Reviews

Chanel Notes de printemps collectie - review

Lang verwacht en vandaag is hij dan toch gekomen, het artikel over de lentemake-up collectie van Chanel : Notes de Printemps! Ik heb even moeten wachten op het palette, maar ik wilde dat bijzondere (eindelijk eens niet gebakken) oogschaduwpalette toch echt meenemen in mijn review. Zoals jullie misschien wel weten hebben wij in Europa nooit van dit soort oogschaduwpalettes, tot verdriet van liefhebbers van gepigmenteerde oogschaduw, maar nu dus wel. Kijk je even mee naar mijn review?

Chanel Lumière facettes 537 Quadrille


De oogschaduws zijn inderdaad een stuk zachter, niet zo glanzend en heel goed gepigmenteerd! De donkere kleuren hebben we de neiging om wat fall out te geven en de poeders laten best makkelijk los, waardoor je snel teveel poeder losmaakt en dat is weer zonde. De kleuren van het palette zijn mooi, maar door de rode gloed in de middelste kleur helemaal niet zo makkelijk aan te brengen. Het lukt natuurlijk wel, maar het effect wordt op het oog al snel wat rood/koperachtig. Dat kun je wel weer oplossen door meer van de donkerbruine kleur aan te brengen. Ik vind het in gebruik een heel fijn palette, ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Chanel Ilusion d'ombre 92 Diapason


Ik hou enorm van de Illusion d'ombre oogschaduws met hun mooie pigmentatie en glans, maar speciaal van de zeer fijne houdbaarheid! Ze blijven, eenmaal aangebracht, perfect zitten waar ze zitten en verdwijnen niet in fijne lijntjes. Diapason is een taupe kleur met een blauwige basis, ik vind het een tikje lijken op de kleur die een blauwe plek krijgt...jullie ook niet? Ik moet er nog een look mee maken, misschien komt die nog weleens voorbij.

Lèvres scintillantes 179 Murmure


De lipgloss Murmure is een zachtroze gloss met een fluwelige/siroopachtige finish, je ziet geen glitters of shimmers, maar wel een mooie kleur en glans. De kleur is wel transparant, maar maakt mijn lippen wel een stuk gladder en dat oogt toch wel mooier. Geen gloss die extreem glanst, maar juist een chique versie die de lippen ook nog eens goed verzorgd.

Chanel Rouge allure 136 Mélodieuse


Mélodieuse is een frisse roze tint, die tussen roze en fuchsia inzit en toch ook een tikje koraal in zich lijkt te hebben. De Rouge allure lipsticks zijn altijd mooi dekkend, ze geven een mooie natuurlijke glans aan de lippen en voelen heel fijn aan op de lippen. Ondanks dat je wel voelt dat je een lipstick draagt, is het zeker geen vervelend gevoel. Juist niet, ook de Rouge allure velvet zorgen ervoor dat mijn lippen er mooier uitzien en fijner aanvoelen. De kleur is echt prachtig, hiermee fris je een grauwe winterhuid zo op!

Chanel Rouge allure velvet 44 La diva


Wow! Wat een knalkleur voor Chanel, dat is toch wel even wat anders dat de klassieke, soms wat brave, tinten lipsticks die we voorbij zien komen! Maar ik moet je zeggen, ik was een tikje bang voor deze kleur, als blondine met een vrij donkere huid kan zo'n kleur snel ordinair ogen, maar ik vind het erg meevallen *wink*. Ik vind het eigenlijk wel een frisse kleur en als ik deze goed combineer met een chique outfit, dan kan het heus wel volgens mij! De Rouge allure velvet Diva zou een vrij matte finish moeten hebben, maar zoals je ziet glanst deze toch wel iets, maar het blijft wel een mooie semi-matte finish die niet te droog oogt (dat is ook niet mooi). Op mijn lippen voelde Diva prima aan, de houdbaarheid van beide lipsticks was trouwens best goed.


v.l.n.r. Murmure, Mélodieuse en Diva

Chanel Le vernis 603 Charivari en 605 Tapage

Chanel Le vernis 603 Charivari

Chanel Le vernis 605 Tapage

Jullie weten dat ik een behoorlijk grote fan ben van de nagellakjes van Chanel, ook Tapage en Charivari komen in mijn persoonlijke stash terecht, wat een fijne lakjes zijn dit! Zoals je ziet hebben we beide een creme-finish en zijn ze behoorlijk gepigmenteerd. Ik heb twee laagjes aangebracht, ook omdat het voor de foto mooier overkomt, maar ik heb beide lakjes al vaker gedragen en dan voldeed één laagje echt wel. De droogtijd is kort, de lakjes lakken fijn en de houdbaarheid is goed, de nagellak wordt opvallend hard, zelfs zonder topcoat. Mijn favoriet is toch Tapage, een mooie rood-roze kleur, Charivari is een dieppaarse nagellak die behoorlijk donker is, perfect voor nu in de winter, misschien zou ik deze minder vaak gaan dragen in de lente.

Conclusie :
het palette is echt de moeite waard, bekijk wel even goed of de kleuren goed bij jouw huidskleur staan, met dat vleugje rood in een aantal van de kleuren staat dit vast niet iedereen. Ik ben groot fan van alle lipsticks van deze collectie, ik twijfel ook sterk of ik volgende week op Schiphol niet nog wat "nodig" heb van deze collectie. De creme-blushes van de collectie heb ik niet in huis, maar wel getest, vooral Intonation is geweldig, die is al onderweg naar mij! Mijn aanraders zijn zeker de lipsticks, het oogschaduwpalette, de creme-blushes en de Tapage nagellak. Wat vind jij het mooiste?

In dit eerdere artikel kun je alle prijzen en andere producten nog even bekijken, de Notes de Printemps collectie van Chanel is nu te koop, ook online via De Bijenkorf. Shop ze!

Deel dit artikel
Back to top