Reviews

Urban Decay Naked 3 palette - foto's, swatches en review

De dag voor kerstmis kreeg ik een pakje waar ik al even naar uitkeek, een pakje van mijn HQHair.com bestelling met daarin het Urban Decay Naked 3 palette. Een palette dat heel hoog op de wishlist staat bij veel make-up liefhebbers, reden voor mij om het snel te bestellen, ook al dacht ik eigenlijk dat het niet echt iets voor mij was. Niet dat er iets mis is met de Naked paletten van Urban Decay, maar roze? Nee...roze oogschaduws en ik gaan niet zo heel goed samen...of toch wel?

Ik heb nu alle drie de Naked paletten van Urban Decay in huis en zelfs na drie jaar gebruik ik het eerste Naked palette nog steeds regelmatig, ook al heb ik heel wat andere "concurrenten" in mijn stash. Het is ook zo'n prettig en bruikbaar palette, wie heeft het eigenlijk niet? Ook het tweede Naked palette is enorm populair en uit de hysterie die er nu weer is ontstaan, blijkt dat de "Naked" trend nog steeds niet over is.

Maar wat zijn de Naked paletten nu eigenlijk en wat maakt ze zo speciaal? Het eerste Naked palette bestaat uit 12 "bronze neutrals" zoals Urban Decay ze noemt, het tweede Naked palette heeft 12 "taupe neutrals" en de nieuwe aanwinst heeft 12 "pink neutrals"...ze zijn dus zeker niet alledrie hetzelfde. De oogschaduws passen allemaal heel goed bij elkaar, welke kleuren je ook met elkaar combineert, het kan altijd wel, zo kun je lekker creatief aan de gang, met 12 oogschaduws kun je ontelbaar veel mooie looks maken. Allemaal in neutrale tinten, waardoor ze zowel voor overdag als 's avonds mooi zijn. Overdag kies je misschien wat sneller voor de matte kleuren, maar een mooie glanzende oogschaduw mag ook dan niet ontbreken.


Bij het Naked 3 palette van Urban Decay krijg je een fijne, stevige tweezijdige kwast, met een platte stevige kant om de oogschaduw precies en dekkend aan te brengen en een losse, fluffy kant die de oogschaduws daarna goed kan blenden. Je kunt die kant ook gebruiken om de oogschaduw wat subtieler aan te brengen, de kwast is gemaakt van synthetisch materiaal en van prima kwailteit! Maar foto's zeggen vast meer dan woorden, kijk dus vooral even mee naar de foto's!

Het Urban Decay Naked 3 palette is gemaakt van stevig kunststof (net als het Naked 2 palette) dat roze/taupe van kleur is en een licht golvend deksel heeft, het sluit goed en is prima geschikt om mee te nemen, als dat nodig is. Het is natuurlijk wel wat aan de grote kant! Er zitten 12 oogschaduws van 1.3 gram in.


Roze neutrals, al zijn de meest donkere kleuren echt niet roze meer te noemen, dat zijn behoorlijk knallende, donkere tinten die wel heel goed combineren met de lichtere tinten.

De Good karma shadow brush heeft twee verschillende kanten, ligt goed en stevig in de hand en brengt de oogschaduw goed aan, de kwastjes zijn gemaakt van synthetisch materiaal

Handig, in de verpakking vind je 4 grote samples van de verschillende eyeshadow primer potions van Urban Decay. Het zijn behoorlijk grote samples, die ook heel handig zijn om te bewaren als je op vakantie gaat. Ik heb er drie van de vier al eens eerder gebruikt, maar ben wel erg nieuwsgierig naar de anti-aging variant! De Primer potion van Urban Decay was jarenlang mijn favoriete oogschaduwprimer, maar ik ben afgehaakt door de vervelende verpakking, waardoor ik regelmatig halfvolle tubes moest weggooien. Als ze dat ooit nog kunnen verbeteren, ga ik weer een tube kopen...eerst maar even de anti-aging variant testen.

Swatchesv.l.n.r. Strange, Dust, Burnout en Limit


v.l.n.r. Buzz, Trick, Nooner en Liar


v.l.n.r. Factory, Mugshot, Darkside en Blackheart
Review
De kerstdagen hebben een beetje roet in het eten gegooid, ik had maar weinig tijd om echt even met het Naked3 palette te kunnen spelen qua looks, die hebben jullie zeker nog tegoed, misschien wel in een video? Maar ik heb het palette wel enkele keren gebruikt en het lijkt in gebruik erg op zijn voorgangers. De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, brengen soepel aan op de huid en laten zich goed blenden. De kleuren zijn een mooie mix van glanzende en matte kleuren, al zijn de matte oogschaduws opnieuw in de minderheid. Op zich is er niet echt iets mis mee, maar het wordt best snel erg glanzend en juist het spelen met verschillende texturen wordt de trend dit komende jaar.
De oogschaduws hechten niet altijd even goed aan de huid en kwast als ik zou willen, na het gebruik van de donkere tinten zie ik toch heel veel fijne fall out onder mijn ogen, zelfs als ik een andere kwast gebruik. De oogschaduws zijn heel fijn van textuur, zo fijn dat ze gewoon van de kwast afvallen en op de huid terecht komen. Dat is echt wel een nadeel, maar dit gebeurt wel bij meer merken en oogschaduws, het blijft altijd even oppassen, vooral bij donkere kleuren.
Ik vind de combinatie van kleuren mooi, maar voor mij zijn de eerste 5 tinten van het palette niet echt mooi, ze zijn net iets te licht en qua kleur passen ze minder goed bij mijn huid. De donkerste kleuren zijn wel erg mooi en ga ik zeker ook vaker gebruiken, misschien wel in combinatie met de andere Naked paletten?
 
Naked 1, 2 & 3 - welke is de mooiste?


Mijn collectie Naked paletten...al ligt het Naked basics er niet bij, welke is nu de mooiste?


Ik vind het lastig om te kiezen, maar ik denk toch dat ik zelf kies voor nummer 1 of 2, die kleuren passen net iets beter bij mij

de lichtere roze tinten van Naked 3 komen op mijn, licht getinte, huid niet echt goed uit en ik vind zelfs dat ik er een tikje moe door kan ogen, al zijn de donkere kleuren echt wel prachtig!

kortom...ze zijn alledrie een aanwinst voor een "beauty stash", ik zou bijna durven zeggen dat je minstens één van de drie urban Decay Naked paletten moet hebben als je echt van het maken van mooie ooglooks houdt!

Momenteel is het Urban Decay Naked 3 palette vrijwel overal uitverkocht, niet zo gek zo vlak na de feestdagen! Maar geen zorgen, het zal zeker weer aangevuld worden in alle webwinkels, heb dus vooral even geduld, zo kun je het palette tegen de normale prijs kopen en hoef je geen extreme bedragen te betalen op Ebay. Ik snap dat je het misschien graag wilt hebben, maar om er nu het dubbele voor te betalen? Nee, zo bijzonder is het nu ook weer niet naar mijn mening, wachten kan dus prima, zeker omdat je weet dat het palette gewoon verkrijgbaar blijft bij de Urban Decay verkooppunten. Helaas hebben we die niet meer in Nederland (omdat Sephora weg is...) en moet je er dus in het buitenland naar zoeken of gaan shoppen in webwinkels zoals HQHair.com of Sephora.fr.

Ik heb voor het Urban Decay Naked 3 palette EUR 46,29 betaald bij Hqhair.com, daar betaal je geen verzendkosten en je kunt er eventueel ook producten van Nars bestellen (of andere Urban Decay producten natuurlijk). Zeker een winkel om eens te gaan snuffelen, het verzenden kan soms wel een paar dagen duren, zeker nu met de feestdagen. Het Naked 3 palette heeft er iets meer dan een week over gedaan, betalen kun je er met Paypal en het is daardoor altijd veilig. Bij Sephora.fr betaal je EUR 45,00 voor het palette, maar betaal je wel forse verzendkosten, het palette is bij beide winkels uitverkocht momenteel.

Binnenkort zeker een (of meer) looks met dit palette, wat vind jij ervan? Staat het op jouw wishlist?

Deel dit artikel
Back to top