Inspiratie & Tutorials

Video - krullen maken met de ghd styler (& review)

Onlangs bracht ik een bezoekje aan ghd Nederland, waar ik geweldig mooie krullen kreeg, gemaakt met de befaamde ghd styler. En wat zag het er makkelijk uit, dat moest mij toch zeker ook lukken? Ik had het weleens eerder geprobeerd, krullen maken met een stijltang maar het was mij nog nooit gelukt. Inmiddels heb ik het aardig onder de knie, perfect nog niet, daarvoor moet ik nog even door oefenen. Maar ik wil jullie, zo voor de feestdagen, toch wel even laten zien hoe ik krullen maak met een stijltang. Kijk je even mee?

Dat ziet er toch best makkelijk uit? In principe is het ook makkelijk, maar ik heb er echt wel even een paar keer moeten oefenen voordat ik mijn eerste echte krul zag verschijnen. Zoals ik in de video ook al zei, lukt het bij mijn rechterkant nog steeds beter dan bij mijn linkerkant, ik moet dus echt nog even dooroefenen om de perfecte krullen te krijgen. Perfecte krullen zoals de Victoria's secret Angels, de haren van die prachtige dames worden voor de show ook gedaan met de stylers van ghd. Tja...wie wil er nu niet zulk haar! 

De krullen, gemaakt met de ghd styler, blijven echt goed zitten, zeker als je ze fixeert met een goede hairspray, als je ze niet uitkamt of borstelt dan zitten ze er na een nachtje slapen nog steeds in. Dat komt vooral door de hoge temperatuur waarmee je de krullen maakt, een krultang wordt meestal niet zo warm als de ghd styler (180 graden), al zijn er heus uitzonderingen. Ik vind het vooral erg handig om twee haarstijlen met één apparaat te kunnen maken, ideaal als je op vakantie bent. En ik hou ook van de vorm van de krullen die de stijltang maakt, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vrijwel nooit krullen maak, juist omdat het nooit echt lukt en blijft zitten. Nu dus wel en nu zie je mij regelmatig met krul of slag in mijn haar, zeker als er een feestje is.

Maar ook als "gewone stijltang" bevalt de ghd goed, het maakt mijn haar mooi glad, houdt het ook lang glad en is makkelijk in gebruik. Hiervoor gebruikte ik al jaren een CHI tang en die is ook nog steeds prima, eerlijk gezegd merk ik qua stijlen niet veel verschil. Maar krullen maken met de CHI tang is mij echt nog nooit gelukt, ook nu nog steeds niet en ik heb het echt weer even geprobeerd nu ik dit toch onder de knie had. Gek eigenlijk...waar zou het aan liggen?

Nog even de belangrijkste punten van de ghd styler op een rijtje:

  • de styler heeft afgeronde, zwevende keramische platen
  • de styler heeft een constante temperatuur van 180 graden en is binnen een minuutje of 2 opgewarmd, hij blijft ook heel goed op temperatuur
  • de styler heeft een lang, meedraaiend snoer van 2,7 meter en wordt geleverd met een beschermkapje, zodat je de styler direct kunt wegleggen na gebruik
  • er zit ook een automatische stop op, gebruik je de styler 30 minuten niet, dan gaat hij uit, wel zo veilig
  • er zijn drie maten van de ghd styler: de mini, de classic en de max. Ik heb de ghd Gold Classic Styler die EUR 189,00 kost
  • je krijgt 2 jaar garantie als je een ghd styler koopt 

De stylers van ghd worden gewoon in Nederland verkocht, bij kappers die met ghd werken en verschillende webshops zoals die van John Beerens (www.johnbeerens.com). Er worden ook speciale uitvoeringen uitgebracht, zoals nu in de kleuren Emerald, Amethyst en Sapphire. De producten van ghd die je kunt combineren met de styler zijn ook fijn in gebruik, ze beschermen allemaal tegen de hitte van de tang en dat is natuurlijk erg handig.

Heb jij het weleens geprobeerd, krullen maken met de stijltang? Wat denk je...durf je het nu aan, nu je deze tutorial heb gezien? Als ik het kan dan jullie zeker!

Deel dit artikel
Back to top