Reviews

Ellis Faas Hot lips - supergepigmenteerd met een prachtige matte finish

Soms kom je weleens producten tegen waar je direct, binnen 10 seconden, onder de indruk bent. De Hot lips van het Nederlandse merk Ellis Faas zijn zulke producten, ze zijn geweldig. Het zijn vloeibare lipsticks in prachtige kleuren met een extreem goede dekking en een matte finish, verpakt in de kenmerkende bullet van Ellis Faas. In het buitenland vind je dit merk op steeds meer plaatsen, vooral in de exclusievere winkels en daar zijn ze er extreem lovend over, helemaal terecht wat mij betreft!

Ellis Faas is een visagiste, die sinds een paar jaar haar eigen make-up lijn heeft die in Nederland verkocht wordt bij Skins en ook in haar eigen webshop. In het buitenland vind je Ellis' lijn bij grote winkels zoals Sephora, SpaceNK, Liberty en Selfridges, online worden de producten ook verkocht bij Net-a-porter.
Ik heb al eens eerder over de producten van Ellis geschreven, ook over haar lipproducten die al eerder zijn uitgekomen zoals de Creamy, Glazed en  Milky lips. Maar nu kan ik jullie haar nieuwste producten laten zien, de Hot lips, die werkelijk fantastisch zijn. 
Wie houdt er momenteel niet van een mooie dekkende lipstick met een fluwelen, semi-matte finish die je zonder problemen kunt opbrengen? De fluwelen of velvet finish gaat het helemaal worden volgend jaar, iets wat je zeker zult zien in de make-up collecties in 2014.


De lipsticks zijn verpakt in zilverkleurige pennen, alle producten van Ellis Faas zijn dat trouwens, zelfs producten als blush en oogschaduw, Ellis is behoorlijk trouw aan de creamy textuur voor al haar producten.

Aan de achterkant van de pennen kun je de kleuren en kleurnummers zien, erg handig natuurlijk. Mocht je meerdere soorten Ellis Faas lipsticks hebben, dan kun je ze uit elkaar houden qua finish door naar het begincijfer te kijken. De 4 in L401 staat voor de Hot lips finish en de 1 in L101 bijvoorbeeld voor de Creamy lips

Op de voorgrond zie je de applicators zoals ze eruit zien als ze nog niet in gebruik zijn, het zijn stevige applicators met een laagje vilt/schuim eromheen. Ze zijn erg fijn, je kunt met de "scherpe" kant de contouren van de lippen tekenen en met de schuine kant de lippen goed inkleuren. Echt...dit werkt heel fijn voor deze dekkende lipsticks, Ellis heeft ook lipsticks met een kwastje eraan (Milky en Glazed).

Als je aan de achterkant van de pen draait komt de lipstick door de applicator heen naar boven, grappig gezicht trouwens om de lipstick door de kleine gaatjes heen te zien komen. Je moet in het begin wel heel vaak draaien voordat de lipstick klaar is voor gebruik, hou daar even rekening mee.

Ellis Faas Hot lips met v.l.n.r. L401, L405, L406, L407 en L409
swatches gemaakt met één streek van de lipsticks, zie je hoe gepigmenteerd ze zijn?
Swatches & full face


L401 Bright red


L405 Bright coral


L406 Rose violet


L407 Deep pink


L409 Pink nude

Ik ben heel blij met deze lipsticks, de kleuren zijn amazing en de finish prachtig en helemaal trendy. De textuur voelt erg fijn aan, heel creamy en verzorgend, maar toch zijn ze "droog" genoeg om goed dekkend te zijn in één laagje. Ook na een uur of twee dragen voelen mijn lippen nog fijn en totaal niet droog aan, iets wat bij sommige andere lipsticks met een (semi)matte textuur toch wel vaak het geval is.
Ik vind ook dat mijn lippen er goed uitzien, vol en gezond, de lipstick gaat ook niet in de lijntjes ophopen en heeft totaal niet de neiging om te gaan "lopen". De houdbaarheid is heel goed, ze geven wel een tikje af en na een diner moet je echt wel even bijstiften, maar je hoeft echt niet ieder kwartier te checken of de lipstick nog goed zit. Twijfel je, wrijf dan je lippen even over elkaar om de Hot lips weer goed te verdelen. Kortom, er is alleen maar goeds over dit product te vertellen, I love it!

Ben jij op zoek naar een dekkende lipstick met extreem fijn draagcomfort in prachtige kleuren met een zeer fijne applicator? Dan kan ik je echt aanraden om eens bij Ellis Faas te gaan kijken, de kleuren zijn amazing en staan bij iedereen omdat ze gebaseerd zijn op kleuren die in het menselijk lichaam voorkomen, lees er maar eens meer over op de website van Ellis Faas : www.ellisfaas.com
Daar kun je de Hot lips ook bestellen, ze kosten EUR 25,00 per stuk. Je kunt de lipstick ook kopen in de winkels van Skins en via hun webshop : www.skins.nl


De look die ik draag op deze foto's is gemaakt met het MAC Phresh out palette van de Riri loves MAC holiday collectie, ik ben er gek op!
Wat vind jij van deze lipsticks? Heb je weleens producten van Ellis Faas getest?
Deel dit artikel
Back to top