Fashion

Kerstvakantie tip: Chanel: 'de legende' in het Gemeentemuseum

Misschien hebben jullie er al over gelezen: 'Chanel De legende' , een geweldige tentoonstelling in het prachtige gemeentemuseum in Den Haag. Vivianne ging naar de tentoonstelling en was enthousiast! Als Chanel-liefhebber moet je deze tentoonstelling gezien hebben, want je kunt de ontwerpen van Coco Chanel nu wel van heel dichtbij bekijken. Vergeet ook de prachtige tassen en sieraden niet want die zijn kenmerkend voor het modehuis Chanel. Een unieke kans om Chanel eens nader te ontdekken, dus heb je tussen de feestdagen nog een vrije dag?! Deze tentoonstelling is zeker de moeite waard om eens te bekijken...


Coco Chanel is de vrouw achter Chanel, die ons naast prachtige quotes ook de elegante, vrouwelijke en vooral typerend stijl met veel bewegingsvrijheid naliet. Iedere vrouw heeft onbewust een eigen associatie heeft met Chanel: of het nu dat ene parfumflesje is dat je zo graag pakt of de glimlach die verschijnt bij het zien van een nieuwe make-upcollectie.

Vivianne: Als ik aan Chanel denk dan zie ik strak ontworpen mantelpakjes, 'Little Black Dresses' en parelsnoeren voor mij... Onmisbaar als je kijkt naar het modebeeld van de afgelopen 15 jaar. Coco Chanel was een hele inspirerende vrouw, die ik op de dag van vandaag nog steeds bewonder.  Mijn favoriete quote is er ook een van Coco Chanel herself : ' Fashion fades but style is enternal'.

Een van mijn beste vriendinnen woont in Den Haag en nam mij als verrassing mee naar het museum, wat mij betreft het perfecte uitje met vriendinnen. Mocht je niet in de rij willen staan voor de kassa dan kun je gemakkelijk een kaartje online bestellen, dan kun je namelijk zo door lopen! De tentoonstelling lijkt op het eerste gezicht vrij sober maar is helemaal in de stijl van Chanel ingericht. Veel grote witte ruimtes, beige tapijt en hoge gordijnen, wat mij opviel is dat je alle ontwerpen van heel dichtbij kunt bekijken. Op de muren vind je naast inspirerend quotes en afbeeldingen ook informatie over het leven van Coco Chanel. Ken je het verhaal nog niet zo goed, een audiotour is altijd prettig, zo ben je weer even helemaal op de hoogte.. 

Onmisbaar is natuurlijk DE Chanel No5... 
Ik werd opslag verliefd op alle schitterend oorbellen en perfecte tassen!


Niet alleen ontwerpen uit de jaren '20 en '30 zijn te zien, ook de jaren '60 komen langs met onder andere speciale ontwerpen die Coco Chanel maakte voor Marlene Ditriech. Natuurlijk is er ook ruimte voor het merk Chanel van nu, dat nog steeds even elegant is maar wel een stuk strakker. Ik had nog nooit echte sieraden van Chanel van dichtbij gezien, ik kende de bekende parels wel maar de broches en armbanden met gekleurde stenen had ik nog nooit gezien. De sieraden zijn zo bijzonder mooi afgewerkt en het handwerk is ook zeker van de ontwerpen af te zien. 

Naast de jurken en mantelpakjes kun je ook zelf een 'echte chanel' passen. In de tentoonstellingsruimte hebben ze een speciaal podium gemaakt waar je op kunt gaan zitten met een strakke zwarte achtergrond. Als je een leuke foto gemaakt hebt kun je hem  gewoon op Facebook plaatsen, zo neem je toch een heel klein beetje Chanel mee naar huis! Ik heb voor de impressie wat foto's gemaakt maar er is nog veel meer te zien. Er zijn verschillende ruimtes met ontwerpen en er is zelfs een speciale tentoonstelling voor de allerkleinste Chanel liefhebstertjes.  De ruimte is vrolijk ingericht met een bijpassend prentenboek wat het verhaal vertelt. Een boek dat ik achteraf, stiekem ook wel heel erg leuk vond en spontaan mee naar huis nam.. onder het mom van dat is leuk voor later maar eigenlijk wil ik het graag zelf lezen!

Ben je al enthousiast geworden? De tentoonstelling is nog te zien tot 2 februari 2014. Zet het in je agenda want deze tentoonstelling is een 'must-see'! Het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en is open van dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur. Tickets kosten EUR 14,50 (klik om online te bestellen). Ben je 18 jaar of jonger? Dan heb je geluk want dan mag je gratis naar binnen!  Meer informatie kun je vinden op de site van het Gemeentemuseum.

En kun je nu echt niet genoeg krijgen? Op de website van 'Inside Chanel' staan veel korte filmpjes die het verhaal van Coco Chanel vertellen. Ideaal voor een rustige vrije dag of inspirerende avond met een stapel tijdschriften en de mooie verhalen over Coco Chanel! 
Wie van jullie is er nog meer Chanel-fan? Mocht je al geweest zijn, wat vond jij van de tentoonstelling? Ik vond hem echt de moeite waard en zou zo nog een keer gaan!

Deel dit artikel
Back to top