Blogs & Editorial

Editorial - Disney magic, al sinds 1981

Als meisje van 11 jaar stapte ik voor het eerste de magische wereld van Disney binnen, letterlijk dan, want de films, boekjes en figuren kende ik al voor die tijd. Nee, in de zomer van 1981 maakte ik, samen met mijn familie, een geweldige reis naar Californië waar wij ook een bezoekje brachten aan Disneyland in Anaheim. Wow...dat maakte indruk op de 11 jarige Deb, ik kan mij ieder detail nu nog voor me zien, van de poppen in It's a small world tot aan de Matterhorn met zijn achtbaan/treintje, ik vond het geweldig. Nu zijn we 32 jaar verder en ben ik nog steeds als een kind zo blij als ik een theme park van Disney binnenloop, wat is dat toch? Disney magic?

Disney nostalgie uit de jaren tachtig

De magie van Disney, zo zou iedere fan het je waarschijnlijk omschrijven, die magie die grijpt je en laat je nooit meer los of het doet je niets, er is geloof ik geen tussenweg! Nee....dat zal waarschijnlijk wel meevallen, er zijn genoeg mensen die hun Disney liefde in de hand kunnen houden, ik doe dat ook best wel. Ik ben dan ook geen echte Disney freak, in mijn huis vind je geen beeldjes, mijn auto ligt niet vol knuffels, we kijken niet dagelijks een Disney film en niemand in huis draagt ooit kleding met Disney figuren (mijn kids ook niet, hooguit vroeger een pyjama) en nee...ik droom ook niet iedere nacht dat ik een Disney prinses ben. Onze liefde uit zich vooral door een bezoek aan Disneyland Paris, of van tijd tot tijd aan Disney World in Orlando, maar ik denk dat we dit vooral doen omdat we het inmiddels echt een traditie binnen ons gezin is geworden, ik hou ervan.

Logeren in het Disneyland Hotel, lekker ontbijten, een beetje wandelen door de parken, af en toe een attractie in en tussendoor wat kerstballen kopen in de winkeltjes en warm worden met een cappucino. Geen gestress in te lange wachtrijen (dan komen we later op de dag wel terug), maar vooral gezellig met zijn viertjes zijn. Althans...zo was het altijd, de laatste jaren gaan er steeds vaker vrienden of vriendinnen mee, ook leuk natuurlijk.

Orlando, 2011

Tijdens het rondlopen in Disneyland Paris is ook altijd leuk om mensen te spotten, uit welk land komen ze? Waarom loopt die man bij 3 graden in korte broek en t-shirt? Meisjes die compleet in Japanse stijl rondlopen, inclusief lollie en vlechtjes in het haar of een lading mensen van Belgium Super Model (geen idee wat het is, een t.v. programma misschien?). Ook altijd leuk zijn de grote kerels die samen in een theekopje of vliegend olifantje gaan zitten....zonder kinderen, maar echt samen....mij niet gezien, zou het jeugdsentiment zijn voor hun? Ik denk wel dat de Disney liefde, als je dan éénmaal bevangen bent, niet zo snel meer weggaat en dat je de liefde ook makkelijk doorgeeft aan kinderen. Ik hoop het maar, misschien mag ik dan over een jaartje of 10-20 nog een keer mee met mijn kleinkinderen....oma Deb gaat overal in hoor, ook in The tower of terror en Space Mountain!

Ook in 1972 was ik al fan....dit was volgens mij ergens in een dierentuin
Hebben jullie nog iets leuks gedaan afgelopen weekend? Ik ga nu snel aan de slag, woensdagochtend vlieg ik vroeg naar het zonnige Barcelona, lekker!

XXX
Deb

Deel dit artikel
Back to top