Reviews

Eindelijk ook in Nederland - de primers van Smashbox

Lang geleden waren de primers van het merk Smashbox als eens te koop in Nederland, bij een beperkt aantal filialen van ICI Paris XL om precies te zijn. Maar ze verdwenen met stille trom weer uit Nederland, best jammer want de primers hebben behoorlijk wat fans. Inmiddels zijn ze, opnieuw heel stilletjes, weer in de Nederlandse winkels verschenen, nu bij Parfumerie Douglas. Ik ga jullie een aantal primers laten zien, kijk je mee?

Eerst even kort iets over Smashbox, het merk vindt zijn oorsprong in de Smashbox studios in Los Angeles, U.S.A., waar de kleinzonen van de befaamde Max Factor (Dean en Davis Factor) aan de slag gingen als fotografen. Met de camera's die steeds van hogere kwaliteit werden, werden de eisen voor een goed aangebrachte make-up ook steeds hoger, HD camera's leggen tenslotte ook alle minder mooie dingen vast en dat wil je niet altijd! In 1996 is Smashbox Cosmetics opgericht, het merk met producten die rechtstreeks uit de fotostudio's kwamen, perfect om op beeld vast te leggen alsdus Dean en Davis.
In de USA is het merk sinds het begin van de eeuw heel populair, zeker sinds de legendarische Photo finish foundation primer op de markt kwam, een foundation primer die de huid er mooier laat uitzien en de make-up langer houdbaar maakt. Ik heb deze jaren geleden zeker regelmatig gebruikt, totdat ik deze toch weer uit het oog verloor.

Ik heb opnieuw wat producten gebruikt en ik moet zeggen dat ik behoorlijk enthousiast ben, althans over een aantal producten. Ik ben namelijk geen fan van de Photo finish foundation primer (EUR 32,00 30 ml tube), althans niet van de "normale" olie-vrije variant. Er is weinig te klagen over het resultaat, de primer zorgt wel voor een gladde, zachte huid die ietwat "slippery" aanvoelt, maar mijn huid is er simpelweg niet blij mee. Ik reageer vrijwel nooit op producten, al zijn er wel uitzonderingen zoals nu deze primer. Nadat ik het twee dagen had gebruikt (in plaats van mijn Clinique primer) kreeg ik een aantal vervelende onderhuidse bultjes, nadat ik gestopt was met he gebruikt verdwenen ze weer. Maar goed, dat is mijn huid, die blijkbaar reageert op één van de ingrediënten. Ik ben tijdens de twee dagen gebruik ook niet echt overtuigd geraakt, ik had niet het gevoel dat deze primer echt beter is dan de andere primers die ik (weleens) gebruik.

ingrediëntenlijst Smashbox Photo Finish foundation primer oil-free

ingrediëntenlijst Smashbox Photo Finish foundation primer color correcting adjust

Maar ik ga zeker nog wel een van de andere primers uittesten, wie weet kan mijn huid daar wel tegen? Ik heb vroeger altijd de anti-aging variant gebruikt, die is er nu ook, zelfs met SPF20 en dat maakt deze heel interessant. Bekijk het complete assortiment zeker even, er zijn varianten voor de vochtarme huid, varianten met een kleurtje (zoals die hierboven tegen roodheid) en ook een primer voor de acné huid. De Color correcting adjust (EUR 32,00 30 ml tube) is een groene primer, die perfect werkt op roodheid in het gezicht. Heb je rode wangen of is het rond jouw neus altijd wat rood? Breng dan eens een heel klein beetje groene primer aan en smeer dit goed uit. De roodheid verdwijnt zichtbaar en je ziet het groen eigenlijk niet meer, al kun je er nog best wat poeder of foundation overheen aanbrengen, het hoeft echter niet. De finish is opnieuw zijdezacht, de huid ziet er zichtbaar mooier uit, al voelt de huid wel iets gladder aan dan zonder primer.

Op naar de volgende producten, die zijn echt fantastisch! Mijn oogschaduwbasis was juist opgegaan, deze nieuwe Photofinish lid primer (EUR 20,00 10 ml) kwam dus als geroepen, maar ja...zou die ook fijn zijn? Ja, volmondig ja..het is een top oogschaduwbasis! De lid primer zit in een kunststof verpakking en aan de drop zit een flexibele applicator vast, je kunt product goed uit de verpakking halen. De lid primer is neutraal beige van kleur en lijkt een beetje op een concealer qua look. Toch is de substantie na het aanbrengen heel anders, je smeert de lid primer helemaal weg en wat achterblijft is een neutrale basis die vrij normaal aanvoelt, niet te glad en niet te stug. Je hoeft maar een stipje te gebruiken, verdeel het goed en laat even setten (een paar seconden), waarna je verder kunt gaan met de oogschaduws. 
Ik ben echt tevreden, mijn looks blijven prima zitten en komen qua kleur goed uit, net zoals eerder met mijn andere basis van Laura Mercier, een prima vervanger dus! 

Smashbox Photo finish lid primer

Smashbox Photo finish lid primer ingrediëntenlijst

Ik ben ook de Photo Finish hydrating under eye primer (EUR 25,00 10 ml) aan het testen, een primer die je aanbrengt onder een concealer, De concealer zou beter moeten blijven zitten en niet in fijne lijntjes gaan zitten. Nu had ik nooit echt te klagen met mijn NARS concealer, maar ik weet dat dit wel een veel voorkomende probleem is. Het zou dus erg fijn als als deze primer goed werkt! Ik ben er nog niet helemaal uit of ik echt tevreden ben, ik ben zeker niet ontevreden, de primer is een frisse, lichtroze creme die fris aanvoelt onder de ogen. De substantie lijkt op een oogcreme, maar is minder voedend en licht de huid ook een beetje op. Toch vind ik dat de huid onder mijn ogen minder mooi is dan een week of twee geleden, terwijl ik geen andere oogcreme ben gaan gebruiken....is het toch de primer die het doet? Ik ga er nu dus ook weer even mee stoppen om te zien wat het effect is. Ik vind dit combinatie concealer en deze under eye primer wel fijn in gebruik, wat mij betreft dus zeker geen misser. Tenslotte kan mijn huid ook het effect van de winter laten zien, dan reageert mijn huid toch vaak wat anders.

Smashbox Photo finish hydrating under eye primer

Smashbox Photo finish hydrating under eye primer ingrediëntenlijst

Gelukkig is het nu een stuk eenvoudiger om de producten van Smashbox te kopen, Parfumerie Douglas heeft een groot deel van het assortiment in de hun eigen assortiment opgenomen. In de webshop kun je alle producten vinden, volgens mij verkopen nog niet alle filialen de producten, maar ik kan het mis hebben, dat hoor ik ook niet altijd van een merk. Naast de primers heeft Smashbox nog veel meer, "photo ready" producten zoals foundation, mascara, oogschaduw, blush, poeder en kwasten, het assortiment is behoorlijk uitgebreid, des te meer reden om snel eens meer te gaan testen! Neem een kijkje bij www.douglas.nl voor het Smashbox assortiment.

Fijn, de producten van Smashbox worden niet op dieren getest en zijn parabeenvrij!
Gebruik jij weleens een primer? Een oogschaduwbasis is echt wel een must als je oogschaduw draagt, maar een foundation primer gebruikt vast (nog) niet iedereen. Misschien is het idee om eens bij Smashbox te gaan kijken, de primer hebben niet voor niets wereldwijd fans!
Deel dit artikel
Back to top