Nieuws

Chanel Le lift - een crème die anders is

Op 43-jarige leeftijd zie ik in de spiegel heus weleens wat lijntjes en rimpeltjes verschijnen, maar mijn huid is gelukkig nog wel stevig en glad. Een liftende creme heb ik dus niet echt nodig, tenminste...dat dacht ik altijd! Toch ben ik inmiddels aan het twijfelen gebracht na de introductie van de nieuwe Le Lift creme van Chanel. Een crème die je op iedere leeftijd kunt gaan gebruiken als jouw wens een mooie, gladde en stevige huid is...een crème die anders is volgens Chanel....maar waarom dan?

de prachtige Diane Kruger is het gezicht van Le Lift
Een nieuwe weg

Chanel heeft met Les temps essentiel (le jour, la nuit & le weekend de Chanel) een nieuwe weg ingeslagen met hun huidverzorgingsproducten. Niet langer zijn cremes of serums gebonden aan een huidtype of leeftijd, weg met de geldende regels, je bent gewoon vrij om te kiezen en jouw huid wordt er nog mooier van ook! Le Lift is een intiutieve creme, die zich vooral richt op het tegengaan van rimpels en een verminderde elasticiteit van de huid.

Epigenetica?
De afdeling onderzoek van Chanel doet sinds 2008 onderzoek naar epigenetica, de mechanismen die plaatsvinden in de DNA van (huid)cellen en zorgen voor een goede functie van die cellen. Als je ouder wordt dan kunnen die mechanismen minder goed gaan werken, waardoor de huidstructuur gaat veranderen. Jeugdigheidseiwitten spelen de belangrijkste rol om een huid jong, vol, soepel en veerkrachtig te houden, maar naarmate de huid te lijden heeft onder stress, de leeftijd of milieufactoren kunnen deze eiwitten verdrongen worden door miR's ofwel chemische schakelaars. Onder invloed van de miR's zullen de jeugdigheidseiwitten minder gaan werken, de huidstructuur verandert en dat zie je aan de buitenkant.

Edulis

Nee, het is geen elf uit Lord of the rings of The Hobbit, Edulis is een plant die bijzonder rijk is aan beschermende en antioxiderende moleculen. Nu is het behoorlijk lastig om die kostbare moleculen te "oogsten" maar Chanel heeft daar iets heel bijzonders op gevonden. In speciale kassen, die exclusief zijn ontwikkeld voor Chanel, worden de Edulis planten opgehangen in manden, waarvan de delicate wortels (waaruit het extract wordt verkregen) vrij hangen. De plant is behoorlijk delicaat, maar Chanel heeft een manier gevonden om te planten te "melken", waardoor de plant niet hoeft te worden geoogst en dus door kan blijven groeien. Iedere 3 minuten worden de wortels besproeid met een voedende nevel, waarna uit de druppels een zeer geconcentreerd extract wordt gehaald. Dit extract is de actieve werkstof in Le Lift, maar qua ingrediënten zie ik ook shea butter, camelia olie en vitamine E. Nu ben ik even op onderzoek uitgegaan..en wat blijkt, op de ingrediëntenlijst staat ook extract van de wortels van de zoete aardappel...zou dat de Edulis zijn van Chanel?

Drie texturen, voor ieder wat wils
Om Le Lift voor echt iedereen geschikt te maken heeft Chanel gekozen voor drie versies van de creme, van de Creme fine die licht, fris en luchtig is, via de Creme die smeltend, romig, comfortabel en verzachtend is tot de Creme riche die vol, en fluwelig is, als een cocon om de huid. Zo kun je altijd een creme kiezen die bij je of de tijd van het jaar past, in de winter de Creme riche en in de zomer de Creme fine...en je houdt toch dezelfde werking.
Momenteel ben ik de Creme aan het testen, die vind ik al heerlijk vol en romig, maar de Creme riche is echt ultiem heerlijk en zacht! Le Lift heeft een fijne, licht fruitige geur die goed past bij de structuur, ook vol en verzorgend, maar ook fris en luchtig.

In de test
Natuurlijk ga ik deze nieuwe Chanel creme testen, ik ben er zelfs al mee begonnen! Ik ben benieuwd of ik zal gaan merken dat mijn huid wat steviger gaat aanvoelen of dat ik ga merken dat rimpeltjes minder zichtbaar worden? Misschien is dat lastig om aan te tonen, maar ik ga jullie zeker over een tijdje vertellen hoe mijn ervaring met Le Lift is, een "echte" review volgt zeker binnen enkele weken.
Wie kan er nog meer starten met Le Lift? In principe kun je de creme gaan gebruiken als je merkt dat jouw huid minder stevig lijkt te worden en niet meer zo vol en "rond" oogt. Dat kan na jouw 40e zijn, maar het kan ook goed zijn dat de huid minder stevig is geworden na een moeilijke, stressvolle periode of nadat je ziek bent geweest. Op die momenten kun je starten met le Lift, er hangt dus geen leeftijdslabel aan deze creme. 

Chanel Le Lift is momenteel al te koop bij de bekende Chanel verkooppunten, je betaalt voor een pot van 50 gram EUR 108,00, alle drie de varianten hebben dezelfde prijs. Ben jij de ideale kandidaat voor deze creme, denk je? Heb je misschien al een sample uitgeprobeerd?

Deel dit artikel
Back to top