen met het kwastje dat erbij geleverd wordt, de halfronde vorm ligt goed in de hand en zorgt er echt voor dat je de foundation overal netjes kunt aanbrengen. Uitwerken gaat ook prima met de kwast, maar je kunt dat ook doen met vingers, daarmee kun je de foundation ook wat bijwerken (op een plekje dat je wilt camoufleren of onder de ogen). Ik gebruik wel een primer onder de foundation (Clinique) en een heel klein beetje MAC Prep +prime finishing transparent powder op mijn voorhoofd en tussen mijn wenkbrauwen, maar dat doe ik alleen in de ochtend en daarna niet meer.

De houdbaarheid van de foundation is geweldig, 's ochtends opbrengen en dan 's avonds zien dat de foundation nog perfect zit...daar wordt toch iedereen blij van? Ik heb dus niet de behoefte om de foundation bij te werken, maar het kan zeker wel, breng plaatselijk nog wat Maestro compact aan en blend het mooi met jouw vingers, easy does it. Ik ben heel, heel erg enthousiast, want kijk eens wat een mooi resultaat, dat is toch geweldig? Ik zou de Maestro foundation aanraden voor alle huidtypes tussen normaal en droog, voor jong en oud! Heb je weleens last van een glimmende huid maar niet van puistjes, dan heb je een licht vette huid en zou je deze ook prima kunnen gebruiken. Heb je een echte probleemhuid met veel puistjes en oneffenheden, dan is dit misschien niet jouw perfecte foundation. Ik neem deze in elk geval vanaf nu standaard mee in mijn toilettasje, misschien moet ik toch maar een extra exemplaar kopen?

even het complete plaatje van vandaag, zonder lipstick *wink*

De Giorgio Armani Maestro compact foundation is verkrijgbaar in 8 tinten (02, 03, 04, 4.5, 05, 5.5, 6.5 en 07) en kost EUR 60,00. Je koopt het doosje apart (EUR 15,00) en moet er een vulling in doen (EUR 45,00), dat is natuurlijk prettig omdat je als de Maestro compact op is je een navulling van EUR 45,00 kunt kopen. Dat scheelt natuurlijk weer! In Nederland koop je deze Armani foundation bij De Bijenkorf in Den Haag (en online via www.debijenkorf.nl) en in België kun je prima terecht bij Parfuma (in Antwerpen en ook online www.parfuma.com).

Heb ik je een beetje nieuwsgierig gemaakt? Wat vinden jullie van het resultaat? Ik ben echt helemaal onder de indruk!

Deel dit artikel
Back to top