Reviews

MAC Huggable lipcolour - swatches en review

MAC introduceerde deze week de nieuwste lipsticks, de Huggable lip colours. Lipsticks met een extra verzorgende werking, maar dan zo licht dat je ze bijna niet opmerkt als je ze draagt! Totdat je in de spiegel kijkt, want naast verzorging en glans, geven de Huggable lip colours ook enorm veel kleur, zoals we van MAC gewend zijn. Kijk je even mee naar mijn review?

De MAC Huggable lip colours hebben een compleet nieuwe verpakking, een stukje strakker en moderner dan de klassieke MAC lipsticks. Ze zijn verpakt in een glimmende, antraciet-grijze, slanke huls met een metaallook.
"De lippen worden omhelsd door tinten die tot 6 uur lang fel blijven. Huggable Lip Colour biedt een lang houdende, glossy finish die collageen helpt stimuleren met zachte en gevormde lippen als resultaat. De unieke formule zorgt ervoor dat elke kleur moeiteloos kan worden aangebracht, met een vederlichte finish en non-stop verzorging. " aldus MAC
De Huggable lip colours zijn vlak afgesneden waardoor je ze makkelijk kunt aanbrengen, je hoeft niet meer te twijfelen met welke kant je begint (hebben jullie dat ook weleens bij een "klassieke" lipstickvorm of ligt dat echt aan mij?). 

MAC Huggable lipcolour Commotion, Red necessity & Cherry Glaze
De Huggable lip colours glijden over mijn lippen, ik merk wel dat ze minder kleur afgeven als ik er direct daarvoor een lipbalm heb gebruikt, dan blijven ze iets transparanter. Zijn mijn lippen iets minder vettig, dan wordt de kleur ook intenser, misschien handig om te weten? Ik vind het fijn dat ze zo gepigmenteerd zijn, maar toch kan ik het ook wel waarderen dat je ze minder dekkend kunt opbrengen, tenslotte mag het soms ook wel iets bescheidener. Nu kun je zelf bepalen hoe dekkend je ze opbrengt.

Ik heb drie kleuren in huis, die heb ik dan ook getest en op de foto gezet, er zijn in totaal 12 kleuren te koop en zover ik weet is dit een limited edition, de lipsticks verdwijnen dus ook weer uit het assortiment. Maar ik weet het niet helemaal zeker, ik vraag het nog even na.


Commotion - deep cool plum - een diep donkerroze kleur die tegen paars aanzit, maar dat echt niet is. Ik vind dit een mooie kleur, maar persoonlijk zou ik deze kleur niet zo vaak dragen, de combinatie met mijn warmere huidtint vind ik niet echt geweldig. Ik denk dat deze kleur veel beter staat bij iemand met een koelere huidstint, dan is het een diep en warme roze tint, heel mooi!


Commotion op Instagram, met een filter eroverheen, zo zie je goed dat de kleur een roze ondertoon heeft.

Red Necessity - deep warm wine - een diep rode kleur die sophisticated oogt, wel mooi dekkend is maar niet al te extreem qua kleur, een klassieke rode tint die mooi staat bij alle huidskleuren naar mijn idee.


Ook Red Necessity ging op Instagram, een chique tint die iedereen goed staat volgens mij

Cherry Glaze - orange red - Cherry glaze is moeilijk vast te leggen op de foto, in het echt vind ik de kleur een stuk vuriger, meer oranje dan rood en op de foto zie je daar weinig van terug. Ik vind een oranje-rode lipstick zelf het mooiste staan bij een warmere huidskleur, bij mij vind ik het een prima kleur, maar als je erg licht bent of een heel koele (roze) ondertoon hebt, dan is het altijd een lastig kleurtje en niet persé mooi. Oh ja, door de oranje in de kleur lijken tanden ook wat geler, misschien geen goede keuze als je tanden van nature al wat minder wit zijn. Kies dan liever voor Commotion!


Hmm...door deze Instagram filter lijkt de kleur meer rood dan oranje, niet helemaal representatief dus, je kunt wel zien dat de kleur lekker fel is!
v.l.n.r. Commotion, Red necessity en Cherry glaze

Ik vind de Huggable lipcolours fijn in gebruik, ze geven goed kleur af, verdelen makkelijk over de lippen en houden mijn lippen zacht en glanzend. De lipsticks blijven goed op de lippen zitten, ook zonder lippotlood en gaan niet "lopen" in de fijne lijntjes (al heb ik die ook niet echt). De houdbaarheid is niet heel bijzonder, althans niet als je iets eet of drinkt, dan verdwijnt de kleur gewoon met iedere hap die je neemt, bijwerken na een lunch of diner is een must. Ik hou van het feit dat je zowel erg dekkend als behoorlijk transparant kunt opbrengen, zo kun je er prima mee spelen om de dekking te krijgen die jij wilt. De textuur is superlicht, je voelt bijna niet dat je ze draagt en ze plakken ook niet. De Huggable lipcolours hebben wel de lekkere vanille-geur van de andere MAC lipproducten, maar dan wel erg subtiel, je ruikt het een stuk minder dan bij de andere producten.
De Huggable lipcolours kosten EUR 21,00 per stuk (3,2 gram) en zijn nu te koop bij de verkooppunten van MAC zoals De Bijenkorf, Parfumerie Douglas en www.maccosmetics.nl. Wil je alle kleuren nog even zien, lees dan dit artikel nog even door.

Heb jij deze nieuwe lipsticks van MAC al geprobeerd? Welke kleur lijkt jou het mooiste van de kleuren die er uit komen in deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top