Blogs & Editorial

Fotoblog deel 4 - bling bling in het oude Dubai

Dubai is een moderne stad, er is maar weinig te vinden van de historie van Dubai….dat is best apart! Er zijn uiteraard wel wat oude gebouwen, zoals een fort uit de 18e eeuw en wat gebouwen/huizen gemaakt van koraalsteen, maar het is minimaal. Het is ook niet onlogisch, omdat de eerste inwoners van Dubai echte woestijnbewoners waren die leefden in een soort tenten gemaakt van palmmateriaal, die blijven natuurlijk niet bewaard. Toch hebben we gisteren we een prachtige tocht over de Dubai Creek gemaakt, met een traditionals dhow….


De dag begint op het strand, daar krijgen we presentaties over de nieuwe producten van Lancaster, een betere plaats kun je je niet voorstellen! Deze Lancaster Sun satin sheen oil met SPF30 is echt een favoriet bij mij, iedere vakantie gaat er een flesje doorheen en ook nu weer spray ik deze over mijn hele lijf!

Oeh la la...kwallen op het strand! Deze schijnen niet te kunnen steken, dus no worries...ik vind het alleen best zielig als ze daar zo liggen op het zand...maar ja, om ze nu allemaal te gaan teruggooien?

Onderweg naar de bus, in een blauw jurkje van Ladress met slippertjes van Ipanema, die trouwens heerlijk lopen! Mijn tas is van Marc by Marc Jacobs

Ons hotel (Sofitel the Palm) ligt op de ring van het Palm eiland, wist je dat de ring al 11 kilometer lang is? De stam van de palm is 5 kilometer lang, het hotel ligt dus 5 kilometer in zee, voor 2001 zwommen hier dus alleen maar vissen. Gek idee eigenlijk! Buiten de ring liggen rotsblokken zodat die de grotere golven van de Perzische golf/Arabische zee kunnen breken

Eenmaal aangekomen bij de dhow waarop we een vaartocht over de Dubai creek zouden gaan maken, kregen we dadels en thee, wat heerlijk! 

Een prachtige boot met voorop heerlijke kussens waar we met de hele groep heerlijk op hebben zitten relaxen met een drankje....zalig! De Dubai Creek is ongeveer 11 kilometer lang en eindigt in een moerassig gebied, het is een natuurlijke zeearm. Langs de Dubai Creek liggen de eerste nederzettingen van de stad en dus ook de oudste gebouwen (maar ook vrij nieuwe)

Oversteken doe je met bootjes en langs de Dubai creek zie je van alles

We werden verwend met een heerlijk buffet, met veel groenten, gegrilld vlees en kip, hummus en veel zoete lekkernijen zoals een soort broodpudding met pistachenoten! Hmm...daar kun je een hele schaal van op....maar dat deden we natuurlijk niet!

Nee, ik was bescheiden met een bordje groenten.....en een peper!

Met zulke bootjes vaar je over de Dubai Creek, je betaalt er wel voor, maar het is niet duur, als vrouw heb je trouwens voorrang en hoef je niet te wachten tussen de mannen....ook wel bijzonder natuurlijk!

Dit is mijn favoriete plekje, de Spice market met zakken vol kruiden, zoutkristallen en geurige hars....

En saffraan....prachtig om te zien, heerlijk om te ruiken en ook nog eens lekker om mee te koken!

Dit is wierrookhars....ook heel veel gebruikt in zwoele, sexy parfums!

Op de goudmarkt van Dubai vind je....veel goud, dat is natuurlijk niet zo gek! Ik dacht dat je voor 1 gram 24 karaat goud 150 dirham betaalt, dat is rond de 30 euro per gram. Is dat duur? ik heb geen idee...ik heb ook niets gekocht! Oh ja, op de foto vind je sieraden die gegeven worden als bruidsschat!

Terug bij het hotel vond ik deze fijne auto, een Mercedes SLS AMG...van welke sjeik zal die zijn?

Op naar het diner, we gaan eten bij de Madinat Jumeirah, een omgeving met mooie hotels etc. mijn jurkje is van LaDress, schoenen van Zara en nagellak van OPI...Amazon Amazoff 

Spaans eten bij Al Hambra, dat doe je gewoon in Dubai!

Wat een schattig (en heerlijk brood), de tomaten en aioli waren er zalig bij!

Ik ging voor patatas bravas en later nog een seafood paella, die toch niet helemaal Spaans was....nou ja!

Bling bling....dat kunnen ze in Dubai wel! Prachtig hotel trouwens....deze omgeving is ook zeker de moeite waard!
Wat een fijne dag hebben we gehad, de vaartocht op de Dubai Creek was heerlijk ontspannend, zeker de moeite waard en de Spice Market vond ik echt bijzonder, helaas hebben we weinig tijd gehad om meer te zien, ik moet dus nog een keer terug...wat erg! Vandaag is een dag van shoppen, zonnen en een zonsondergang bekijken in de woestijn, dat doe ik toch ook niet dagelijks...ik ben benieuwd!
Deel dit artikel
Back to top