Reviews

Mijn strijd tegen pigmentvlekken - update na 2 maanden en de 3e glycolpeeling

Sinds september ben ik onder behandeling voor mijn vervelende pigmentvlekken bij huidtherapeute Annelijn van Ierland van de Velthuis Kliniek, dat hebben jullie misschien al eens gelezen in mijn voorgaande artikelen. Na twee maanden was het vorige week tijd om weer een foto te maken met de Visia, een apparaat dat gedetailleerde foto's maakt en ook de schade onder het huidoppervlakte zichtbaar kan maken. En het resultaat is echt ongeloofelijk, zowel ik als Annelijn waren heel erg verbaasd dat er in korte tijd al zoveel verbetering was te zien, kijk je even mee? Je kunt dus echt wat tegen pigmentvlekken doen!

Welke producten gebruik ik?
Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, gebruik ik (op doktersadvies) hydroquinone, een medicijn dat je alleen op recept kunt verkrijgen bij de apotheek. Deze creme smeer ik 's avonds, plaatselijk, op de hardnekkigste vlekken (in mijn geval op mijn wangen en rond mijn wenkbrauwen) en om de dag breng ik ook nog een laagje vitamine A zuur creme aan (ook op recept te krijgen). Daarna ben ik iedere dag gewoon doorgegaan met mijn dagelijkse routine en heb ik er extra op gelet dat ik mijn huid beschermde tegen de zon door een dagcreme met SPF30 te gebruiken.

Glycolzuurpeeling ter ondersteuning
Om het huidbeeld extra te verbeteren heb ik inmiddels ook drie keer een glycolzuurpeeling ondergaan bij de Velthuis Kliniek, op de foto's hieronder gemaakt door de Visia had ik twee peelings achter de rug, de derde heb ik daarna ondergaan. Ik zal je later nog iets meer vertellen over de peeling en hoe ik die ervaar. Ik zie duidelijk dat mijn huidbeeld is verbeterd, mijn huid lijkt een stuk stralender, frisser en fijner van structuur, ook heb ik veel minder last van pukkeltjes en puistjes.

de Visia, waarmee de foto's worden gemaakt
Het resultaat in beeld

Op de foto's hieronder kun je het verschil zien, de linkerfoto's zijn gemaakt in septemeber en de rechterfoto's vorige week, in november dus. Je ziet op de eerste twee foto's de donkere vlekken goed in beeld, je ziet waar de grootste concentratie pigment zich bevindt, des te donkerder des te meer pigmentophoping. Je ziet heel goed dat de vlekken op mijn wangen erg zijn afgenomen, al zie je nog wel wat extra pigment zitten, iets wat zeker ook geldt voor de vlekken tussen de wenkbrauwen. Ik moet je zeggen dat ik echt in shock was bij het zien van de foto's, wat een verschil!!! 


Detailfoto's gemaakt door de Visia, links september 2013 en rechts eind november 2013

Dit is het normale huidsbeeld, ook weer in september 2013 en in november 2013, de huid is veel egaler en frisser om te zien
Hoe werkt een glycolpeeling?

Annelijn heeft nu drie keer een glycolzuurpeeling bij mij gedaan, je krijgt dan een laagje glycolzuur op de (schone, vooraf gereinigde) huid aangebracht dat ze even laat zitten. Annelijn blijft de reactie van de huid constant in de gaten houden, ze gaat niet weg en reageert direct als dat nodig is. Wanneer dat nodig is? Als de huid echt rood wordt, dan smeert ze direct een neutraliser over de peeling heen waardoor deze stopt met de werking, je voelt het direct op de huid, als het prikt dan stopt dat direct na de neutraliser. Ik heb vorige week een peeling gehad met 50 % glycolzuur, dat is iets hoger dan de keren daarvoor, toen was het volgens mij 40 %. Je voelt de peeling op de huid wel iets prikken, maar het is bij mij vergelijkbaar met iets als citroensap op de huid, het doet geen pijn, maar op sommige plekken kun je wel iets voelen. 
Mijn huid is niet gevoeliger geworden sinds ik ben gestart met de vitamine A zuur creme en hydroquinone, iets dat weleens voorkomt maar waar ik geen last van heb. 

links direct voor de peeling en links direct erna, mijn huid is ietsje rood, maar het mag geen naam hebben, hier draag ik alleen een laagje Uncover skincare moisturizer
Hoe nu verder?

Omdat ik al zo'n goed resultaat geboekt heb, kan ik het gebruik van de hydroquinone af gaan bouwen, ik hoef op de plekken op mijn wangen de hydroquinone niet meer dagelijks te gebruiken. Ik blijf het nog wel even dagelijks gebruiken op de plekken tussen mijn wenkbrauwen, die zie je nog het beste al vervagen ze ook behoorlijk. Daarna is het een kwestie van blijven onderhouden, bijvoorbeeld door de hydroquinone iedere week te blijven gebruiken. En natuurlijk is het heel belangrijk dat ik mijn huid extra goed blijf beschermen tegen de zon, dat deed ik al, maar nu ga ik er nog beter rekening mee houden. Er is nl. grote kans dat de pigmentvlekken weer "opvlammen" door de UV straling, iets waar ik dus altijd gevoelig voor zal blijven. Maar dat geeft niet, ik bescherm mij zo goed mogelijk en kan eventueel altijd weer een kuur door met hydroquinone om het te verminderen. 
De vitamine A zuur creme zal ik zeker blijven gebruiken, ik ben benieuwd of deze creme er voor kan zorgen dat mijn huid nog meer verbetert, dat is zeker altijd goed. Met de glycolzuurpeelings blijf ik zeker ook doorgaan, maar ik laat er nu iets langer tussen zitten, mijn nieuwe afspraak staat pas in februari.

in het midden de glycolzuurpeeling, links de neutraliser en rechts de producten die Annelijn gebruikt om de huid te reinigen (van Uncover Skincare van Jetske Ultee, te koop via www.uncover-skincare.nl)
Wat kost dat nu eigenlijk?

Op zich valt het allemaal nogal mee, je betaalt voor het consult bij de huidtherapeute EUR 30,00 maar dat wordt in mindering gebracht als je een peeling ondergaat. Er wordt een behandelplan opgesteld dat bij iedereen anders kan zijn, eventueel krijg je een recept mee als er medicijnen nodig zijn (zoals hydroquinone of vitamine a zuur creme). Of je moet betalen voor die medicijnen is afhankelijk van jouw zorgverzekeraar, maar als je ze zelf moet betalen dan moet je rekenen op EUR 20-30 per creme, geen enorme bedragen dus. Een gylcolzuurpeeling kost EUR 75,00, maar je kunt ook een voordeliger abonnement nemen, dan betaal je EUR 360,00 voor 6 behandelingen. Ik vind dat dus enorm meevallen, zeker als je ziet wat wij vrouwen (en mannen) kunnen uitgeven aan cosmetica. Meer informatie vind je op de website van de Velthuis Kliniek of door telefonisch contact op te nemen via 088 - 7785201.

Ik ben echt enorm tevreden, ik had echt niet gedacht dat ik al zo snel resultaat zou zien, ik ben echt heel blij! En ja, ik vind echt dat mijn huid er beter uitziet en aanvoelt, ik heb ook het idee dat verzorgingsproducten en make-up veel beter tot zijn recht komen. Wat vinden jullie? Zou je een soortgelijke behandeling ook overwegen na mijn goede ervaringen?

Deel dit artikel
Back to top