Reviews

Clarins Extra-comfort foundation review - fijn voor de droge huid

Vandaag een review op verzoek! Vorige week vroeg ik op Facebook welke producten ik nu echt eens moest proberen en reviewen, daar kwam behoorlijk veel respons op en één van de genoemde producten is de Extra-comfort foundation SPF15 van Clarins. Deze foundation is te omschrijven als een vrij dekkende foundation met extra anti-aging eigenschappen, die de huid een mooie, gezonde glans geeft. Kijk je even mee naar mijn review?

Wat zegt Clarins over deze foundation?
"Een verzorgende foundation die de huid laat stralen en de huid extra voedt. De exclusieve anti-aging formule maakt de huid voller, zorgt voor hydratatie en voeding diep in de huid door een combinatie van organische arganolie en het Global age-defying complex. De huid voelt direct soepeler en meer comfortabel, fijne lijntjes en rimpeltjes worden verzacht een de teint heeft zijn jeugdige glans terug."

Verpakking & ingrediënten
De foundation is verpakt in een matglazen potje, dat is even wat anders dan wat je normaal ziet. Persoonlijk vind ik de verpakking niet echt handig, maar ik snap wel waarom ze hiervoor gekozen hebben, de foundation is toch wat dikker dan een "normale" foundation en wellicht zou dit problemen geven met een pompje? Geen idee hoor, maar dat lijkt mij de overweging te zijn geweest. Het maakt het wel wat minder hygiënisch om de foundation op te brengen zou je denken, maar gelukkig heeft Clarins wel een plastic spateltje bij de foundation verpakt (niet op de foto helaas). Daarmee kun je de foundation uit de pot scheppen en aanbrengen op de handpalm, zo warmt deze ook een beetje op en is het aanbrengen makkelijker. 

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, dan valt mij direct op dat arganolie behoorlijk hoog op de lijst staat, iets wat je niet zo vaak ziet bij een foundation. Ik zie verder vitamine E, verschillende plantenextracten en zonnebloemolie staan, maar ook wat parfum. Het ingrediënt titanium dioxide zorgt voor de bescherming tegen de zon, als je een normale hoeveelheid foundation gebruikt, is de huid beschermt met een SPF15.

ingrediëntenlijst Clarins Extra-comfort foundation

Swatches en foto's van het resultaat
Er zijn zes kleuren Clarins Extra-comfort foundation SPF 15 beschikbaar, ik heb kleurnummer 110 Honey getest die net ietsje te licht voor mij was. Er zijn nog 2 lichtere en drie donkerdere kleuren, een prima variatie lijkt mij dus, al weet ik niet of echt iedereen de geschikte kleur zou kunnen vinden. 
De foundation is qua substantie meer een creme dan een vloeibaar product en laat zich ook het beste verdelen met de vingers, ik zou persoonlijk geen kwast gebruiken, juist omdat de verzorgende ingrediënten even goed in de huid moeten worden opgenomen, dat gaat beter met de vingers naar mijn idee. De foundation ruikt niet zo heel prettig, vind ik, ik ruik een combinatie van poeder en plantaardige parfums, die een tikje muffig ruikt. Op zich gaat het daar natuurlijk niet om bij een foundation, maar aangezien ik ook foundation in de buurt van mijn neus aanbreng, vind ik een foundation die niet onprettig ruikt toch wel erg fijn.

Clarins Extra-comfort foundation 110 Honey

voor - geen foundation op
na - met een laagje Clarins Extra-comfort foundation


Review
Ik hou wel van extra verzorgende foundations, zeker in de wintermaanden en ik was dan ook erg nieuwsgierig naar deze foundation van Clarins. Ik ben altijd enorm te spreken over de huidverzorging van Clarins en ook hun eerdere foundations bevallen best goed. Toch is dit niet mijn ideale foundation, ik vind het potje niet zo handig, de dekking is voor mij iets teveel van het goede en ik vind de geur niet zo prettig. Wat ik er wel mooi aan vind, is de mooie matte finish met een gezonde glans die vrijwel niet afwijkt van een vlekkeloze natuurlijke huid, ook vind ik het absoluut een voordeel dat de foundation niet in fijne lijntjes gaat ophopen, de foundation blijft echt goed op zijn plaats en laat in de loop van de dag geen extra glim zien. Dat is toch wel bijzonder, een extra verzorgende en voedende foundation die mooi mat blijft, het lijkt een tegenstelling, maar het is toch echt hoe de Extra-comfort foundation van Clarins werkt.

Dekking - een medium tot volledige dekking, ook al als je maar een klein beetje foundation gebruikt. De foundation laat zich niet zo heel makkelijk over de verspreiden, al voelt deze wel heel fijn en zacht aan. Je merkt goed dat de pigmenten als het ware op de huid blijven hangen en daar direct dekking geven aan vlekjes, verkleurigen en oneffenheden.

Finish - de finish is vrij mat en licht poederachtig, maar de huid behoudt wel een gezonde glans (ik zou het geen "glow" willen noemen, daarvoor is het net iets te mat). Het voordeel van de vrij matte finish is wel dat je geen extra poeder meer hoeft aan te brengen, tenzij je van jezelf weet dat je op sommige plaatsen toch nog wat zal gaan glimmen. Ik gebruik bij deze foundation verder geen poeder meer, persoonlijk wordt het voor mij dan toch net iets te mat.

Houdbaarheid - die is heel goed, de foundation blijft enorm lang, heel goed zitten, en ik heb aan het einde van de dag nog exact dezelfde dekking als in de ochtend na het aanbrengen. Ik heb zelf absoluut geen last van extra glans of vette plekjes aan het einde van de dag, ook is de foundation niet in fijne lijntjes gaan ophopen.

Huidtype - de normale tot droge huid, de foundation is vooral fijn voor de oudere huid en is misschien iets teveel voor een huid die weinig oneffenheden heeft, dan zou ik persoonlijk kiezen voor een ander soort foundation. Maar...als je een echt droge huid hebt en altijd problemen met foundation (ze accentueren misschien wel velletjes en droge plekjes) dan zou dit zomaar een goede winterfoundation voor je kunnen zijn.

Prijs - EUR 52,00 voor 30 ml (klik op de prijs om te kopen)

Verkooppunten - bij de alle Clarins verkoopunten zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en andere luxe parfumeriën en drogisterijen die het merk voeren.

Nog een extra foto van Instagram, de dekking is wel heel goed!

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt de Clarins Extra-comfort SPF foundation jou iets?

 

Deel dit artikel
Back to top