Reviews

Voorbereiden voor winterzon, doe jij dat ook?

Deze week vertrek ik voor een zonnig tripje richting Dubai, iets waar ik bijzonder naar uitkijk, want wie vindt het nu niet heerlijk om een paar dagen zon en strand te zien in plaats van onze grauwe, regenachtige luchten (of misschien wel sneeuw en ijs)? Ik zeker wel, ook al heb ik absoluut geen hekel aan de winter. Toch is het ook wel een beetje vreemd om mijn zomerkleding en slippertjes in te pakken, terwijl het buiten behoorlijk koud is. Ook mijn huid zal best even moeten wennen, maar ik heb één voordeel, ik heb mijn huid goed voorbereid! Lees je mee hoe?

Zonnebankje?
Een veelgehoorde manier om de huid voor te bereiden op de zon is om een paar keer onder de zonnebank te gaan, dan heb je vast een lekker kleurtje! Dat is zeker zo, maar een kleurtje beschermt je (uiteraard) niet tegen de zon, het ziet er misschien alleen iets leuker uit als je een badpak of zomerjurkje aantrekt. Er is wel een manier om de huid voor te bereiden trouwens, maar dat lukt alleen als je onder een zonnebank gaat die ook UVB straling geeft (dat doen ze niet allemaal, vraag ernaar of check de lampen), door de UVB straling wordt de huid iets dikker en geeft deze net een fractie meer bescherming tegen de zon. Dit kan een goede oplossing zijn als jouw huid extreem gevoelig is voor de zon of als je een vorm van zonneallergie hebt, al biedt dit ook absoluut geen bescherming tegen de felle zon, je kunt nog steeds verbranden en de huid kan nog steeds beschadigd raken. Toch is ook hier het advies : gebruik altijd (!!!) een zeer goede bescherming tegen de zon, zeker de eerste dagen van een zonvakantie.

Pilletje?
Om de huid voor te bereiden op de zon bestaan er ook voedingssupplementen die huid met beta-caroteen stimuleren om meer pigment aan te maken en ook nog eens versterken door anti-oxidanten die in de voedingssupplementen zitten. Misschien lijkt het ongeloofelijk, maar uit onderzoek is toch echt gebleken dat voor de zongevoelige huid baat heeft bij dit soort producten. Zorg er wel voor dat je tijdig begint met deze supplementen, meestal wordt er zeker een maand aangeraden. Niet handig als je een lastminute reisje naar de zon boekt natuurlijk! Natuurlijk moet je tijdens het zonnen de huid wel beschermen, dat advies blijft ook met een goede voorbereiding van kracht.

Pre-tannen

Zie je een voedingssupplement niet zitten of geloof je daar niet in? Dan zijn er tegenwoordig een aantal producten die je voor een vakantie kunt gaan gebruiken om de huid voor te bereiden op de zon. De huid krijgt een verzorgde boost, waardoor de conditie goed is voordat je de zon in gaat en de ingrediënten stimuleren de aanmaak van melanine, het bruine pigment in de huidcellen dat de kleur gaat vormen in de huid. Op zich is dit een fijne manier om de huid voor te bereiden, het is een extra stap in jouw routine, maar zet de flesjes gewoon een week of twee voordat je op reis gaat in de badkamer en gebruik ze één keer per dag. Ik heb de afgelopen weken de Tan preparers van Lancaster gebruikt, het hydrating serum voor mijn gezicht en het hydrating water voor mijn lichaam. Nu maar kijken of het zorgt voor mooi resultaat in Dubai! Je hoeft de producten niet mee te nemen op vakantie trouwens, ze bieden tenslotte geen bescherming. Is jouw flesje nog niet op? je kunt ze best bewaren tot in de zomervakantie, maar anders geef je ze toch gewoon weg aan iemand die naar de zon vertrekt?

Spraytannen of zelfbruinen
Ik heb van mijzelf altijd wel een tintje, maar nu, eind januari, ben ik ook wel op mijn "lichtst", mijn felblauwe zomerjurkje stond naar mijn idee toch leuker toen ik een kleurtje had, nu lijkt het wel erg fel! Nee, dan vind ik het toch leuker om net iets kleur te hebben op mijn armen en benen, een klein laagje zelfbruiner kon ik dus best gebruiken. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel fijne zelfbruiners die een subtiel resultaat geven dat je prima zelf kunt opbouwen. Mijn benen mogen best wat donkerder zijn dan mijn decolleté bijvoorbeeld, ik ben vorige week gestart met selftannen, waarvoor ik de nieuwe Lancaster selftan producten heb gebruikt, binnenkort hoor je hier zeker meer over. Het lijkt nu net of ik een paar daagjes op Ibiza ben geweest....haha! Oh ja, het is heel belangrijk, zo niet noodzakelijk, om de huid eerst goed de scrubben en te hydrateren (doe dat bijvoorbeeld 's avonds) en dan daarna pas een zelfbruiner aan te brengen. Smeer die eerst in lange halen over de huid heen, waarna je met kleine ronddraaiende bewegingen alles nog even extra goed verdeelt.
Een spraytan zou eventueel ook een optie zijn, hou het echt wel subtiel en natuurlijk, te donker is ook geen goed plan en een oranje tint al helemaal niet. Voor beide methodes geldt : een bruine kleur beschermt je niet tegen de zon, je moet dus vanaf dag 1 de huid beschermen tegen de zon.

Scrubben en verzorgen
In de zomer ben ik altijd heel trouw in het verzorgen van armen en benen, ik smeer me suf aan lekkere bodylotions, want wie wil er nu droge benen of armen zien steken uit een mooi zomerjurkje? Not me! Maar ja, in de winter ben ik er toch iets makkelijker in, ik draag panty's, maillots en lange broeken, op mijn decolleté na zie je maar weinig blote huid en ben ik dus ook niet zo fanatiek aan het smeren. Maar ik heb het weer opgepakt, sinds twee weken scrub ik mijn huid fanatiek met mijn favoriete Bodyscrub van Collistar en smeer ik iedere dag een dikke laag bodycreme op mijn hele lijf. Ik merk toch altijd dat een goed gehydrateerde huid, die ontdaan is van dode huidcellen veel sneller en egaler bruint, het ziet er direct ook veel mooier uit. Hydrateer de huid dus ook extra voordat je op vakantie gaat en blijf dat zeker ook doen na de vakantie, de kleur houdt veel langer en de huid ziet er glanzender en verzorgder uit. Niemand hoeft witte, droge benen en armen te hebben de rest van de winter na een paar dagen zon!

Ik ben in elk geval goed voorbereid op de zon, die ik hopelijk ga zien de komende dagen! Ik kan best een beetje zon gebruiken, zeker nu het hier best een beetje een saaie, grauwe winter lijkt te gaan worden....wat een geluksvogel ben ik toch ook! Gaan jullie misschien binnenkort ook nog de zon opzoeken? Dubai is best een verre bestemming, maar zelfs in Spanje kun je ook al terecht voor wat zonnestralen, mijn schoonouders zitten er momenteel ook, best een idee voor een weekendje!

Gaan jullie mij vanaf morgen volgen op mijn reis naar Dubai? Ik maak iedere dag een fotoblog of fotoverslag en ga morgen van start, in dat artikel zien jullie dan mijn voorbereidingen inclusief het inpakken van mijn koffer, want wat ga ik meenemen??? Iedere dag om 15:00 uur staat er een fotoblog klaar, vanaf morgen tot en met dinsdag! Tussendoor hou ik jullie natuurlijk ook nog op de hoogte via social media!

Deel dit artikel
Back to top