Inspiratie & Tutorials

De winterse beautytips die iedereen wel kent (of toch niet?)

Officieel moet het nog winter worden, maar zeg nu eens eerlijk, als het december is, dan is het toch wel echt winter! Tijd voor een artikel met winterse beautytips en -adviezen. Sommige ken je waarschijnlijk allang, daarom heb ik ze gecombineerd met tips voor de winter van 2013...je moet tenslotte ook een beetje trendy blijven! Lees je mee?

Make-up

  • zit er nog wat foundation of BB cream in tube die je al sinds de zomer gebruikt? Misschien kun je die dan beter even aan de kant leggen (of weggooien?). Er is namelijk een heel grote kans dat de kleur niet meer matcht, zeker nu de zomer alweer even achter ons ligt. Je kunt een te donkere kleur natuurlijk ook mengen met een lichtere kleur (niet met een creme, dat zorgt er niet voor dat de kleur lichter wordt)
  • fris turquoise, pastelgroen en knalgeel....heerlijke kleurtjes om te gebruiken in de zomer, maar meestal staan ze minder fraai bij een huid die bleker is, kleding die donkerder is en daglicht dat er een stuk koeler uitziet. Zo kan het gebeuren dat die prachtige oranje lipstick echt niet meer zo mooi staat, ook al weet je zeker dat deze geweldig stond toen je op vakantie was. Tja, bewaren tot volgend jaar dan maar en kies nu voor tinten die beter passen zoals bessenrood, natuurlijk roze en klassiek bloedrood (dat is altijd goed)
  • deze winter zien we veel donkere kleuren in kleding (bordeaux, donkergroen, donkerblauw en zwart), ik ben er gek op, maar vind wel dat een donkere oogmake-up veel beter staat bij deze sophisticated look, de ogen mogen dus best wat extra aangezet worden. Ben je toch meer een naturel type? Zorg dan wel dat je mooie verzorgde wenkbrauwen hebt en misschien toch kiest voor een mooie, opvallende lipstick.
  • draag onder de lipsticks altijd een lipbalm, zeker als de lipstick wat droger is. Breng de lipbalm wat langer van te voren aan, zo trekt deze goed in en glijdt de lipstick niet van de lippen af.
  • waterproof mascara is misschien echt een must voor je nu, zoek een exemplaar dat toch nog redelijk makkelijk kan worden verwijderd, er zijn zelfs mascara die met warm water verwijderd kunnen worden, dat scheelt boenen aan het einde van de dag.
  • omdat het licht niet meer zo mooi is, onze huid doffer oogt en de kleur ook wat bleekjes kan worden is het kiezen van een stralende make-up echt een aanrader. Ga dus zeker in de winter voor een "illuminating" primer of foundation, draag geen al te dekkende/matterende poeder maar ga voor een finishing powder met wat glans. 

Haarverzorging
  • na een zomer met veel zon en warmte kan jouw haarkleur weleens minder fraai zijn geworden, mijn haarkleur wordt aan het einde van de zomer, begin van de herfst behoorlijk warm van kleur (en dus geel) en dat past helemaal niet bij mijn lichter wordende huidskleur. Tijd voor een opfrisbeurt bij de kapper, ik kies nu voor een koelere tint en hou dit bij met speciale shampoo voor blond haar (1 keer per week of zelfs minder)
  • haarolie is nu echt een must, zeker in de punten die veel meer schuren over een ruwe jas en echt te lijden hebben onder de kou. Het helpt ook om mijn haar wat minder statisch te maken, al raak ik dat niet 100 % kwijt. Goede tip is trouwens om het klimaat in huis wat vochtig te houden, zet flink wat planten en bloemen neer of eventueel wat bakjes water.
  • een muts dragen beschermt het haar, maar een muts kan ook voor flink wat ergenis omdat het haar er statisch van kan worden, kies daarom voor een exemplaar gemaakt van katoen of eventueel lamswol en laat synthetische stoffen achterwege. Breng voordat je de deur uit gaat wat serum aan op het haar, zodat het een beetje getemd is.
  • wind en regen kunnen een mooie coupe behoorlijk verpesten, misschien is het tijd om eens te kijken naar een mooi en chique alternatief dat beter houdt in deze winterse omstandigdheden. Misschien toch eens wat vaker een vlecht, knot of staart in? Dat scheelt heel wat frustratie!

Huidverzorging (gezicht en lichaam)
  • hebben jullie ook last van wit uitgeslagen benen en armen? Droog, dof en wit....ik word er niet vrolijk van! Er is weinig aan te doen, we pakken ons veel te dik in momenteel en dat doet onze huid geen goed. Des te meer reden om thuis af en toe een een dikke laag kleding uit te doen, haha.. Een fijne bodyscrub is zeker een aanrader om één keer in de week te gebruiken, vaker mag zeker ook, het helpt om de huid mooi te houden.
  • heb jij ook last van een huid die vervelend doet? Niet zo gek natuurlijk, de omslag van het weer is echt lastig voor de huid, zeker als deze gevoelig is. Ook al gebruik je nog steeds dezelfde producten, de huid kan er heel anders op reageren. Tijd om even goed na te denken en wellicht iets toe te voegen aan jouw routine of iets te vervangen. Soms kan een andere reiniger of dagcreme al voldoende zijn.
  • vergeet ook niet voldoende water te blijven drinken, ik vind dat zelf echt lastig omdat je simpelweg minder dorst hebt dan in de zomermaanden. Maar ook nu moet ons lijf goed gehydrateerd blijven om te zorgen dat afvalstoffen uit ons lichaam verdwijnen en we van binnenuit onze huid voorzien van voldoende hydratatie. Groene thee is ook een goed alternatief, lekker warm!
  • een warme douche of bad is heerlijk om op te warmen, maar is heel slecht voor de huid, het droogt enorm uit. Kies voor een voedend douche- of badproduct en smeer direct na het bad of de douche de vochtige huid in met een lichte bodylotion.
  • gebruik een exfoliant! Ik kan dit niet vaak genoeg aanraden, weg met de scrubs met korreltjes en plastic balletjes (heel slecht voor het milieu) en ga voor een exfoliant! Zeker in de winter is het echt noodzakelijk om de huid stralend en fris te houden, de exfoliant helpt om de dode huidcellen van de huid te weken, waardoor deze er direct beter uit zal zien. Er zijn tegenwoordig ook cremes met een exfoliërende werking, meestal voor 's nachts. Zorg er wel voor dat je een dagcreme met SPF draagt als je regelmatig een exfoliant gebruikt, maar eigenlijk is dat altijd nodig.
Last but not least, pamper handen extra nu ze behoorlijk te lijden hebben door kou, wind en regen. Ga 's avonds even zitten om de nagels in te smeren met een verzorgende olie of serum en zorg dat je altijd een tube handcreme bij je hebt onderweg.
Deel dit artikel
Back to top