Reviews

Veel (en messy) haar met de Undone by The Insiders producten

Haaproducten testen vind ik nooit zo heel erg leuk of spannend, vooral omdat het effect maar lastig uit te beelden of te omschrijven is in de meeste gevallen. Natuurlijk test ik weleens een nieuwe shampoo, volumespray of haarmasker, maar echte uitblinkers zitten daar niet vaak bij. Toch heb ik nu drie nieuwe favorieten ontdekt van een nieuw Nederlands merk, dat is ook weleens leuk! De kappers van SalonB hebben namelijk hun eigen verzorgings- en stylingsproducten ontwikkel onder de naam Undone by The Insiders en ze zijn heel erg fijn!

Jullie weten dat ik al heel lang een fan ben van de producten van Moroccanoil, maar tussendoor test ik nog weleens wat andere producten uit, die ik niet altijd met jullie deel. Niet zo handig natuurlijk, zeker omdat er best fijne producten tussen zitten. En soms, heel soms...zijn de producten zo fijn dat ik ze blijf gebruiken, dat is het geval met de Walk on the beach seaweed shampoo, conditioner & prep en de Supernatural thichening cream. Ik gebruik de producten nu een kleine maand en ik ben echt fan van het effect, mijn haar ziet er heerlijk vol uit en....krullen gemaakt met stijltang op Babyliss Easycurl blijven beter zitten! Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om messy haar te creëeren, haar dat eruit ziet alsof je net jouw bed komt uitrollen of alsof je net een gezellig avontuurtje in de lift hebt gehad met een man naar keuze...oeps! Messy, maar dan wel verzorgd en natuurlijk gestyled, daar zorgen de producten voor.

Laat ik jullie eens even zien hoe ik de producten gebruik en wat het effect is van mijn drie favorieten van deze productlijn:

Natuurlijk even een voorfoto, ik was mijn haar om de drie dagen ongeveer, soms zitten er twee dagen tussen. Ik was mijn haar dan bijvoorbeeld om maandagavond en dan opnieuw op donderdag. Ik heb vrij veel, redelijk dik haar dat behoorlijk makkelijk is en van zichzelf bijna helemaal steil is.

de shampoo ziet er een tikje viezig uit, vooral door de kleur en stukjes zeewier. Maar de geur is heerlijk, zo'n typische natuurlijke shampoogeur die je blijft ruiken, maar zeker niet overheerst (ik moet ook altijd denken aan Aveda producten, die ruiken ook zo lekker). Ik was mijn haar twee keer met de shampoo, de eerste keer was ik het vuil en vet eruit, dan schuimt de shampoo vrijwel niet, maar met de tweede wasbeurt onstaat een romig schuim (niet overdreven trouwens, een bescheiden schuim) dat makkelijk uit te spoelen is.
ingrediënten Walk on the beach shampoo EUR 21,95 (250 ml)

Na het wassen met de Walk on the beach seaweed shampoo ziet mijn haar er behoorlijk "undone" uit, haha! Direct na het douchen wikkel ik een handdoek om mijn haar en maak een tulband, die laat ik even zitten en daarna gaat de handdoek eruit, ik wrijf mijn haar dus niet droog, hooguit dep ik iets.

ingrediënten Walk on the beach conditioner & prep EUR 19,95 (250 ml)
Ik spray flink wat van de Walk on the beach conditioner + prep in mijn haar, verdeeld toch wel zo'n 10 pompjes...al kunnen het er ook 12 zijn geweest, ik heb ze niet geteld. Het voordeel van de spray is dat het wel mijn haar ontklit en ontwart, maar totaal niet vettig wordt, mijn haar blijft heel luchtig. In tegenstelling tot veel "normale" conditioners, wordt mijn haar niet slap maar voelt het juist wat stugger aan, een effect alsof je op het strand zit inderdaad, maar dan veel minder plakkerig.

In mijn haarpunten heb ik nog wat extra Moroccanoil treatment light aangebracht, dan ogen die net wat minder droog en voelen ze iets zachter aan, dat vind ik mooier en fijner. Deze versie is net ietsje lichter dan het origineel, juist voor de (vaak) poreuze punten van mijn geblondeerde haar is dat ideaal!

Doorkammen gaat prima na de conditioner en de treatment, ik gebruik eigenlijk altijd een Tangle Teezer als mijn haar nog nat is, bij droog haar vind ik de Tangle teezer iets minder fijn omdat ik vind dat mijn haar er statischer van wordt.

ingrediënten Supernatural thickening cream EUR 19,95 (120 ml)
Ik hou absoluut van wat meer volume, maar ik hou niet zo van volumemousse. Ik kies dus meestal voor een beachspray of iets dergelijks, maar soms ook voor een stylingcream, dat hydrateert mijn haar net wat beter en dat is fijner in de winter. Deze cream maakt mijn haar dikker, het blijft veel beter in model zitten (vooral te merken als ik het ga krullen) en het voelt een stukje stugger, maar blijft er toch natuurlijk uitzien en het wordt niet hard. 

Daarna pak ik mijn Babyliss fohn en blaas ik mijn haar ondersteboven droog op een warme temperatuur, daarna blaas ik er nog even met de koude fohn doorheen om de haarschubben te sluiten waardoor mijn haar mooier glanst.

Dit is het resultaat direct na het wassen en fohnen, ik heb hier geen stijltang gebruikt, dit is mijn haar zoals het van nature zit, al heb ik wel wat hulp gehad van de Undone by The Insiders producten natuurlijk! Natuurlijk kan ik hierna nog meer gaan stylen, zoals met de Woodstock wax spray (EUR 19,95 120 ml) die perfect is om een messy effect te maken en te houden. Wil ik nog meer volume, dan zou ik nog wat Teaser styling dust (EUR 19,95 4 gr) kunnen gebruiken, maar dat vind ik normaal niet echt nodig.

Er zijn nog drie andere producten te vinden in het assortiment van Undone by The insiders, die heb ik ook getest, ze zijn fijn in gebruik en doen wat ze beloven, maar ik gebruik ze niet regelmatig. De 2nd day matte past kost EUR 19,95 voor 60 gram.

Zien jullie het rommelige effect? Hou je ervan of ga je liever voor gladder en netter haar? Dit is wel heel erg 2014 natuurlijk! 
De producten van Undone by The Insiders worden verkocht bij de salons van Salon B. en als het goed is binnenkort ook online via hun website, daar vind je ook meer informatie : www.salonb.nl. In de salons worden de producten ook gebruikt, dus als je eens bij Salon B. jouw haar laat doen dan zul je er zeker kennis mee maken. Oh ja, nog goed nieuws, de producten worden niet op dieren getest, zijn parabenen vrij en bevatten geen parfums.

Hou jij van deze messy "undone" look? Ook als je er minder van houdt vind ik dit hele fijne producten als je slap en futloos haar hebt, ze geven je direct een boost!

Deel dit artikel
Back to top