Reviews

Bereid jouw huid voor op de kou - mijn aanraders

Zijn jullie vandaag al buiten geweest? Vast wel en toen heb je vast gemerkt dat het behoorlijk koud is, zeker door de snijdende wind die er waait. Dat betekent natuurlijk een dikke jas aan, een sjaal om en misschien wel handschoenen aan. Maar heb je jouw huid en haar ook extra beschermd tegen de kou? Dat is echt nodig, zeker omdat we vast nog meer koude dagen, weken en maanden in het vooruitzicht hebben. In dit artikel laat ik jullie wat handige tips zien met voorbeelden van producten die je zou kunnen gebruiken, kijk je mee?

v.l.n.r. Gamila Wild Rose (EUR 81,90), Esthelle & Thild facial oil rose otto (EUR 48,30 via skins.nl), Philosophy When hope is not enough (EUR 32,50 via ICI Paris XL), Lancôme Absolue oleo serum (EUR 198,40), Guerlain Abeille royale face treatment oil (EUR 84,24) en Clarins Double serum (EUR 99,00)
Olie en verzorgende serums

Gebruik jij nog hetzelfde, frisse, lichte serum als in de zomer? Dan is het nu misschien wel tijd om die in te ruilen voor een wat verzorgende, rijker serum of misschien zelfs een huidolie. Natuurlijk kun je jouw flesje best opmaken, maar als je echt last hebt van een droge, rode huid dan kan een paar druppels olie per dag echt geen kwaad. Overdrijf het trouwens niet, je hebt echt maar 3 tot 5 druppels nodig voor jouw hele gezicht en minder mag natuurlijk ook. Je kunt een huidolie ook mengen met dagcreme, maar ook rechtstreeks aanbrengen op de huid, doe dit op een schone huid, voordat je een serum (optioneel) en dagcreme aanbrengt. Masseer licht maar goed in en ga daarna verder met de routine, vind je het iets teveel voor jouw huid, breng dan minder aan of gebruik een huidolie alleen 's nachts.

v.l.n.r. Armani Maestro fusion makeup SPF15 (EUR 62,00), Bobbi Brown Extra repair SPF 25 foundation (EUR 46,00), La Mer the treatment fluid foundation (EUR 71,10) en MAC Mineralize moisture foundation SPF 15 (EUR 30,00)
Voedende foundations

Tegenwoordig kun je heel wat mooie, rijkere foundations in de winkels vinden die vooral fijn zijn voor gebruik bij kouder weer of als je een echt droge huid hebt. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik die vooral terugzie bij de wat duurdere merken, vooral ook omdat ze vaak bedoeld zijn voor de oudere huid (die juist wat meer voeding nodig heeft over het algemeen). Maar uiteraard kun je deze foundations ook prima gebruiken bij een jongere huid die behoefte heeft aan wat meer voeding in de wintermaanden. 

v.l.n.r. Baume 27 (EUR 119,00), Cleanser 27 (EUR 67,40), Origins Make a difference plus + creme (EUR 45,00), Dior Instant gentle cleansing oil (EUR 33,00) en Skin Science Bio active complex cream (EUR 91,00 dit Noorse merk wordt nog niet in Nederland verkocht)
Rijkere cremes en reinigers

Dat je een rijkere creme kunt gaan gebruiken, weet iedereen natuurlijk, maar je kunt in de winter ook eens kijken naar een andere soort reiniger. Zeker nu is het belangrijk de barrièrefunctie van de huid goed in stand te houden, je moet zeker een reiniger kiezen die de huid niet uitdroogt. Dat is nooit een aanrader, maar in de winter zul je nog veel sneller merken dat de huid droger wordt, vooral ook omdat we de verwarming hoger hebben staan en we vaker binnen zijn. Jouw huid heeft veel meer voeding nodig dan in de zomer!

v.l.n.r. Embryolisse Lait-crème rich corps (EUR 28,50), Dr. Hauschka Almond soothing bath essence (EUR 13,95), Dr. Hauschka Creme douche amande (EUR 12,50), Sans Soucis Arganolie en Sisley Energizing foaming exfoliant (EUR 86,00)
Verwen jouw lijf!

Schrik jij ook weleens als je je 's avons uitkleed van die witte, droge benen en armen die je dan ziet? Wat een verschil met onze zongebruinde, glanzende lijf in de zomer en dat allemaal omdat we ons weer helemaal bedekken in warme kleding! Onze huid vernieuwt zich dagelijks en laat de dode huidcellen los, die kunnen door de bedekkende kleding niet makkelijk weg en blijven lekker aan de huid plakken, met als resultaat een witte laag die er niet uitziet! Dat kun je zeker voorkomen door wekelijks een paar keer lekker te scrubben met een voedende bodyscrub en natuurlijk ook door een goede bodylotion te gebruiken. Ik hou minder van body butters, omdat je die zo lastig aanbrengt en omdat ze vaak zo erg plakken, maar er zijn nu ook veel fijne, dunnere bodylotions die toch heel goed voeden, ideaal! Natuurlijk kun je ook kiezen voor een huidolie, zoals arganolie, gebruik niet teveel omdat een klein beetje al heel veel effect heeft en het anders behoorlijk glibberig kan worden.

Elizabeth Arden Eight hour cream nourishing lip balm SPF20 (EUR 24,90) en Nourishing lip balm (EUR 22,35), Weleda Coldcream (EUR 9,99), Avène eau thermale Cicalfate (EUR 9,49) en La Roche-posay Cicaplast barrier repair handcream (EUR 7,50)
Life savers

Rode neuzen, schrale plekjes, droge nagelriemen en gebarsten, ruwe lippen....iedereen heeft er weleens last van, je hebt eigenlijk altijd een wondermiddeltje nodig die dit soort problemen oplost! Mijn favoriete lifesaver is de Eight hour cream van Elizabeth Arden, dat smeer ik echt overal op en de lipbalm gaat altijd met mij mee in mijn tas. In de winter gebruik ik ook een rijkere handcreme en als ik dit weekend naar Disneyland Paris ga, gaat de Coldcream van Weleda mee in de tas, handig voor mijn kleine neefjes en iedereen die een rode, koude neus krijgt!

Bescherm tegen de zon, ook in de winter!
Jullie weten inmiddels wel dat het erg belangrijk is om jouw huid te beschermen tegen de zon, zelfs in de herfst en winter. Dat kun je doen door een dagcreme met SPF te gebruiken (dat ben je direct klaar en dat is in de donkere wintermaanden in Nederland best prima). Maar als je naar een zonnige bestemming gaat, dan moet je toch beter voorbereid zijn. Lancaster heeft nu, speciaal voor wintersporters, twee nieuwe producten die niet alleen met een SPF50 beschermen maar ook beschermen tegen de kou door de comfortabele textuur. De kleine tube heeft ook een stick aan de bovenkant, zo kun je tussendoor even wat extra protectie aanbrengen. De Lancaster Sun sport Ski producten kosten elk EUR 28,00 en liggen nu in de winkels!

Wat is jouw geheim om de koude een beetje goed te doorstaan? Heb je juist advies nodig of heb je vragen? Stel ze gerust bij dit artikel, wellicht kan ik of één van de lezers je wel een goede tip geven?

Deel dit artikel
Back to top