Reviews

Guerlain Abeille Royale face treatment oil & Lancôme Absolue oleo-serum

Deze winter ga ik de barricaden op...ik ga mijn best doen om jullie van een ruwe, droge en rode huid af te helpen! Het is een probleem waar veel vrouwen last van hebben en in veel gevallen kun je er met de juiste verzorgingsproducten echt wel iets aan doen. Één van de oplossingen is om een olie te gebruiken in combinatie met jouw huidige producten, maar er zijn ook speciale voedende serums die heel prettig werken. Lancôme en Guerlain hebben prachtige producten, die misschien wel de oplossing zijn, lees zeker even verder voor meer informatie en mijn ervaringen met de producten.

Lancôme Absolue sublime regenerating oléo-serum EUR 199,00 (30 ml pompflacon)
Dit hybdride serum is een perfecte manier om de huid te voorzien van wat meer oliën, als je een pure olie net iets teveel voor jouw huid is of als je het lastig vindt om de olie in te passen in jouw huidverzorgingsroutine. Het Oléo-serum is half olie, half serum en heeft een fluweelzachte textuur met de voedende werking van de verschillende oliën in het serum. De belangrijkste oliën in dit serum zijn de citrus-, camelia- en babassuolie, alledrie oliën rijk aan essentiële vetzuren waarvan de structuur erg lijkt op de huideigen lipiden (vetten in de huid). Hierdoor worden de oliën goed opgenomen door de huid waardoor deze versterkt wordt en de barrierefunctie herstelt. Dat is namelijk vaak het probleem, we drogen onze huid teveel uit (door verkeerde reinigers, door weersinvloeden, tekort aan hydratatie en een te droge leefomgeving in de winter) waardoor de barrierefunctie van de huid verstoort raakt. Daardoor kunnen allerlei problemen ontstaan, denk aan een schilferende, gevoelige en rode huid.
Als je de dag begint met een paar druppels van dit olie-serum, dan kun je zeker zorgen voor herstel van de huid! Het serum voelt heerlijk aan op de huid, in tegenstelling tot andere serum voelt het enorm verzorgend aan, je merkt dat er oliën in zitten, maar het effect is zeker niet vet. 
In de ingrediëntenlijst zie je in het begin vooral "slipping agents", siliconen en glycerine, de werkzame ingrediënten komen wat verderop in de lijst en dat is toch best een klein beetje teleurstellend, zeker gezien de hoge prijs van het serum (EUR 199,00). Maar in de praktijk vind ik het wel een prettig serum, vooral als de huid wat droog aanvoelt of als je echt wat ouder bent en jouw huid wat meer voeding nodig heeft. Het serum maakt de huid direct zachter, voedt deze goed en geeft een mooie, gezonder glans aan de huid. Ik heb het zelf kort gebruikt, inmiddels heb ik mijn moeder blij gemaakt met het serum, zij is 62 jaar en dit serum past perfect in haar routine van deze winter.

ingrediëntenlijst Lancôme Absolue Sublime regenerating oléo-serum EUR 199,16 (30 ml pompflacon) 

Lancôme Absolue Oléo-serum & Guerlain Face treatment oil

Lancôme Oléo-serum & Guerlain face treatment oil - je ziet goed de verschillen in textuur, het serum van Lancôme bevat ook fijne shimmers die de huid mooi laten glanzen
Guerlain Face treatment oil EUR 84,24

De Abeille Royale lijn van Guerlain is zeker één van de toplijnen van dit mooie merk, ik gebruik graag de nachtcreme, nek & decolletécreme en ben nu ook fan van de Face treatment oil. In de olie vind je, behalve oliën ook de bijzondere Royal Jelly ofwel koninginnegelei, het mengsel dat bijen voeden aan hun larven. Deze voedingsbron werkt verjongend en versterkend, het wordt dan ook regelmatig aangeraden als voedingssupplement en het wordt door Guerlain gebruikt in hun Abeille Royale lijn. Of het werkt? Tja, we zijn natuurlijk geen bijen, maar volgens de experts van Guerlain zorgt het echt voor een jonger uitziende huid en daar doen we het allemaal voor! 
Als ik de ingrediëntenlijst bekijk, dan valt het toch wel op dat er niet zo heel veel olie in het product zit, bovenaan de lijst staan water, glycerine, diverse vochtbindende en verzachtende ingrediënten, alcohol (minder fijn!), royal jelly en ook honing. Op zich prima ingredienten, maar als je een "oil" op de markt brengt, dan verwacht je natuurlijk ook wel echt olie te vinden in een product. Dat zit er natuurlijk ook wel in, om precies te zijn castorolie ofwel wonderolie, maar dat is dan ook de enige olie...een beetje een misser toch wel! Maar goed, het zorgt er wel voor dat de treament oil niet vettig aanvoelt na het aanbrengen, het is inderdaad vrij waterachtig en dun voor een olie. Gelukkig is de prijs van dit product wel een heel stuk lager dan dat van Lancôme en doet de Royal Jelly toch wel zijn versterkende werk, een echte treatment oil zou ik het eigenlijk niet willen noemen. Toch kan het wel net het beetje extra olie zijn dat jouw huid nodig heeft, pas echter wel op met een gevoelige huid, er zit behoorlijk wat parfum in. Maar weet je wat het wel is, ik vind het wel een fijne formule voor mijn huid, het is niet te vet, laat zich makkelijk verdelen en zorgt voor een net iets beter gevoede huid die prettig aanvoelt als mijn huid wat droog is. Sommige pure oliën zijn voor mij soms toch iets too much....


ingrediëntenlijst Guerlain Abeille royale face treatment oil EUR 84,24 (28 ml flacon met pipet) 

Jullie kunnen het lezen, ondanks dat er best het een en ander is aan te merken op de producten (vooral qua werkzame ingedriënten) zijn het allebei wel fijne producten in gebruik, het serum van Lancôme zorgt direct voor een mooiere huid en de treatment oil voor een comfortabel gevoel aan de huid. Ik vind het serum wel erg prijzig, maar het past qua prijsklasse natuurlijk wel bij de overige producten van de Absolue lijn van Lancôme, daar betaal je nu eenmaal voor.
De Treatment oil is een fijne toevoeging aan de Abeille royale lijn, zeker omdat ik het serum van die lijn nogal waterachtig vind, dit product is echt beter geschikt voor de ouder wordende huid, toch de doelgroep van deze Guerlain lijn.

Heb jij ervaring met één van deze producten of met andere producten uit deze productlijnen van deze mooie merken? 

Deel dit artikel
Back to top