Inspiratie & Tutorials

Oogmake-up & overhangende oogleden, hoe doe je dat? Met video tutorial

Als je wat ouder wordt en oogleden langzaam, maar zeker, last krijgen van de zwaartekracht en wat naar beneden zakken, dan is het nog niet zo simpel om oogmake-up aan te brengen. Tenminste, dat hoor ik vaak maar...wees gerust met mijn tips en mijn video tutorial is het echt een fluitje van een cent. Kijk je even mee naar mijn filmpje en lees vooral de tips nog even extra door, ook handig als je de video niet direct kunt bekijken....

Overhangende oogleden heb je in allerlei soorten, van een heel licht overhangend ooglid (waardoor het onderste ooglid lastiger te zien is) tot een behoorlijk afdakje boven jouw ogen, waardoor je misschien zelfs wel moeite krijgt om goed te zien. Op zich is er niet echt iets aan te doen, althans niet met huidverzorging, want vaak is het een erfelijke kwestie. Natuurlijk is er wel iets aan te doen, zoals een ooglidcorrectie door een plastisch chirurg (meer informatie daarover kun je vinden bij de Velthuis Kliniek).

Toch kun je met een goede oogmake-up overhangende oogleden wel zorgen dat ze iets minder prominent zichtbaar zijn, dat is natuurlijk een stukje minder pijnlijk en ingrijpend. Lees even mee met mijn tips:

  • gebruik vanaf het moment dat je oogmake-up gaat gebruiken een oogcreme, breng die 's ochtends en 's avonds aan onder de ogen, op de rand van de oogkas (het harde deel) en klopt dat zachtjes is van binnen naar buiten. 
  • gebruik altijd een oogschaduwbasis, die je aanbrengt in 1 of 2 stipjes en uitwerkt/inklopt met jouw vingers. Oogschaduwbasis breng je op de oogleden aan en eventueel ook op de onderste wimperrand als je daar ook oogschaduw wilt aanbrengen. Breng absoluut niet teveel aan, een heel klein beetje doet zijn werk al prima
  • ga voor 2 goede make-up kwasten, die heb je echt nodig, de musthave is de MAC 224 kwast (of een soortgelijke blending brush van een ander merk) en eigenlijk is een fijner kwastje zoals de 219 pencil brush ook wel nodig. Zorg dat de kwasten zacht aanvoelen en toch stevig zijn om de oogschaduw goed te verdelen.
  • gebruik nooit een te donkere kleur om de arcadeboog te accentueren, maar kies voor een vrij natuurlijke, lichte taupe kleur. Ben je donkerder van huidskleur, dan pas je de kleur uiteraard een en ga je bijvoorbeeld voor een matte bruine tint, zorg dat de kleur geen glitters of overdreven glans heeft. 
  • hou de kleur op het onderste ooglid licht vanaf de neusbrug tot boven de pupil, donkere kleuren hou je altijd aan de buitenkant van het oog
  • een eyeliner of kohlpotlood is wel een aanrader, beperk die tot de wimperimplant als je er niet zo handig in bent, dat is heel makkelijk om te doen namelijk, je ziet niet echt een lijntje maar ook weer een schaduw die de wimpers accentueert
  • wenkbrauwen zijn zo belangrijk, die liften het oog direct. Kam dus altijd de haartjes naar boven en zorg dat ze daar blijven met een wenkbrauwgel, -poeder of -wax. Binnenkort ga ik je meer laten zien over de beste vorm van jouw wenkbrauwen!

Ik heb voor deze tutorial het Ombres Matelassées de Chanel Charming palette gebruikt, maar natuurlijk kun je dit ook prima met een andere palette of losse kleuren oogschaduw doen. Zolang je maar kiest voor een vrij matte, lichte taupe kleur voor in de arcadeboog, die kun je eigenlijk combineren met vrijwel alle andere kleuren. Je kunt dus ook eens bij de drogisterij kijken voor kleuren die hierop lijken en misschien heb je in jouw eigen "stash" wel wat gelijke tinten, die kun je prima gebruiken. 

Hierboven nog even een foto met schema, als je de fototutorial wilt zien dan kun je die vinden in dit artikel
Heb je nog vragen aan mij over deze tutorial? Stel ze dan gerust, dan mag hier of bij mijn YouTube kanaal, ben je al abonnee? Er komen heel wat filmpjes aan de komende weken, zorg dus dat je ze niet mist door te abonneren!
Deel dit artikel
Back to top