Reviews

Crème Puff van Max Factor, weg met een glimmend voorhoofd op foto's

Maak jij weleens een selfie van jezelf? Of maken jij en jouw vrienden of familie vaak foto's van elkaar? Nu iedereen een telefoon met camera heeft maak ik meer foto's dan ooit, net als de mensen om me heen. En wat is er dan irritanter als jij, nadat de foto is genomen, ziet dat jouw voorhoofd enorm glimt...veel meer dan de anderen op de foto. Gelukkig is er iets aan te doen en Crème Puff van Max Factor is al jaren de perfecte oplossing. Kijk je even mee?


Crème Puff van Max Factor is een compact poeder die de huid zeer goed matteert en ook egaliseert. Je kunt de Crème Puff op een aantal manier gebruiken:

  • over jouw hele gezicht na het aanbrengen van dagcreme, voor een mat en egaal resultaat met een licht poederige finish
  • over een laagje BB of CC cream of foundation waardoor je de picture perfect finish krijgt die zeer fotowaardig is
  • plaatselijk op de huid, vooral de T-zone, om de glimmende plekjes te matteren waardoor je een natuurlijk, maar wel mooi resultaat krijgt
41 medium beige, 42 deep beige en 75 Golden
v.l.n.r. 41 medium beige, 42 deep beige en 75 Golden
ingrediëntenlijst Max Factor Crème Factor - het hoofdbestanddeel is talk, een poeder dat huidvet opneemt en daardoor een mat resultaat geeft, ook bevat het poeder parfum en is het daarom minder geschikt als je daar gevoelig voor bent. 
Dat is precies hoe ik de Crème Puff gebruik, als probleemoplosser, en daarom neem ik de laatste tijd dit poeder mee in mijn tas. Normaal werk ik mijn make-up overdag niet bij, maar wel als ik op de foto moet of ga filmen. Als je een flits gebruikt of lichten om te filmen, dan is een matterend poeder echt een must. Maar, ik ben er wel heel zuinig mee, ik breng alleen een heel klein laagje poeder aan op de plekken die teveel glimmen, het mag best een beetje mat zijn, maar te mat is ook niet mooi. De kunst is dus om de poeder licht en plaatselijk aan te brengen.

Ik gebruik daarvoor de bijgeleverde puff (die je gewoon kunt wassen als die vies of vettig wordt, gewoon met shampoo en warm water), maar met een kwast lukt het ook, dan is het resultaat iets minder dekkend, maar je kunt soms wat minder precies werken (tenzij je een vrij kleine poeder kwast gebruikt natuurlijk). Ik gebruik de kleur Deep beige het vaakst, die is qua kleur voor mij prima, als je een te donker poeder gebruikt kun je vlekken krijgen op de huid, geen aanrader dus. Je kunt een donker poeder trouwens wel gebruiken als subtiele shape poeder.


voor Crème puff

na Crème puff
Crème Puff is een behoorlijk matterend poeder, subtiel gebruiken is het beste en dan krijg je ook het mooiste resultaat, de ergste glans haal je uit jouw gezicht en het geeft een licht poederige finish. Ik ben er geen voorstander van om het poeder als basis te gebruiken, ik vind dat resultaat echt niet mooi omdat het een onnatuurlijke look geeft die te mat is (dat is echt niet mooi). Beperk je bij het aanbrengen ook echt tot de plaatsen die snel zullen glimmen, breng het poeder bijvoorbeeld niet aan onder de ogen, waardoor rimpeltjes geaccentueerd zullen worden.

Crème Puff heeft trouwens een zeer opvallende, vrij indringende parfum...het ruikt nl. precies naar Chanel no. 5, behoorlijk klassiek dus en je blijft het ook best lang ruiken op de huid. Iets teveel parfum misschien, maar de poeder zorgt er wel voor dat mijn huid een paar uur goed mat blijft en maakt mijn huid niet vetter, maar....subtiel aanbrengen is het geheim! Probeer het eens, de speciale gouden feestverpakking van Max Factor Crème Puff ligt nu in de winkel, je betaalt EUR 12,99 voor een grote verpakking van 21 gram. 
 

Er zijn zes verschillende tinten te koop:

  • translucent 05
  • golden 75
  • medium beige 41
  • deep beige 42
  • candle glow 55
  • gay whisper 59
Wat is jouw favoriete poeder om glimplekjes weg te werken? Hoe breng je dat poeder aan? Met een kwast of puff?
Deel dit artikel
Back to top