Blogs & Editorial

Fotoblog 3 - amazing Dubai!

Mijn eerste dag in Dubai zit erop en ik kan je verzekeren, Dubai is amazing! We hebben een heerlijke dag gehad op met en zonsessie op het strand, hebben een middag op jacht langs de kust doorgebracht en eindigde in een heerlijke restaurant met een geweldige sfeer. Ik heb veel gehoord dat Dubai een grote zandbak is en behoorlijk nep, maar ik ervaar dat toch heel anders…. 


Na een korte nacht wakker worden, de deur van het balkon open zetten en direct voelen hoe warm het is....wat een verschil met Nederland! Het is hier overdag ongeveer 25 graden, de zon bleef een beetje verscholen achter een sluier waardoor die niet zo extreem fel scheen, ideaal dus! Maar voordat ik richting strand ging, moest ik toch even het fotoverslag van gisteren klaarzetten....vanuit bed, dat wel!

Het Sofitel The Palm hotel bestaat uit een aantal losse gebouwen, met daartussen een tuin met zwembaden en restaurantjes, het ziet er heel sfeervol uit en lijkt best op mijn favoriete hotel in Gran Canaria, het Lopesan Baobab hotel. Ik kijk vanuit mijn appartement uit op die tuin, daarachter ligt direct het strand en kijk je richting Dubai stad.

Onderweg naar het restaurant kom je in Dubai zomaar een Lamborghini tegen....qua auto's kun je hier veel moois zien, ik hou er wel van!

Binnen in het hotel loop je door gangen die helemaal begroeid zijn met echte planten en bloemen, toch wel apart om te zien. Het hotel is (uiteraard) perfect verzorgd, het is er behoorlijk rustig terwijl er toch wel heel wat mensen logeren, dat komt waarschijnlijk ook omdat het een behoorlijk uitgestrekt hotel is.

Ah....jammer dat Sem er niet bij is, ik denk dat hij wel raad had geweten met deze heerlijk uitziende american pancakes.

Heerlijk buiten op het terras aan het ontbijt! Het ontbijtbuffet is geweldig, de keuze is te groot eigenlijk. Of je nu gaat voor yoghurt en fruit of warme maaltijden, het is er allemaal. Oh ja, het is een moslimland, dus een varkensvlees en daarom is er allerlei heerlijke worst gemaakt van kip en rundvlees, die mogen best ook naar Nederland komen, lekker!

De dag begon met een presentatie van de nieuwe Lancaster Sun producten aan het strand. Dit strand is kunstmatig aangelegd, het loopt zeer langzaam af en het water is heel rustig. In de verte ziet je wat mensen "suppen", dat lijkt me echt super om te doen, misschien morgen? Kijk je nog verder, dan zie je Dubai stad liggen, dat is best nog een afstandje trouwens. Je doet er ongeveer 20 minuten over om van Dubai stad naar het hotel te rijden.

Veel schelpjes en zomaar een skelet van een pijlinktvis! Oh ja, ik heb ook een kwal gezien....spannend toch? *wink*

Naast ons hotel (al is dat wel een kilometer verder) ligt Atlantis the Palm, een mega hotel dat ook behoorlijk luxe is en iedere dag van het jaar vrijwel volgeboekt is! En ik kan je verzekeren, het is geen goedkoop hotel.

's middags gingen we op een fijn jacht een tochtje maken langs de kust, de Dubai Marina is helemaal nieuw, prachtig en bijzonder zo met de hoge gebouwen langs de haven. En je kunt ook een vaartochtje maken op een drijvend restuarant!

Zo apart, in Nederland en Europa zijn jachthavens toch altijd heel anders, niet midden in een stad gebouwd over het algemeen, dit heeft wel wat!

Het was heerlijk om te varen, de temperatuur was perfect, de boot mooi en fijn en langs de kust is genoeg te zien....loved it!

De big boss van Dubai heeft natuurlijk een aparte plaats voor zijn jacht, het is de op een na grootste van de wereld....waarom niet de grootste eigenlijk?

Heerlijk tutten voordat we op pad gaan om te gaan eten in Downtown Dubai, kiezen blijft lastig...welke oogschaduw gaat het worden?

Ik koos voor een zwart halterjurkje van LaDress tot op mijn knie, natuurlijk had ik ook een vestje mee met lange mouwen

Heel grappig, het leek wel of met elkaar hadden afgesproken wat we zouden dragen, maar nee...wij zijn de zwart wit groep, er was ook nog een printjes groep. Van links naar rechts zie je Anneloes, Ellen, Laura, Stefanie, Manon en ik

Downtown Dubai is weer een stad op zich, met een geweldige combinatie van hotels, heel veel restaurants, woningen, de mega Dubai shopping mal en natuurlijk het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa!

En die is echt hoog, het Empire state building past er twee keer in!

Om de restaurantjes binnen te gaan moet je via een soort overdekte mall naar binnen, de terrassen liggen dan aan de buitenkant en kijken op de Dubai fountain.

We hebben gegeten bij Karma Kafe, een geweldig restaurant, dat mij erg doet denken aan Sushi Samba, een combinatie van allerlei keukens met een behoorlijke Japanse twist!

De Burj Khalifa verdwijnt soms in de wolken, heel apart om te zien maar wel prachtig en indrukwekkend!

Deze foto is gemaakt door een heel vriendelijke Saudi, wat een charmante mannen lopen er hier rond en ze zijn echt vriendelijk! Hij bleef maar foto's maken :-) Gezellige groep dames toch? We hebben het hier heerlijk!

Onderweg naar het hotel mooie billboards kijken, grappig om te zien dat de modellen meer bedekkende kleding dragen, ook bij de foto's van Dior!

Heerlijk schoon en opgemaakt bed! Ik was vergeten het kaartje op bed te leggen dat de lakens niet hoefde te worden verschoond...niet goed voor het milieu, maar wel fijn! Het ligt er nu wel keurig op natuurlijk!
Vandaag begon de dag aan het strand met presentaties over de nieuwe producten, daarna gaan we een boottocht maken door Dubai Creek met een traditionele Dhow en gaan we een stadswandeling doen. Heerlijke vooruitzichten weer! Ik spreek jullie snel!
Deel dit artikel
Back to top