Nagel & Handen

OPI Push and shove nagellak (Gwen Stefani X OPI collectie)

Vorige week liet ik jullie swatches zien van de Gwen Stefani X OPI collectie, maar jullie hebben misschien wel gezien dat "de" nagellak van deze collectie nog ontbrak. De geheimzinnige zevende nagellak, die lang geheim bleef, bleek de spiegelende Push and shove te zijn, deze week stuurde OPI die alsnog aan mij op. Natuurlijk was ik best nieuwsgierig, al had ik al swatches online gezien, zelf uitproberen is toch altijd het leukste! Kijk je mee naar de swatches en lees mijn review....

Push and shove is een chrome kleurige nagellak, die volgens OPI heel uniek is, door de extreem spiegelende finish. Ik ben het daar niet helemaal mee eens, ik kan mij echt wel chroomkleurige nagellakken herinneren van andere merken die net zo glanzend zijn. Ik moet wel even in mijn stash (of in mijn geheugen) gaan graven om er één te vinden, maar ze zijn er zeker wel. Maar goed, heel vaak zie je zo'n nagellak nu ook weer niet, Push and shove is dus best wel uniek. 
Als je Push and shove koopt, krijg je er een mini basecoat Lay down that base erbij, gratis en voor niets, best een goed idee van OPI! Een basecoat aanbrengen is natuurlijk altijd aan te raden, maar bij Push and shove is het helemaal nodig, zonder goede basis krijg je de lak namelijk bijna niet mooi op jouw nagels. Kijk eerst even naar de swatches, dan vertel ik je daarna hoe ik Push and Shove ervaren heb.


Op de foto draag ik één dun laagje Lay down that base basecoat en twee laagjes Push and Shove, ik draag geen topcoat. De lak glimt inderdaad als een spiegeltje!

De chroom finish is onmiskenbaar, zeker van een afstandje glimt de nagellak je tegemoet, zeker als het licht erop valt, een leuk effect!

Maar....als je de lak van heel dichtbij bekijkt, dan zie je dat de nagellak echt niet streeploos op mijn nagels zit! Hoe ik mijn best ook gedaan heb, hoe voorzichtig ik ook gelakt hebt, hoe glad ik mijn nagel ook gemaakt hebt....een perfect, streeploos resultaat krijg ik echt niet. Van een afstandje zie je er helemaal niets van, maar van dichtbij wel en dat irriteert mij!

Jullie zien het, het effect van veraf is echt wel cool, zeker op de foto ziet Push and shove er te gek uit, maar van dichtbij valt het een beetje tegen, vind ik. Maar goed, dat is nu eenmaal het nadeel van nagellakjes met een metallic finish, die zijn altijd lastig op te brengen. Ik heb ook nog geprobeerd een andere basecoat te gebruiken (één die dikker is, waardoor de basis nog gladder zou zijn), maar dat lukte helemaal niet, Push and shove hechte helemaal niet, wat ik ook probeerde. Ik denk dat de basecoat eigenlijk het probleem is, Lay down that base zou net iets dikker moeten zijn, dan had het effect waarschijnlijk mooier geweest.

Push and shove kun je beter niet dragen met een topcoat, dan zou het effect verdwijnen volgens OPI, maar ik heb er vandaag toch even een topcoat van Dior overheen gedaan en dat ziet er prima uit. Het kan dus wel! Oh ja, OPI geeft ook aan dat Push and shove een party-lak is, speciaal voor een avondje uit en dat de lak maar een avondje mooi blijft. Dat klopt echt niet, ik heb de lak twee dagen gedragen en zag geen enkele beschadiging tot mijn verbazing, die gaat dus best een weekendje mee! OPI Push and shove kost EUR 14,25 (incl. mini basecoat) en ligt vanaf nu in de winkels, samen met de rest van de Gwen Stefani X OPI collectie. De swatches van die lakjes vind je in dit artikel.

Is Push and shove iets voor jou?

Deel dit artikel
Back to top