Reviews

Look met Urban Decay Naked 3 palette incl. mijn tips & trics

Vandaag maakte ik een look met mijn nieuwe Urban Decay Naked 3 palette en aangezien jullie hadden nog een voorbeeldlook tegoed hadden, heb ik direct een paar foto's van gemaakt. Natuurlijk vertel ik hoe ik mijn ooglook heb gemaakt, maar ik deel ook nog even handige tips over hoe je zo'n uitgebreid oogschaduwpalette nu gebruikt met jullie. Kijk je even mee?

De look die ik gemaakt heb ik een gewone look, prima geschikt voor overdag, niet al te donker en niet al te glanzend, geschikt voor het werk en naar school zou ik zeggen, al ligt dat ook wel aan jouw eigen voorkeur. Dit is in elk geval voor mij een dagelijkse look, die ik binnen een paar minuten heb aangebracht. In dit artikel kun je de swatches en review van het Urban Decay Naked 3 palette nog even nalezen, daar vind je ook informatie waar je het kunt bestellen.

Naast het Urban Decay Naked 3 palette heb ik een nieuwe foundation van Estée Lauder gebruikt, de Re-nutriv ultimate radiance make-up in de kleur Nude, op mijn wangen zie je wat bronzer van Tom Ford en de Goulue blush van het NARS One night stand blush palette.

Op mijn lippen een Pure Color lipgloss van Estée Lauder in de kleur Vinyl Rose, een mooie zachte kleur die goed matcht met het oogschaduwpalette

Als eyeliner heb ik Dark Diversion van MAC gebruikt, dat is een donkerpaarse geleyeliner uit de MAC Styleseeker collectie uit 2012, een mooie kleur die net iets zachter oogt dan zwart en daardoor mooi te combineren is met zachte kleuren oogschaduw, zoals uit dit Naked 3 palette.

Hoe maak je deze look?

deel 1 : Strange + Dust
deel 2 : Trick
deel 3 : Darkside + Nooner
deel 4 : Trick + Darkside
eyeliner : Dark diversion fluidline van MAC

Ik heb natuurlijk niet alle kleuren uit het palette gebruikt, dat is ook helemaal niet nodig. Op de foto hierboven kun je zien waar ik de oogschaduws, ongeveer, heb aangebracht. Begin altijd met de lichtste kleuren en bouw daarna op met de donkere kleuren, als je na afloop vindt dat de lichte kleuren wat te donker zijn geworden kun je altijd nog wat extra lichte oogschaduws aanbrengen, die dep je er dan voorzichtig weer op. Zoals je ziet heb ik ook oogschaduws gemengd, dat doe ik meestal direct op mijn kwast maar soms ook op mijn ooglid. Ik breng dan eerst de glanzende kleur aan (zoals Darkside in mijn arcadeboog) en daarna de matte kleur (Nooner), daarna heb ik ze geblend met de MAC 224 kwast die er perfect geschikt voor is.


In het gearceerde deel heb ik met de MAC 219 pencilbrush nog wat Blackheart aangebracht, waarna ik die nog wat heb geblend met de andere kleuren, die kleur heb ik ook onder mijn oog aangebracht.

Tips om de Naked paletten te gebruiken:

  • er zitten 12 kleuren in het palette, maar het is simpelweg onmogelijk om ze allemaal in één look te gebruiken. Hou het dus bij maximaal 4 tot 6 kleuren, en dat is zelfs geen must. Als je een mooie look maakt met twee tinten is het ook prima.
  • bedenk dat, ondanks dat er veel mooie kleuren in het palette zitten, er altijd wel 1 of meerdere kleuren zijn die je niet of vrijwel niet zult gebruiken, niets aan te doen hoor...als je de rest maar met plezier gebruikt is het helemaal prima
  • vind je de kleuren iets te glanzend, meng ze dan met de matte tinten om ze iets minder te laten glanzen, dat kan prima en is een zeer goede methode om de oogschaduws ook overdag te gebruiken.
  • gebruik de glanzende oogschaduws vooral om accenten aan te brengen: midden op het ooglid, in de binnenste ooghoek, op het wenkbrauwbot of in het binnenste deel van de arcadeboog. Wees ook niet bang voor glans, het staat namelijk heel erg mooi, pas alleen op dat je de gezichtsmake-up wel in balans houdt, kies misschien niet voor een al te glanzende blush of foundation en hou de lippen wat matter of rustiger qua kleur.
  • omdat de donkere oogschaduws weleens kunnen kruimelen, breng ik mijn foundation en concealer soms pas na het aanbrengen van de oogmake-up aan.
  • wees niet bang om de kleuren uit dit palette te combineren met oogschaduws in andere kleuren en van andere merken, dat kan natuurlijk prima, een mooie matte zwarte oogschaduw is zeker een aanrader.
  • om mooie make-up looks te kunnen maken zijn goed oogschaduwkwasten echt een must, wat mij betreft zijn de nummers 217, 219, 239 en 224 van MAC de kwasten om te hebben
  • roze oogschaduw kan de ogen soms wat roder laten lijken, dat is niet mooi, zorg dus altijd dat je een donkere eyeliner of eyepencil gebruikt dichtbij het oog, bij de wimperrand en natuurlijk maak je de wimpers mooi donker.


Welke oogschaduws uit het Naked 3 palette combineer jij graag met elkaar? En willen jullie nog een look zien met dit palette? Misschien een mooie donkere smoky?

Deel dit artikel
Back to top