Algemeen

Beauty dilemma - op welke leeftijd start je nu met anti-aging producten?

Iedere zondag leg ik jullie een beauty-dilemma of beauty-vraag voor, die kan variëren van een luchtige vraag tot een lastig dilemma. Natuurlijk is het wel het leukste als jullie lezers hierop reageren, tenslotte kunnen we ook veel van elkaar opsteken. Ik deel in dit artikel uiteraard altijd mijn mening of antwoord op de vraag, doen jullie dit dan ook? Vandaag heb ik een beauty vraag voor jullie : wanneer moet je nu beginnen met het gebruiken van anti-aging producten?

Beauty dilemma
Als je zorgvuldig met jouw huid om wilt gaan en er graag goed voor wil zorgen, dan moet je jouw huid verzorgen met geschikte producten. Dat weten jullie natuurlijk allemaal! Maar ik hoor en zie toch heel vaak vragen voorbij over wanneer je bepaalde producten nu "moet" gaan gebruiken. Zeker qua anti-aging producten is dat soms best lastig, want begin je daar nu direct mee als je huidverzorging gaat gebruiken (zeg vanaf de puberteit) of juist pas als je merkt dat de huid tekenen van huidveroudering gaat laten zien. Soms hoor je namelijk dat mensen het afraden om te jong anti-aging of anti-rimpel (dat is trouwens best wat anders) te gaan gebruiken, het zou zelfs schadelijk kunnen zijn (al is dat echt een fabeltje). Maar er zijn ook mensen die juist zeggen dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen, dan voorkom je misschien juist wel dat je tekenen van huidveroudering krijgt. Wat is nu de ideale leeftijd om te beginnen met anti-aging producten volgens jullie? Juist voordat je rimpels, lijntjes en vlekjes krijgt? Als je de eerste lijntjes etc ziet verschijnen? Of echt pas als je 'oud" bent....al is dat heel relatief natuurlijk? Wat is jullie ervaring?

Wat is mijn mening?

Ik ben van mijn mening dat je beter vroeger kunt beginnen dan te laat, maar het is ook weer beter laat dan nooit....Maar om nu op jouw 15e al volop aan de anti-aging producten te gaan? Dat zou ik nu ook niet echt aanraden. Je kunt op jonge leeftijd wel prima beginnen met een verzorging met anti-oxidanten en een bescherming tegen de zon, dat is uiteindelijk ook de beste remedie om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan, dat kun je echt al vroeg doen. Het heeft volgens mij  geen zin om verstevigende producten te gaan gebruiken als de huid nog jong is, dat kun je beter doen als je echt wat ouder gaat worden, zo richting 30 a 40 jaar. Maar, het is altijd een persoonlijke kwestie, er is niet echt een leeftijd te noemen, tenslotte kun je ook al op je 28e last hebben van een huid die slapper wordt, dan start je er toch eerder mee. En een anti-aging product gebruik je juist ook om de huidveroudering tegen te gaan, daar moet je zeker niet te laat mee beginnen, maar wat is precies te laat? Lastige kwestie, het is vooral zaak te kijken naar de conditie van jouw huid en niet zozeer te kijken naar een leeftijd, age is just a number! 

Hoe denk jij hierover? Ben jij jong en al volop aan het smeren met anti-aging producten? Of stel je het nog even uit? 

Deel dit artikel
Back to top