Reviews

Kerstcadeau tip - Annick Goutal Noël geurkaars

Het parfumhuis Annick Goutal draagt de naam van haar oprichtster, een prachtige Franse vrouw die werkte als model en in 1977 de overstap maakte naar de cosmeticawereld. Samen met een vriendin opende ze een cosmeticawinkeltje, Annick ging zich bezig houden met verpakkingen en de geuren van de producten, een zeer slimme zet! Annick bleek een aangeboren talent te hebben voor het ontwikkelen van geuren, iets wat ze leerde in Grasse. Dit jaar geniet ik van de creatie van Annick in de vorm van de Noël geurkaars, lees je even mee?

Annick had een enorme passie voor het creeren van nieuwe geurcomposities, waarbij de rijke en ruwe materialen uiteraard erg belangrijk waren. Ze teste haar nieuwe creaties altijd eerst op zichzelf, waarbij ze het ook erg belangrijk vond dat de geur langhoudend was, ze wist duidelijk wat vrouwen willen, heel lang en vooral lekker ruiken. Toch was de doorbraak van Annick in de parfumwereld, de unisex, frisse en unisex geur Eau d'Hadrien die ze in 1981 creëerde. Annick's naam werd al snel heel bekend in de wereld van de High Perfumery, vooral in de USA en Azië zijn haar geuren zeer succesvol.

Helaas overleed Annick in 1999 aan de gevolgen van kanker, haar dochter is sindsdien de drijvende kracht achter het Huis Annick Goutal, samen met Isabelle Doyen die sinds 1986 samenwerkte met haar moeder. Zij ontwikkelen nu de nieuwe geuren en dat doen ze met veel succes, de geuren van Annick Goutal vind je inmiddels in alle mooie niche parfumeriën over de hele wereld

Annick Goutal Noël (EUR 45,00) is een heerlijke geurkaars, die dé geur van kerstmis nog meer door het huis verspreidt, het is een warme maar frisse combinatie van citrusvruchten zoals citroenen, bittere sinaasappelen en mandarijnen, gecombineerd met Siberische dennenbomen. Ik vind het fijn dat het geen al te zware geur is, iets wat vooral prettig te combineren is met alle etensgeurrtjes die er rond de kerstdagen in mijn huis hangen. Noël frist de geur in huis net even wat op en de citrusnoten wekken ook nog eens de eetlust op!

Alle geurkaarsen van Annick Goutal zien er hetzelfde uit, je ziet dus niet direct aan de Noël kaars dat dit een echte kerstkaars is.  Eerlijk gezegd kun je Noël best na kerst ook nog opbranden, het is ook een heerlijke wintergeur en doordat de verpakking niet al te uitbundig is, valt het ook niet op dat je de "kerstkaars" nog even hebt laten staan.

"Nature and all her wonders guide me....My emotions find expression in scents. Perfume is the music of my dream." Annick Goutal

Zoals bij iedere geurkaars, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om het lont kort te houden omdat een te lange lont kan gaan walmen, natuurlijk moet je de kaars neerzetten op een vlakke en stevige ondergrond en liefst niet op een tochtige plaats. Op die manier brandt de kaars veilig en helemaal op en dat is wel zo belangrijk, blaas de kaars ook uit als je uit de kamer gaat.

Ik ken de geuren van Annick Goutal wel van winkels als Celeste Parfums, Parfuma en Harrods, maar ik zelf nog geen geur van dit huis. Nu ik de Noël geurkaars heb geroken, ben ik wel erg nieuwsgierig geworden en denk ik dat ik snel eens even de tijd moet nemen om alle geuren eens goed te gaan ruiken, wie weet ontdek ik wel een nieuwe favoriet? Wil je meer informatie, ga dan eens naar de website van Annick Goutal (www.annickgoutal.com), je kunt daar ook producten kopen.

Ken jij de parfums van Annick Goutal? Kunnen jullie mij misschien een goede tip geven? Welke geur moet ik echt gaan ruiken?

Deel dit artikel
Back to top