Reviews

Mascara's in de test - Collistar, Estée Lauder, Clinique en MAC

Vanaf deze maand zal ik iedere maand 4 nieuwe of bestaande mascara's reviewen, een product dat vrijwel iedereen gebruikt en waarvan er wekelijks wel een nieuwe variant uitkomt. Hoeveel mascara's zullen er wel niet in de winkels te koop zijn? Heel veel, dat is zeker en ik heb 4 mascara's getest van MAC, Estée Lauder, Clinique en Collistar. Welke komt er als beste uit de test en loopt mijn holy grail gevaar?

Ik heb alle mascara's meerdere keren getest, sommige wat vaker dan andere, en deze week heb ik ze opnieuw een dagje gedragen, waarbij ik voor en na foto's hebt gemaakt. Je zult zien dat ik soms wel oogschaduw draag en soms niet, dat kon even niet anders, het is allemaal een kwestie van plannen! Haha...ik denk dat jullie er wel doorheen kunnen kijken! Oh ja, op de foto's heb ik eerst één laagje aangebracht, die heb ik heel even laten drogen terwijl ik mijn andere oog van een laagje mascara voorzag. Daarna heb ik nog een laagje aangebracht en de tweede foto gemaakt, uiteraard zou je zo nog wel een paar laagjes kunnen aanbrengen, maar of dat een goed idee is? Ik doe het in elk geval nooit, voor mij geen vliegenpootjes!

Collistar Mascara Shock

"Collistar Mascara Shock is de alles-in-één shock-effect mascara. De mascara geeft de wimperhaartjes extra volume, lengte en een perfecte opwaartse krul. Tevens bevat Mascara Shock plantaardige proteïnen, kasjmier keratine en vitamine B5 die de wimperharen beschermen en verzorgen waardoor ze geleidelijk meer gaan glanzen en soepel blijven. Collistar combineert hun Lash Curl Complex® met het speciaal gevormde borsteltje dat werkt als een wimperkruller voor maximale verlenging en krul. De wimpers worden op hun plaats gehouden met een haarspray effect zonder de wimperharen te verharden. Mascara Shock geeft een oogverblindend oogopslag met volume, krul, lengte en een optimale verzorging."


Collistar Mascara Shock in Nero shock EUR 21,87
De Shock mascara is de enige uit deze serie met een "ouderwets" borsteltje en niet van die kunstof stekeltjes. Ik heb persoonlijk niet echt een voorkeur, al hou ik zelf minder van harde kunstofstekeltjes. De mascara van Collistar is fijn in gebruik, hij geeft een mooi zacht, fluwelig resultaat en verlengt de wimpers redelijk. Bij het tweede laagje moet je wel oppassen, er gaan al wat haartjes aan elkaar kleven en dat vind ik niet heel erg mooi. Ik hou wel van de mooie krul die ontstaat, daar hoef je niets voor te doen, het gaat vanzelf en de krul houdt ook erg goed. De kleur is mooi zwart, maar niet glimmend, het blijft een beetje een matte kleur, maar oogt daardoor ook niet zo nep en dus juist natuurlijk.
De mascara blijft de hele dag goed zitten, de wimpers worden wel wat hard, maar niet al te en gaan niet kruimelen, de mascara is niet gaan vlekken en het borsteltje brengt goed op (al kun je niet zo heel goed bij de wimperimplant komen). De mascara verwijderen gaat makkelijk met een normale make-up remover.


Estée Lauder Sumptuous Infinite daring length & volume mascara
"Deze luxueuze mascara van uitstekende kwaliteit bevat heel wat zwaartekrachttartende vezels die zorgen voor weelderige, eindeloos lange wimpers en een prachtig gedefinieerde, verleidelijke blik. Het innovatieve nieuwe borsteltje geeft uw wimpers onmiddellijk een volumineuze uitstraling. De wimpers worden het stralende middelpunt door de intense, diepe kleuren, met als resultaat een zeer verleidelijke blik. Een effect dat wel tien uur aanhoudt. Voor een betoverende oogopslag."


Estée Lauder Sumptuous infinte daring length & volume mascara in Black EUR 28,00 (vanaf februari 2014 verkrijgbaar)
Naar deze nieuwe mascara van Estée Lauder was ik heel nieuwsgierig, ik hou over het algemeen heel erg van de mascara's van dit merk. Toch ben ik niet heel tevrededen, eerlijk gezegd had ik veel meer verwacht dan dit resultaat. Het borsteltje heeft korte, kunststof stekeltjes die redelijk zacht aanvoelen. Het is de bedoeling dat je de mascara eerst goed bij de wimperimplant aanzet om zo volume te creeëren, waarna je de mascara goed uitkomt richting de uiteinden van de wimpers. Dat klinkt goed, maar in de praktijk lukt dat niet heel erg, de mascara blijft wat hangen bij de wimperimplant en strijkt niet goed uit naar boven. Het resultaat is een beetje rommelig, de uiteinden blijven dun en niet zo mooi. Nee, ik ben geen fan! Misschien moet ik het uitkammen eens proberen met een ander borsteltje? De formule is wel mooi zwart, de houdbaarheid is echter niet zo goed, na een paar uur lijken mijn wimpers veel dunner aan te voelen dan direct na het aanbrengen, ook als ik in de spiegel kijkt lijkt de mascara minder zichtbaar. Geen idee waar de mascara gebleven is, afgeven doet hij namelijk niet en ik heb ook geen zwarte vingers....helaas ben ik niet onder de indruk van deze nieuwe mascara. Misschien jij wel? Het verwijderen gaat goed met een normale make-up remover, maar het scheelde misschien al dat de mascara er al voor een deel af was....


Clinique High impact extreme volume mascara
"Deze mascara voor extreem volume omhult de wimpers volledig. Dankzij het nieuwe extra grote voorgevormde borsteltje met meervoudige werking worden de wimpers sneller en zonder enige moeite opgevuld. Resultaat? Duidelijk gescheiden, verlengde en gekrulde wimpers. Oftalmologisch getest. Geschikt voor dragers van contactlenzen en voor gevoelige ogen."


Clinique High impact extreme volume mascara in Extreme black EUR 23,40 
Clinique heeft fijne mascara's, deze variant heeft wel een mega borstel met heel korte kunststof stekeltjes. Ze staan nogal ver uit elkaar en geven daardoor niet echt veel mascara af aan de wimpers, net alsof ze er af en toe niet goed tussen kunnen komen. Het effect is niet slecht, maar ook niet heel bijzonder, het oogt een beetje alsof ik niet genoeg mascara heb aangebracht, terwijl ik net zoveel heb opgebracht als ik normaal doe  met een andere mascara. Ik denk echt dat het komt door het borsteltje, die pakt mijn dunne wimpers niet, lijkt het! Jammer, want de formule is, zoals altijd bij Clinique, wel fijn, lekker zwart, goed houdbaar en ook weer heel makkelijk te verwijderen. Nee, ik blijf toch liever bij de High impact curling mascara, die vind ik een stuk fijner in gebruik.


MAC Cosmetics In extreme dimension 3D Black lash
"M∙A∙C's vederlichte formule nu in een intens zwarter dan zwart pigment verzadigd de wimpers van wortel tot einde, geeft extreme lengte en intens volume, tegelijkertijd maakt het de wimpers zacht en flexibel. Het resultaat: extreme dimensie dit niet zal vlekken of klonteren. Exclusieve mega borstel om een optimale hoeveelheid van mascara aan te brengen. Getest door oogartsen."


MAC In extra dimension 3D black lash in Black extreme EUR 22,00 
Dit borsteltje lijkt heel erg op die van Clinique, al lijken de stekeltjes wat steviger te zijn en ook wat dichter op elkaar te staan. De borstel pakt mijn wimperhaartjes wel wat beter, maar de formule lijkt wat aan de dunne kant en hecht moeilijk aan mijn wimpers. Het opbrengen gaat niet zo soepel als ik wil, ik moet heel erg mijn best doen om de wimpers niet echt aan elkaar te laten plakken en dat is altijd lastig met zo'n grote borstel. De mascara verlengt de wimpers best wat, maar je moet er echt wat moeite voor doen om het netjes eruit te laten zien. Het resultaat is niet echt slecht, maar oogt van dichtbij wel wat rafelig en omdat je zo je best moet doen, is de kans ook groot dat je knoeit met de mascara. De formule is extreem lang houdbaar, zo lang, dat verwijderen helemaal niet zo makkelijk is, er lijken altijd wat restjes achter te blijven op en tussen de wimpers, extra zorgvuldig verwijderen dus!


Misschien willen julie de foto's nog even naast elkaar zien? Ik vind dat altijd wel handig, over een tijdje zal ik een keer al mijn mascara review foto's onder elkaar zetten, zo heb je een goed overzicht.

nog even bij elkaar, één laagje (boven Clinique en Estée Lauder, onder Collistar en MAC)

twee laagjes (boven Clinique en Estée Lauder, onder Collistar en MAC)


Conclusie:
Mijn holy grail loopt geen gevaar, deze vier mascara's halen het niet bij mijn favoriet, maar de Collistar Mascara shock is wel een mooie en fijne mascara, dat is de aanrader van deze vier. Ik vind het borsteltje niet het fijnste dat er is, maar de formule is wel mooi door de matte en pikzwarte finish. De mascara's van MAC en Clinique lijken behoorlijk op elkaar, de borsteltjes zijn heel groot en minder geschikt voor mijn wimpers, ook krullen ze mijn wimpers niet goed. De nieuwe variant van Estée Lauder is best een tegenvaller, daar had ik echt meer van verwacht, maar na een keer of 5 gebruiken ben ik nog steeds niet overtuigd. 

Ken jij één van deze mascara's? Wat is jouw ervaring ermee? Deel ze gerust met de andere lezers, misschien heb jij wel een heel andere ervaring dan ik! Binnenkort weer vier nieuwe mascara's in de test, heb jij nog tips of voorkeuren, laat het mij weten!

Deel dit artikel
Back to top