Nagel & Handen

2013 in nagellak - welke was jouw favoriet?

In 2013 was nagellak nog steeds behoorlijk hot, al zie ik toch langzaam dat de hype een tikje aan het verdwijnen is. In 2012 was er regelmatig een wachtlijst voor een gewilde nagellak, in 2013 was dat zeker minder het geval en waren lipsticks zoals Riri Woo toch net iets meer gewild. Maar dat wil niet zeggen dat er geen mooie nagellakjes zijn uitgekomen, want dat zijn er zeker wel, wat dacht je bijvoorbeeld van Taboo van Chanel, de Mermaid lakjes van Deborah Lippmann, Essie For the twill of it of Carioca van Kure Bazaar? 

OPI Couture de Minnie

Ik zou voor de grap eens moeten tellen hoeveel nagellakjes is getest heb, dat moeten er zeker meer dan 250 zijn geweest, soms waren het er wel 20 per dag....meestal op zonnige dage trouwens, want dan maak je de allermooiste foto's naar mijn idee. Meestal heb ik dus een aantal nagellakjes klaarstaan, die wachten op de zon. Natuurlijk draag ik buiten de nagellakjes die ik swatch ook "gewoon" nagellak, meestal zijn dat dan de bewolkte dagen. Tijdens die dagen test ik dan de houdbaarheid en het draagcomfort uit van de verschillende merken, ik kan natuurlijk niet iedere nagellak een aantal dagen dragen...daarvoor had 2013 toch echt teweinig dagen.

Kijken jullie even mee naar mijn overzichtje?


Chanel Azure, Eastern light, Rouge Moiré, Cosmic en Taboo

Bobbi Brown Valentine pink, China Glaze it's trapeze, Collistar Fuchsia strass en Elegant pink, Essie Bond with whomever en For the twill of it

Deborah Lippmann Glitter and be gay, Do the mermaid, Polka dots and moonbeams, Dior Diablotine, Galaxie en Gris Trianon

FNUG Front page, KOH Falling star, Kure Bazaar Cariaco, Make-up Studio neon lakjes, Max Factor Noisette en Orly Pink waterfall

OPI Can't find my czechbook, Jinx, Polka.com, What wizardry is this, Peace love and OPI en Sleigh ride for two met Pure topcoat.

Ook leuk : Pupa Crazy crystals

Opvallend waren ook het magnetische lakje van Dior en Mermaids tale van Sally Hansen

de hype op lipstickgebied kreeg op de valreep van 2013 toch nog een eigen nagellakje : MAC Riri Woo

Ik had nog wel 50 mooie nagellakjes kunnen laten zien en ik zal er ongetwijfeld ook een aantal vergeten zijn die minstens net zo mooi waren als de lakjes hierboven. Maar ik moest een keuze maken, anders had ik net zo goed al mijn swatchfoto's van 2013 hier opnieuw kunnen plaatsen en dan was je vanavond om 12 uur nog niet klaar met scrollen....En dan heb ik een belangrijke trend van 2013 niet eens laten zien, de gelnagellak voor thuis, ideaal om te gebruiken als je druk bent en toch mooi verzorgde nagellak wilt dragen.


Structuur in nagellak pakt niet altijd goed uit, deze nagellak van Deborah Lippmann was geen succes voor mij, net alsof je (een lelijke kleur) structuurverf op jouw nagels hebt gesmeerd....nee, niet mijn ding!
2014

Wat gaat 2014 brengen? In elk geval een flink aantal pastelkleurige nagellakjes voor de lente, maar ook een kleurrijke "Braziliaanse" collectie van OPI en een leuke samenwerking met Gwen Stefani. Essie komt met een behoorlijke feestelijke collectie in januari, een tikje mosterd na de maaltijd natuurlijk maar ze zien er wel erg mooi uit. Gelnagellak voor thuis zal zeker een trend blijven, hopelijk komen er meer trendy kleuren uit, want daar wordt nog weleens over geklaagd.
Er zijn ook wel een aantal trends die mogen verdwijnen van mij : de balletjes, veertjes, glittertjes, kristallen en poeders voor over de nagellak. Het ziet er heus leuk uit, maar in de praktijk werkt het niet, balletjes vallen eraf en poedertjes verdwijnen met een handenwasbeurt. 

Wat vond jij de leukste trend op nagelgebied van 2013? Heb jij echte favorieten ontdekt dit jaar? En wat zou jij graag meer of minder willen zien in 2014?

Deel dit artikel
Back to top