Nieuws

De kerstmake-up tips die iedereen wel kent...of toch niet? part 2

Zijn jullie al druk met de voorbereidingen voor jouw kerstlook van vanavond, morgen en overmorgen? Of heb je daar helemaal nog geen tijd voor gehad door de kerststress van de afgelopen dagen? Boodschappen doen, voorbereiden, cadeautjes zoeken, pakjes inpakken en nog even snel een outfit scoren, het kost allemaal tijd tenslotte.  Maar met een beetje voorbereiding en mijn tips ben jij er vanavond of morgen helemaal klaar voor, heb je deel 1 ook al gelezen vanochtend?

Klaar voor kerstfoto's?
Weet je van tevoren dat er veel foto's gemaakt gaan worden en wil je daar op je best op staan? Gebruik dan voor een keer geen producten met SPF (dat kan wel een keertje natuurlijk, zeker als je toch weinig buiten bent of de zon niet schijnt), vooral minerale filters zorgen voor teveel glans als er met flits wordt gefotografeerd. Wil je een "flawless huid" op de foto's? Breng dan iets meer foundation en concealer aan dan je gewend bent, make-up voor een foto moet echt wat dekkender worden aangebracht, niet al te zuiinig zijn voor deze keer, het resultaat mag ook echt wel iets zwaarder/heftiger zijn dan een look voor overdag. Ook de oogmake-up mag donkerder zijn dan normaal, kijk vooral even van veraf hoe het eruit ziet. Vaak fotografeer je van verder af en dan valt een subtiele look heel vaak niet op. Geen probleem op zich, maar als je graag wilt dat jouw oogmake-up zichtbaar is op de foto, dan moet je deze iets meer aanzetten.
Breng een foundation aan die mat is of matteer deze met een poeder (mag een transparante poeder zijn), sla dat niet over deze keer! Voelt de huid na verloop van tijd een beetje vettig aan, dep dan jouw gezicht even af met een servetje of tissue (of duik de toilet even in en "blot" met wat wc papier, werkt prima). En vergeet niet te lachen!

Eerste hulp bij beauty ongelukjes
Tja, daar zit je dan bij het kerstdiner....opeens voel je een nep wimper loslaten of heb je zo'n ontroerend moment meegemaakt dat jouw make-up dreigt te worden verpestt of breekt er een nagel af. What to do? Niet stressen, het zal vast niemand echt opvallen, het is meestal voor jezelf wel vervelend en dus wil je het probleem snel oplossen. In mijn tasje zit daarom altijd het volgende : wimperlijm & een tandenstoker (alleen als ik nepwimpers draag, dat kan prima het hele kleine buisje zijn dat je bij de wimpers krijgt), tissue's (om tranen te deppen....niet wrijven), de nagellak die ik draag en topcoat (om eventueel te repareren en om een ladder in een panty tegen te houden). In mijn make-up tasje zit altijd een vijl om de nagel eventueel iets bij te vijlen, als de nagel vervelend aanvoelt.  Oh ja, tandenstokers zijn ook altijd wel handig om bij je te hebben, niets is zo vervelend als een stukje kalkoen dat tussen jouw tanden blijft zitten...
Wat neem ik mee?
Ik neem in elk geval altijd mijn kleine beauty bag mee, met daarin : matterende poeder (en een kwastje) of blotpapers, blikje Eight hour cream, mijn lipstick, zwart oogpotlood, mini-mascara, handcreme (voor na de afwas), borstel, parfumsample en een elastiekje. Als ik weet dat ik op de foto moet, dan neem ik ook weleens een concealer mee, maar normaal eigenlijk niet. Ik moet eerlijk zijn, in 9 van de 10 keren gebruik ik helemaal niets uit het tasje, hooguit mijn lipstick...maar ik ben altijd liever voorbereid.

Party-proof
Duurt jouw feestje de hele dag en nacht, dan is het natuurlijk wel handig dat alles netjes blijft zitten. Zorg in elk geval voor een goede primer, zowel voor onder jouw gezichts- als oogmake-up, maak je zorgvuldig op en spray na het opmaken met een Fix+ spray of iets dergelijks. Die zorgt er echt voor dat make-up beter en mooier blijft zitten. Gebruik als het even kan langhoudende producten zoals de Pro longwear eyeshadows en blushes van MAC, gebruik een waterproof eyeliner en mascara  en ga voor een matte lipstick, die blijft een stuk beter zitten dan een glanzende. Zorg voor een goede versteviging van jouw kapsel, spray er nu echt haarspray in en probeer niet teveel aan jouw haar te zitten, des te meer je het met rust laat, des te beter het in model blijft.
Stel je voor dat je van een familiefeestje door gaat naar een kerstparty, misschien is het dan een idee om tussendoor jouw make-up nog even iets op te pimpen. Je kunt een easy going chrismaslook prima veranderen in een partyproof look, breng wat extra make-up aan over jouw dagelijkse look, ga voor een mooie, felle lipstick, nepwimpers en eventueel een glittertje hier en daar.
Help.....ik heb echt geen tijd!!!
Herkenbaar....ik heb het nl. op beide kerstdagen razend druk! Op eerste kerstdag ben ik vrijwel de hele dag aan het koken, tweede kerstdag komt de hele familie (ongeveer 20 personen) naar ons toe om de verjaardag van Sem te vieren onder het genot van een heerlijke zelfgemaakte Indische rijststafel. En tja, op eerste kerstdag wil de familie toch wel graag een gevulde kalkoen in de oven. 

Maar ik wil tweede kerstdag toch wel een beetje leuk voor de dag komen, hoe lukt mij dat tussen het koken door? Voorbereiding is key!!!
Ik zorg ervoor dat mijn make-up spullen allemaal klaar liggen, alles wat ik nodig heb van oogschaduws, glitters, blush, bronzer en highlighter tot shimmery bodylotion, nagellak, haarlak en speldjes aan toe. Ik heb dit dan de dag van tevoren (of eerder) al klaargelegd. In de ochtend breng ik altijd direct na het opstaan mijn make-up basis aan : huidverzorging, primer, foundation, concealer, mascara en oogpotlood, soms ook een beetje blush. Dan duik ik mijn keuken in en kom daar pas uit als de eerste gasten onderweg zijn. Dan stap ik snel onder de douche (ik heb mijn haar dan al gewassen de avond ervoor...) en kleed mij om in de outfit die klaar ligt, mijn make-up breng ik daarna aan, dat is dan binnen 10 minuten wel gebeurd. Ik ben in 20 minuten dan toch wel klaar, maar ik moet daarbij zeggen dat ik maar weinig tijd besteed aan mijn haar, dat scheelt nogal wat tijd.

Gedurende de dag heb ik echt geen tijd om in de spiegel te kijken en hou ik mij alleen maar bezig met gezelligheid, drankjes inschenken en cadeautjes uitpakken (haha...hoop ik dan maar). Maar dat geeft niet en op zich is dat ook niet nodig, mijn make-up blijft de hele dag prima op zijn plaats, ik geniet dus vooral van een gezellige dag, dat is het belangrijkste tenslotte.
Easy going?
Misschien vind je het helemaal niet nodig om jezelf op te tutten voor kerstmis, je bent misschien wel gewoon thuis of gaat "maar" naar jouw familie die het misschien helemaal niet uitmaakt of je een hippe lipstick draagt of niet. Doe het dan lekker niet, je bent helemaal niets verplicht maar eerlijk gezegd is het juist ook wel leuk om het een of twee dagen in het jaar net even anders te doen als anders. Gooi er dus lekker een glittertje of mooie lipstick tegenaan, juist tijdens dit soort feestelijke gelegenheden kun je lekker uitpakken, doe het gewoon! 27 december is het weer een normale dag en mag je lekker in je loungeoutfit op de bank zitten, geniet vooral van de aankomende dagen! En vergeet niet iedereen op zijn minst een complimentje te maken, dat is altijd een goed idee!
Geniet van de voorbereidingen, als ik je nog ergens mee kan helpen dan kun je dat hieronder altijd aan mij laten weten!
Deel dit artikel
Back to top