Reviews

Haal de kerst in huis met Diptyque

Het Franse merk Diptyque maakt de feestdagen wederom geurig, stralend en dit jaar ook bijzonder kleurrijk met hun exclusieve, limited edition geurkaarsen. Deze keer zijn de glazen waar de geurkaarsen in zijn verpakt ontworpen door designduo Tsé & Tsé, ze zien er in elk geval vrolijk uit, zeker als je ze aansteekt. Ik kon ze niet weerstaan, jij wel?

Er zijn drie verschillende "kerst"geurkaarsen, die tijdelijk worden verkocht bij de winkels van Skins. Niet alleen de verpakkingen zijn heerlijk winters en feestelijk, ook de geuren zijn perfect passend bij de donkere dagen voor (en na) kerst.

Orange Chaya is exotisch en warm, als een glas Chai thee met een vleugje sinaasappel. De andere ingrediënten zijn kardemom, kweepeer, kaneel en gember, waardoor de geur een fijne winterse sfeer krijgt. 

Écorce de pin neemt je mee het met sneeuw bedenkte sparrenbos in, dat dit keer een tikje rokerig geurt, zeg maar de geur die je kent van een haardvuur. Deze geurkaars is vrij mannelijk en stoer, mede door de Japanse Hinoki cipres, galbanum, ceder en patchouli.

Encens de Indes is mijn favoriet, ik ben dan ook gek op geurkaarsen met de geur van wierrook en mirre. De cadeau's die de Wijzen uit het Oosten meebrachten voor het kindje van Jozef en Maria zorgen ook dit jaar weer voor een mysterieuze geur met dit keer een bloemig randje door de roos en korenbloem, het maakt de geur net iets minder scherp.

De Diptyque Holiday collectie kaarsen zijn verkrijgbaar in twee maten (190 gram/60 branduren EUR 59,00 en 70 gram/30 branduren EUR 31,00), handig als je (zoals ik) niet kan kiezen tussen de drie, ik heb dus alledrie de kerstkaarsen gekocht bij Skins. Wist je trouwens ook al dat er een mooie Diptyque shop in shop te vinden is bij het filiaal van Skins in Oosterbeek?

Naast de exclusieve geurkaarsen kun je deze kerst ook een mooie Diptyque Holiday set kopen met daarin 3 kaarsen van 70 gram voor EUR 77,00, in de bestaande Diptyque geuren Pomander, Feu de Bois en Opopanax. Pomander ruikt zalig naar sinaasappel met kaneel en kruidnagel, de perfecte geur voor de winter, Opopanax ruikt naar geurende hars en Feu de bois ruikt als een knapperend haardvuur. Je kunt de kaarsen los van elkaar branden, maar voor een unieke huisparfum kun je ook kaarsen tegelijkertijd branden....mijn favoriet in de winter is een combinatie van Pomander en Feu de bois. Heerlijk! Er zijn maar weinig geurkaarsen die qua kwaliteit kunnen matchen aan de kaarsen van Diptyque, ze zijn misschien wel prijzig maar je hoeft ze maar kort aan te steken om de geur goed te laten verspreiden en daardoor zijn ze heel zuinig in gebruik.

Zoek je nog iets exclusievers? Dan heeft Diptyque sinds kort ook een automatische huisparfumverspreider, Un air de diptyque. Deze is vooral heel geschikt voor een grotere ruimte, omdat de parfum in de ruimte wordt geblazen door het apparaat (ieder uur 3 keer om precies te zijn). De parfum zit in een ovalen capsule die je telkens weer kunt verwisselen, de geur blijft nl. niet achter in het apparaat. Er zijn 5 verschillende parfums beschikbaar : Figuier, Baies, 34, Feu de bois en Ambre. Un air de diptyque kost EUR 275,00, de parfumcapsules kosten EUR 28,00 en gaan 40 uur mee. Wat een prachtig en fijn object is het om te zien, zou geweldig staan in mijn huiskamer...maar ja, ik heb er al een stuk of 20 geurkaarsen staan! Haha...

Diptyque wordt in Nederland exclusief verkocht bij de filialen van Skins en via hun webshop, www.skins.nl. Heb jij de kaarsen van Diptyque weleens geroken in de winkels van Skins? Wat vind jij de lekkerste?

Deel dit artikel
Back to top