Nieuws

Dior Capture Totale Dreamskin - zonder make-up toch een perfecte huid

Kijk jij ook weleens een tikje jaloers naar de perfecte huid van jouw kinderen of jongere broertjes of zusjes? Hoe kan het toch dat mensen de eerste jaren van hun leven een perfecte huid lijken te hebben? Als je ouder wordt zul je het vast merken, de huid lijkt minder gaaf, vlekjes verschijnen, de huid kan wat rood worden, poriën kunnen groter worden en rimpeltjes verschijnen. Het hoort erbij, maar Dior brengt nu Capture Totale Dreamskin uit, een product als geen ander dat de huid perfectioneert en verzorgt, krijgen we dan toch ons babyvelletje terug?

Uit langdurige onderzoeken in de laboratoria van Dior bleek dat de huid van kinderen helemaal niet zoveel afweek van de huid van een ouder persoon, althans....de opbouw is helemaal gelijk. Maar er waren toch ook wel wat belangrijke verschillen en die hebben vooral de maken met het diffusievermogen van de huid, hoe verspreidt de huid het licht wat erop valt? Doordat de structuur van de huid verandert met de jaren, zal het licht op de huid steeds minder goed worden gereflecteerd, met als gevolg dat oneffenheden nog meer zichtbaar worden.

Dior brengt nu een bijzonder product op de markt, dat ik misschien het beste kan omschrijven als een teintperfectionerende primer met een verzorgende werking. Je brengt de Capture Total Dreamskin op na jouw gebruikelijke gezichtsverzorging maar voordat je make-up aanbrengt, het is dus geen serum (dat breng je eigenlijk altijd als eerste stap bij de huidverzorging) maar om het nu een primer te noemen is ook niet helemaal juist.

Hoe werkt Capture Totale Dreamskin?

Je kunt de werking opdelen in twee delen : de werking aan huidoppervlak en de werking in de dieper geleden huidlagen. Op die manier zul je na gebruik van Dreamskin direct een verschil zien op de huid, de miniscule micaplaatjes in Dreamskin bootsen dunne, platte cellen van de hoornlaag na en reflecteren en filteren het licht perfect. Daarnaast zitten er holle silica miicrosferen in, die het effect geven van jonge, volle huidcellen waardoor de huid voller lijkt als je er naar kijkt. Dit is dus puur een optische werking, je ziet het effect direct waardoor de huid er mooier uitgaat zien.


links de opbouw van een zeer jonge huid, het licht wordt perfect verspreid en gereflecteerd en rechts de oudere huid, waarbij je ziet dat het licht niet meer goed verdeeld en gereflecteerd wordt

de huid na het gebruik van Dior Capture Totale Dreamskin

Maar naast het optische effect, zorgen bloemen- en plantenextracten uit de Dior gardens ervoor dat de huidcellen een boost krijgen waardoor ze beter gaan werken en de huid van binnenuit zal verbeteren. Het Longoza-extract wordt door Dior genoemd als het belangrijkste ingrediënt, maar ook het Oplilia-extract is belangrijk als "transporter" waardoor de werkzame ingrediënten dieper in de huid terecht zouden komen en effectiever kunnen zijn, aldus het persbericht van Dior.

Nu we weten hoe Dior Capture Totale Dreamskin werkt, is het tijd om even op onderzoek uit te gaan. Ten eerste vind ik het een "lastig" product, het hangt echt tussen make-up en huidverzorging in, maar toch ook weer niet, het geeft bijvoorbeeld geen dekking of kleur. Het is weer een extra stap in een verzorgende routine en ik vraag mij af of dat nu echt nodig is? Misschien niet voor mij, vooral omdat ik bijna dagelijks een goede foundation draag die er ook optisch voor zorgt dat het licht op mijn huid goed gereflecteerd wordt. Maar als je dat niet doet en dus regelmatig (of altijd) foundationloos door het leven gaat, dan is de Dreamskin misschien juist wel een perfecte toevoeging. 


Dior Capture Totale Dreamskin is verpakt in een kunststof pompflacon met een zilveren dop, chique en eenvoudig en perfect passend tussen de andere Capture Totale producten

de ingrediëntenlijst van Dior Capture Totale Dreamskin - wat opvalt zijn de polymeren en siliconen die de huid direct mooier en gladder doen lijken, maar geen verzorgende werking hebben. Glycerine houdt goed vocht vast in de huid, er zit parfum in het product, evenals alcohol, maar ook een aantal goede plantenextracten die goed aangeschreven staan.

het is een dun, serumachtige emulsie met een abrikooskleur die eenmaal uitgesmeerd helemaal transparant lijkt te zijn. Ik zie maar weinig van de directe werking om precies te zijn, als zie je wel dat de huid het licht wat mooier verspreidt

Ik heb Dreamskin natuurlijk getest en ik heb ook mijn best gedaan het op de foto vast te leggen, maar echt...dat was niet mogelijk, je ziet op de foto geen verschil tussen mijn huid met of zonder Dreamskin. Je ziet het resultaat vooral als je de huid even beweegt in het licht, iets wat je prima kunt uittesten op jouw hand of arm. Ik heb Dreamskin een tijdje gebruikt in combinatie met de Capture Totale foundation, maar merkte niet zoveel verschil in het effect, het resultaat bleef mooi! Dat blijft het ook als ik Dreamskin niet gebruik, naar mijn idee voegt Dreamskin aan mijn gezichtsverzorgingsroutine dus niet echt wat toe. Het is weer een extra stap en merk zelf teweinig verschil om het dagelijks te blijven gebruiken.

Misschien blijf ik Dreamskin wle gebruiken, maar dan meer op de dagen of in periodes als ik vind dat mijn huid wat doffer dan normaal oogt, dan kan het net even wat "verlichting" geven. Of Dreamskin op lange termijn echt verschil zal maken? Lastig om te bepalen en vooral ook lastig om te meten of vast te leggen, je kunt het wellicht alleen maar zelf gaan uittesten. Vraag dus bij de parfumerie eens om een sample, dan kun je zelf gaan testen of Dreamskin misschien wel in jouw routine gaat passen! Misschien goed om te weten, Dreamskin is in principe geschikt voor alle huidtypes, maar is toch echt wel bedoeld voor een wat oudere huid, al zullen de ingrediënten ook geen kwaad kunnen op een jongere huid.

De Dior Capture Totale Dreamskin ligt momenteel al in de winkels, je betaalt voor een pompflacon van 30 ml EUR 106,50 en je koopt het bij alle verkooppunten van Dior zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en overige luxe parfumeriën.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Heb jij Dreamskin misschien al geprobeerd? Wat gebruik jij voor producten om een doffe huid tegen te gaan?

Deel dit artikel
Back to top