Reviews

Foundation review - Guerlain Parure Gold

Eindelijk weer eens tijd voor een foundation review, dat is lang geleden! Toch blijf ik altijd op zoek naar de fijnste, beste en mooiste foundation die er is, ook al heb ik inmiddels al heel wat fijne foundations gevonden. Vandaag een bijzondere foundation, nl. de Parure Gold van Guerlain, een foundation met gouden pigmenten die ook een verjongend complex bevat. Een perfecte foundation als je al wat ouder bent en op zoek gaat naar een meer geschikte foundation, lees je even mee voor mijn review?

Guerlain Parure Gold rejuvenating gold radiance foundation SPF 15 EUR 75,90
Wat zegt Guerlain over deze foundation?
"Parure Gold is de eerste foundation van Guerlain met gouden pigmenten, deze zorgt voor een stralende teint en gladgestreken huid. Deze pigmenten weerkaatsen het licht, verlevendigen een doffe teint en geeft schaduwzones een heldere uitstraling. De foundation bevat ook een verjongend complex dat bestaat uit liftende peptiden als revitaliserende mirreolie, kortom een foundation die direct zorgt voor een gezonde uitstraling."

Verpakking & ingrediënten

Ik ben eigenlijk altijd wel tevreden met foundations van Guerlain, vooral van hun geweldige Lingerie de Peau Beauty Booster, maar ook de Parure de Lumiere foundation is heel fijn. Volgens mij heb ik alle foundations van Guerlain ooit weleens geprobeerd, toch bleef er nog één op mijn lijstje van te reviewen producten staan, de Parure Gold foundation. Gelukkig was Guerlain zo lief om die mij op te sturen en weet je wat, ik heb er weer een favoriete Guerlain foundation bij! Parure Gold is de topfoundation van het merk, speciaal bedoeld voor de ouder wordende huid waarbij een mooie dekking wordt gecombineerd met een verzorgd en fijn gevoel op de huid. De versie van Parure Gold die ik getest heb is de vloeibare variant, er is ook nog een compacte variant die weer heel handig is om mee te nemen, beide foundations bevatten ook een SPF. 
Mijn voorkeur gaat eigenlijk meestal uit naar een vloeibare foundation, maar tegenwoordig zijn er ook steeds fijnere compact foundations, ze zijn niet meer zo poederachtig, daar hou ik nl. helemaal niet van. Een goede foundation blendt helemaal met de huid, waardoor je amper ziet dat je een foundation draagt, het effect moet echt natuurlijk zijn.

Parure Gold foundation is verpakt in een chique, zwarte, glazen falcon met goudkleurig pompje, doseren gaat makkelijk en eigenlijk heb je aan één pompje voldoende voor het hele gezicht.

de zwarte verpakking is mooi, maar je kunt natuurlijk niet zien hoeveel product er nog in zit....gelukkig heeft Guerlain hier aan gedacht en zit er aan de zijkant een kijkvenstertje, slim!

ingrediëntenlijst Guerlain Parure Gold foundation - bovenaan de lijst staan de UV filters die in de foundation zitten, opvallend zijn vooral de plantaardige ingrediënten zoals de Centella Asiatica dat een helende werking op de huid heeft en de mirreolie die zorgt voor een betere microcirculatie van de huid. In de foundation vind je ook alcohol en parfum, maar de parfum is bepaald niet overheersend.
Swatches en foto's van het resultaat

Guerlain heeft een handig kleursysteem, dat eigenlijk altijd klopt, ik heb echt van al hun foundations dezelfde kleur, heel handig. Wat weer minder handig is, is de minimale kleurkeuze, dat is echt een tegenvaller. Nu heb ik dan wel een kleur die perfect past, er zijn maar vijf kleuren en dat is wel heel weinig, de echte lichte of donkere huidskleuren zullen waarschijnlijk geen geschikte kleur kunnen vinden. 

swatch Guerlain Parure Gold foundation 03 Beige naturel
voor - geen foundation op
na - met één laagje foundation (1 pompje verdeeld over mijn gezicht)

Review

Ik ben tevreden over de Parure Gold foundation van Guerlain, de foundation is vrij dun van textuur, heel makkelijk aan te brengen en geeft voor mij een perfect resultaat. Ik hou van een medium dekking en zoek soms hier en daar iets meer dekking, zeker als ik foto's van mijn make-up ga maken, dat is nu eenmaal mijn werk van tijd tot tijd. Ik zoek altijd een natuurlijk resultaat, maar wil ook een goede, medium dekking en die combinatie vind je niet altijd, gelukkig wel bij deze fijne foundation. Inmiddels gebruik ik de foundation nu alweer drie weken, vrijwel dagelijks en dat betekent dat hij prima bevalt. Ik gebruik meestal wel een beetje poeder op mijn t-zone, maar beperkt het eigenlijk als het echt nodig is, ik breng het dus niet standaard aan.

Dekking - die is medium tot volledig, maar ook prima opbouwbaar. Breng je minder product aan, dan is de foundation prima en streeploos goed te verdelen over de huid, waardoor de dekking minder wordt. Wil je juist wat meer dekking op een bepaalde plaats, breng dan gewoon een laagje extra aan, dat blend prima met elkaar en geeft een mooi resultaat. 

Finish - die is mooi glanzend, iets wat je zeker kunt gebruik als de huid normaal wat doffer oogt, dat maakt vooral snel oud. Misschien vind je de glans een beetje too much, dan kun je uiteraard een matterend poedertje aanbrengen, maar poeder deze foundation niet dicht, dat is echt zonde! De foundation blendt enorm goed met de huid, je ziet de foundation echt amper zitten als je van dichtbij kijkt, maar van een afstandje zie je wel dat de foundation een prachtig resultaat geeft. Daar gaat het natuurlijk om!

Houdbaarheid - prima, maar kan wel iets beter, ik breng de foundation 's ochtends op en 's middags lijkt het wel of een deel van de foundation is opgeslurpt door mijn huid, de dekking is dan soms wat minder dan in de ochtend. Ik gebruik altijd een goede dagcreme onder mijn foundation, iets wat zeker belangrijk is als je een droge of vochtarme huid hebt. Op zich doe ik dat bij deze foundation ook en toch merk ik dat de dekking niet perfect blijft. Maar het is maar een klein nadeel voor mij, op een normale dag zou ik zeker niet bijwerken, als ik op de foto moet, dan misschien wel.

Huidtype - de ouder wordende huid, in principe wel voor alle huidtypes maar misschien vind je de glans iets teveel als je al een vette huid hebt. Heb je een droge huid, dan voelt deze foundation waarschijnlijk heel comfortabel aan. 

Prijs -  EUR 75,90 voor een pompflacon van 30 ml (klik op de prijs om te kopen), een behoorlijk hoge prijs, maar in gebruik is de foundation best zuinig.

Verkooppunten - bij alle verkooppunten van Guerlain zoals De Bijenkorf, ICI Paris, Parfumerie Douglas en andere luxe parfumerieën


hier draag ik de Parure Gold foundation ook, net zoals in de video van het Beautynieuws van dit weekend!
Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt de Guerlain Parure Gold rejuvenating gold radiance foundation SPF 15 jou iets?
Deel dit artikel
Back to top