Algemeen

Oplossingen voor mislukte schoonheidsoperaties bij Last Chance Salon op TLC

Deze week werd bekend dat kinderen op steeds jongere leeftijd zich druk maken om hun uiterlijk. Kinderen van vijf jaar kunnen zelfs piekeren of ze wel mooi genoeg zijn...wat treurig eigenlijk. Uiterlijke schoonheid is in de hedendaagse maatschappij behoorlijk belangrijk, zo belangrijk dat sommige mensen er alles aan doen op het perfecte uiterlijk te krijgen. Plastische chirurgie kan een optie zijn, maar helaas gaat het ook weleens fout. Gelukkig is er hulp, de experts van de Last Chance Salon van TLC zetten al hun kunde in, kijk je mee?

Van botoxinjecties, fillers, borstvergrotingen, buikwandcorrecties tot haarimplantaten, mensen besteden jaarlijkse miljoenen euro's aan behandelingen waardoor ze er hopen beter en mooier uit komen te zien. Maar niet elke aanpassing is ook een verbetering, zeker niet als je behandeld wordt door een ondeskundige arts of kliniek. Dat komt nog weleens voor omdat sommige mensen gaan voor de goedkoopste optie en niet kijken naar de kwaliteit van de arts of kliniek. De gevolgen kunnen desastreus zijn, van grove littekens tot gaten in de huid en in extreme gevallen kunnen mensen aan een cosmetische operatie overlijden.

In het tweede seizoen van het TLC programma Last Chance Salon laten slachtoffers van een mislukte behandeling of operatie zich helpen door de deskundigen die proberen de schade te herstellen, waardoor de mensen in elk geval weer zonder schaamte over straat kunnen. Plastisch chirurg Vik Vijh, haarstyliste Skyler McDonald en dermatoloog Sam Bunting bieden met hun kunde en ervaring een laatste kans op herstel. Want wie mooi wil zijn, hoeft echt niet altijd pijn te lijden.

Bijzonder aan dit seizoen is dat er twee Nederlandse cases in verwerkt zijn. In aflevering 1 zien we de half Nederlandse, half Australische Brett. Hij droomde er altijd van om een fantastisch lichaam te hebben en kreeg borstimplantaten om een borstkasvergroting te realiseren. Zijn operatie leek helemaal geslaagd, totdat een van de twee borsten begon te ontsteken en verwijderd moest worden. In aflevering 3 vertelt de Nederlandse Elsbeth haar verhaal. Zij heeft een tatoeage laten verwijderen, maar heeft er een veel erger litteken voor terug gekregen.

advertorial
Het tweede seizoen van Last chance saloon start op maandag 16 december 2013 om 21:00 uur en is te zien bij vrouwenzender TLC. Wil je alvast een voorproefje zien, neem dan een kijkje op www.tlc.nl/tv-shows/last-chance-salon/videos/
Deel dit artikel
Back to top