Blogs & Editorial

Editorial - dream on...

Dagdromen, wie doet het eigenlijk niet? Dagdromen we niet over het vinden van de ideale man, baan of huis, dan doen we het wel over onze ons idool, onze droomreis of over een inloopkast. Wat kan het heerlijk zijn om te bedenken hoe het zou zijn als we dat allemaal zouden hebben (of in elk geval 1 van die dingen), ik zie me al staan in die kast! Maar staan die dagdromen ons soms niet in de weg, een artikel wat ik onlangs las deed mij toch even nadenken....

Dromen doe je 's nachts, dat weten we allemaal, maar over de dromen hebben we eigenlijk geen controle. Ik heb altijd het idee dat je in jouw dromen dingen die je dagelijks meemaakt verwerkt en dat ook onderwerpen die je erg bezighouden in die dromen voorbij komen. Maar goed, ik ben geen droomexpert, al droom ik net zoals jullie regelmatig. Stom eigenlijk dat je de meeste dromen niet kunt navertellen, maar ze na het wakker worden vrijwel altijd weer "kwijt" bent, zonde is dat soms.

Maar dan dagdromen, dat kun je de hele dag door doen, je kunt zelf bepalen waarover en wanneer. Al zittend tijdens de saaie les wiskunde of als je onderweg bent naar jouw werk. Je kunt best dromen dat je David Beckham, Chris Hemsworth of één van de One directions guys tegenkomt terwijl je aan het boodschappen doen bent, je weet maar nooit! Dagdromen is volgens mij prima voor de fantasie, maar aan de andere kant kan het mensen ook best beperken. Want als je de hele dag door alleen maar aan het dagdromen bent over jouw ideale man, grote kans dat je die dag geen andere leuke jongen gezien hebt, je hebt toch alleen maar gedacht aan jouw ideaal.

Ach, dat is misschien wel iets van alle tijden en alle leeftijden, iedereen doet of deed het wel, dagdromen...toch heb ik weleens het idee dat mensen tegenwoordig wel erg blijven hangen in die dromen en eigenlijk voorzichtig verwachten dat hun dromen ook uitkomen, als ze maar hard genoeg hopen. Dan heb ik nieuws....dat gaat niet gebeuren, ook al denk je 24/7 aan jouw ideaal, de ideale wereld/man/baan/huis/inloopkast/make-upstash bestaat niet! Nu is dat misschien wel erg zwart-wit en klinkt het hard, maar het is waarschijnlijk wel de realiteit. Ik denk dat er heel veel mensen zijn die dit kunnen beamen, zeker als je weleens een "tik" van de realiteit hebt gehad. Niet leuk natuurlijk, maar soms is het nodig om daardoor weer met beide benen op de grond te kunnen staan. Je kunt natuurlijk wel je best doen om jouw droombeeld te bereiken, maar zelfs met een enorme volharding hoeft het niet te lukken, tenslotte kunnen we niet allemaal topmodel, beroemd zangeres of vrouw van Justin Timberlake worden (yes, ook ik heb zo mijn dromen...Bond girl zijn was er ook altijd één....).

Die realiteit laat zien dat je niet altijd krijgt wat je verdient of wat je gehoopt had, je niet altijd kunt worden wat je zou willen en dat die ideale man wel erg lang op zich laat wachten als je dat lijstje met eisen lang houdt. En zelfs de ideale zwarte enkellaarsjes of mascara zijn niet altijd te vinden, ze zijn altijd wel te hoog, te puntig of hebben net dat borsteltje dat niet geweldig is. Maakt dat het leven dan echt opeens veel minder mooi? Nope, juist als je de zoektocht naar perfectie of het ideaal kan loslaten, kun je weer genieten van alle mooie en fijne dingen om je heen. Dan zien jouw wimpers er maar minder zwart uit, heeft jouw man een klein buikje of is het wekelijk overleg op jouw werk weer enorm saai....nou en? Kortom, dagdromen is fijn, maar laat het je niet in de weg staan, niets is mooier dan het echte leven toch? 

Waar dromen jullie vandaag over? Een filevrije route naar werk, het halen van jouw examen of misschien wel het vinden van een geneesmiddel voor alle ziekten....wat zou het mooi zijn als dromen echt uit konden komen!!!

XXX
Deb


Deel dit artikel
Back to top