Reviews

Look met Estée Lauder Pure Color Cyber ruby & Garnet desire gloss

Tijdens oud & nieuw droeg ik een mooie, robijnrode oogschaduw van Estée Lauder die heel erg mooi was, je kon de foto al zien in het "behind the scenes" artikel. Ik had wel een foto gemaakt, maar geen close-up en dat was best jammer, ik had de kleur graag even beter laten zien. Maar ja, dat is het leuke aan make-up, je kunt het gewoon vaker aanbrengen....zo gezegd, zo gedaan en zo droeg ik vandaag opnieuw mijn oud & nieuw look van Estée Lauder. Dat kan toch best op 8 januari?

Ik heb de look wel een klein beetje aangepast, omdat ik ook nog even de deur uit moest voor een privé-afspraak waar een te zware oogmake-up misschien iets minder goed zou staan. Tijdens oud & nieuw had ik de Estée Lauder Pure color intense kajal eyeliner (EUR 19,00) in zwart als basis gebruikt voor de Pure Color Cyber metallic Cyber Ruby (EUR 25,00). Dat is een simpele manier om iedere oogschaduw een stuk intenser of donkerder te maken, een zwarte basis zorgt daat binnen no-time voor.

De Estée Lauder Intense kajal eyeliner (EUR 19,00) is een heel zacht, pikzwart oogpotlood dat makkelijk aanbrengt en verrassend goed blijft zitten, het gaat helemaal niet "lopen", erg fijn! Direct na het aanbrengen kun je de eyeliner wat vervagen, na een tijdje gaat dat bijna niet meer (al lukt het wel met wat geweld), je merkt dat de liner dat als het ware vast zet op de huid.

Cyber Ruby is echt een prachtige kleur, die een kruising is tussen bruin, brons en bordeauxrood met heel fijne glitters. De pigmentatie is perfect en de bijzondere textuur is prettig om op te brengen, je hebt geen last van fall out. De houdbaarheid is ook heel goed, zelfs zonder oogschaduwbasis (want die was ik vandaag vergeten....). Leuk om te zien dat je mijn favoriete winterkleur, burgundy ofwel bordeauxrood, ook prima op de ogen kunt dragen, zonder dat je er direct ziek of moe uitziet.


Op mijn wangen heb ik de MAC Mineralize Skin finish Scene to be seen uit de Divine Night collectie, een mauve kleur met een behoorlijke glans. Je moet deze kleur wel spaarzaam opbrengen, anders is het al snel teveel kleur en teveel glans, ik gebruik de MAC 187 brush

Ik heb de Intense kajal eyeliner langs de bovenste wimperrand aangebracht, de Pure Color Cyber metallic in de kleur Cyber Ruby zit op 2/3 van het ooglid. In de binnenste ooghoek heb ik MAC Naked lunch aangebracht, in de arcadeboog zit Twinks van MAC en de buitenste ooghoek heb ik iets donkerder gemaakt met MAC Brown down. Onder mijn wenkbrauw zit één van mijn favoriete oogschaduws van MAC, de Ricepaper, een kleur die vrijwel gelijk is aan mijn huidskleur, maar dan net wat frisser met een satijnen glans. Mijn mascara is van Clinique, de High impact extreme volume mascara, waarvan deze week nog een review komt.

Op mijn lippen een werkelijk prachtige Pure Color gloss in Garnet Desire (EUR 23,00), een lichte robijnrood met hele fijne rode en gouden shimmer. Ik hou nooit zo erg van lipgloss, omdat ze over het algemeen snel van mijn lippen verdwijnen en de kleur nooit zo intens is. Toch valt mij dat enorm mee bij de Garnet desire, die bleef prima op zijn plaats tijdens oud & nieuws, zelfs na de appelflappen en champagne. Misschien moet ik deze toch maar eens wat vaker dragen?

Vandaag had ik wel iets anders aan dan op oud & nieuw, toen heb ik de bovenstaande foto gemaakt. Je kunt daar goed zien dat de look wat donkerder uitpakte, ik had toen ook kajal op mijn waterlijn aangebracht voor een lekker donker effect!

Ik ben vooral onder de indruk van de prachtige Cyber Ruby, die ga ik de komende tijd veel vaker gebruiken, de volgende look wordt een heel donkere met veel zwart en Cyber Ruby! De producten van Estée Lauder kun je kopen bij de luxere parfumerie en bijvoorbeeld bij De Bijenkorf. 

Durf jij het ook aan om burgundy op jouw ogen te dragen? Hoe combineer jij deze kleur? 

Deel dit artikel
Back to top