Reviews

Hoe krijg je Anastasia wenkbrauwen? Met verslag van een gezellige workshop

Twee weekjes geleden was ik, samen met 8 Beautyscene lezeressen voor een workshop op het hoofdkantoor van Anastasia Bevery Hills Nederland en wat was het gezellig! We werden hartelijk ontvangen door twee lieve Anastasia dames die heerlijke hapjes hadden gekocht bij Koekela, waarvan we uiteraard uitgebreid van hebben gesnoept. Maar het doel van de workshop was uiteraard het krijgen van perfecte wenkbrauwen in Anastasia style. Kijk je even mee naar het resultaat en meer informatie?

De Anastasia brow treatment 
Tijdens de workshop kregen alle lezeressen een Anastasia Brow treatment, de treatment die is ontwikkeld door Anastasia Soare en wereldwijd heel veel fans heeft. Volgens Anastasia kun je altijd de perfecte wenkbrauw voor je vinden, omdat deze compleet samenhangt met jouw botstructuur, het is een kwestie van eenmaal goed "opmeten" en daarna kun je iedere dag binnen no time de perfecte wenkbrauw creëeren. 

De Anastasia methode is een tikje geheim, maar het komt erop neer dat door het zetten van enkele meetpunten bepaald wordt waar de wenkbrauw start, waar het hoogste punt is en waar de wenkbrauw eindigt. Als die 3 punten gezet zijn, dan gaat de Anastasia specialist voor je op zoek naar het sjabloon dat het beste past bij de vorm van jouw wenkbrauw. Anastasia heeft 5 sjablonen gemaakt, waarvan er altijd één past bij jouw vorm, dat wordt de leidraad voor de vorm van jouw wenkbrauwen.

Zo'n treatment kregen mijn lezeressen nu tijdens de workshop, maar normaal kun je daarvoor terecht bij de Anastasia specialisten die je vindt bij Parfumerie Douglas en Rob Peetoom, een treament kost EUR 25,00 en duurt ongeveer 15 minuten.

De workshop
Alle dames die een workshop hadden gewonnen hadden wel één of meerdere issues met hun wenkbrauwen, sommige vonden het lastig om de vorm te bepalen, andere hadden zoveel geëpileerd dat er kale plekjes ontstonden en weer anderen hadden een litteken in hun wenkbrauw waardoor het ook best lastig is om de wenkbrauw bij te werken.
Maar dat zijn zeker geen issues voor de Anastasia specialisten, die werken volgens hun eigen systeem en kunnen zo iedere wenkbrauw in een mooie vorm maken. Als eerste werden de drie ijkpunten bepaald, waarna de lezeressen te horen kregen welk sjabloon bij hun wenkbrauw past, met dat sjabloon werd de wenkbrauw compleet ingekleurd met poeder, dat is dus de perfecte vorm. Natuurlijk vallen daar haartjes buiten, die moeten dan ook geëpileerd of geharst worden, dat gebeurt ook tijdens de treatment. De hars is warm, maar zeker niet heet en het is totaal niet pijnlijk om wat haartjes te laten harsen. Dit gebeurt vrijwel altijd boven de wenkbrauw, omdat daar vaak donshaartjes zitten die de vorm wat minder strak laten lijken. Na het waxen kan de huid wel wat rood worden, maar er is een geweldig verkoelend en camouflerend product dat ervoor zorgt dat de roodheid direct verdwijnt, als bij toverslag.

Er worden eventueel ook wat haartjes geëpileerd en geknipt als ze te lang zijn, daarna wordt de wenkbrauw nog even bijgewerkt met poeder of eventueel een ander product van Anastasia. Als iemand kale plekjes heeft of er op een bepaalde plaats nog haartjes moeten bijgroeien, dan geeft de Brow whiz een mooi natuurlijk resultaat, je tekent dan simpelweg wat kleine haartjes bij. De kleur van het wenkbrauwpoeder dat je kunt gaan gebruiken wordt trouwens ook bepaald en is afhankelijk van jouw haarkleur en natuurlijke kleur van jouw wenkbrauwen, mijn kleur is trouwens Medium ash.


v.l.n.r. Petra, Sharona, Jessica, Leoni, ik, Ingrid, Mariska en Dorien (Marinka was toen al weg omdat de oppas niet langer kon blijven)

Mooie selfies van mooie dames met mooie wenkbrauwen! Ze zijn er allemaal heel blij mee!
Hoe doe je het nu thuis?

De volgende ochtend moesten we natuurlijk allemaal zelf aan de slag, maar met de goede uitleg zou dat geen probleem moeten zijn, ik heb mijn stappen even op een rijtje gezet.


Met het borsteltje van Anastasia borstel ik mijn wenkbrauwen goed door, zo haal ik de foundation en poeder weg die er eventueel in terecht zijn gekomen, ik borstel de haartjes ook wat omhoog aan het begin en na het hoogste punt borstel ik ze weer naar beneden.

Mijn wenkbrauwen beginnen op exact de juiste plaats, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn, check dat dus altijd als jouw wenkbrauwen iets te kort zijn. Zet het borsteltje tegen de neus aan, laat het langs het oog vallen en zet een beginpunt neer met een beetje poeder. Ik sla dit meestal over, omdat ik mijn wenkbrauwen niet hoef bij te werken aan het begin.

Nu pak je het juiste sjabloon erbij. het gaat dan vooral om de breedte van de wenkbrauwen, hoe ver het hoogste punt van het begin vandaan ziet bijvoorbeeld en hoe de hoek is naar het hoogste punt, die punten zijn afhankelijk van jouw botstructuur. Ik heb een "medium arch" en Beyoncé (om maar iemand te noemen) een "full arch". Dat sjabloon kan een hulpmiddel zijn om de vorm van de wenkbrauw te bepalen, zeker als je weinig wenkbrauwhaartjes hebt of te dunne wenkbrauwen. Je hoeft het sjabloon niet helemaal in te vullen, je hoeft ze niet persé zo dik te maken als je dat niet wilt.

Met het schuine kwaste van Anastasia werk ik mijn wenkbrauwen bij, ik vul eventuele kale plekjes wat op en maak ze aan het begin net iets strakker en voller. Ik hou ze altijd wel heel natuurlijk, ik ben niet zo'n fan van extreem bijgetekende wenkbrauwen in een compleet andere vorm dan een natuurlijke, maar natuurlijk kunnen smaken verschillen. De wenkbrauw die je op de foto ziet is mijn linker, mijn rechter moet ik iets meer bijtekenen/-poederen omdat ik daar net wat haartjes mis om de juiste vorm te krijgen, hopelijk groeien ze weer bij. Het brow powder van Anastasia is heel fijn, het hecht goed aan de haartjes en houdt ze ook goed op de plaats (als ze niet al te eigenwijs zijn)

Om de wenkbrauwhaartjes vast te zetten kun je een Brow gel of wax pencil gebruiken, ik vind de gel het fijnste omdat die lekker licht aanvoelt. Je kunt eventueel ook een gekleurde gel kiezen, zo kun je de kleur van jouw wenkbrauw eventueel subtiel veranderen in een Ombre wenkbrauw, dat gaf in veel gevallen een mooi effect. De brow gel wordt een beetje hard, maar niet extreem en laat ook geen klodders of andere zichtbare resten achter, erg belangrijk vind ik.

voor en na, een subtiel verschil die mijn oogmake-up toch net even afmaakt.
De goodiebag

Natuurlijk gingen we de deur niet uit zonder goed verwend te worden door de dames van Anastasia, alle deelnemers kregen een 5 pieces kit t.w.v. EUR 75,95, een tasje met daarin een complete set Anastasia producten : een pincet, een dubbelzijdig kwastje/borsteltje, 5 sjablonenen, een transparante brow gel en het Brow Powder duo in hun eigen kleur (er zitten altijd twee kleuren in een doosje, zo kun je ook mengen wat erg praktisch is). Maar dat was nog niet alles, want ze kregen ook nog een mooie Anastasia highlighting creme duo (EUR 41,95), een Hydra gloss (EUR 24,95) en een kortingsbon voor de webshop van Anastasia. Niet gek natuurlijk, ze zijn dan ook heel erg verwend en gingen stralend de deur uit! 

Voor een Anastasia Brow Treament kun je o.a. terecht bij de filialen van Parfumerie Douglas en Rob Peetoom, ik kan het je zeker aanraden om dat minstens een keer te doen om zo de perfecte vorm wenkbrauwen te bepalen. Daarna hou je alles zelf bij met de producten van Anastasia, dat is echt goed te doen.

Wil jij nu ook weleens mooie wenkbrauwen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Anastasia, daar vind je echt alles wat je nodig hebt en momenteel krijg je ook nog eens een gratis (!!!) Hydra gloss t.w.v. EUR 24,95 als je een Anastasia product koopt! Ik zeg, aarzel niet en neem snel een kijkje : www.anastasiashop.nl 

Deel dit artikel
Back to top