Blogs & Editorial

Fotoblog deel 5 - shoppen & een avondje in de woestijn

Gisterenavond ben ik weer veilig thuis gearriveerd na een fijne vlucht met Emirates, dit keer niet met de mega A380 maar wel met ene prima Boeing 777, ook goed natuurlijk. De laatste volle dag in Dubai heb ik voor je samengevat in deze fotoblog, met o.a. veel foto's van de shopping mall en een verdwaalde kameel!


Na het wakker worden direct de balkondeur openzetten en zien dat de zon lekker doorkomt! Het is goed weer geweest in Dubai, maar er hing wel wat zand of bewolking in de lucht waardoor het wat mistig leek, zeker als je in de verte keek. Op achtergrond zie je trouwens de Dubai Marina en de gebouwen die langs de havens staan, wat groot!

Zullen we vandaag de Bentley nemen om te gaan shoppen in de Mall of the Emirates? Of toch maar de taxi? Het was in elk geval best vroeg om 9.30 uur op zondag, ik leef toch nog steeds op Nederlandse tijd....(3 uur vroeger)

Geen tijd om te ontbijten, maar dat kan in de Mall ook prima, bijvoorbeeld bij Paul, de Franse bakker die heerlijke stokbroodjes heeft, je vindt ze niet in Nederland, wel in België, Frankrijk, Londen en Dubai dus....

Zara staat al helemaal in teken van de sping/summer collectie, ik ben niet naar binnen geweest trouwens!

The Mall of the Emirates is een mooie combinatie van heel dure merken/designers en meer betaalbare winkels, je vindt er ook een grote supermarkt en natuurlijk de indoor skibaan met een zwarte piste en echte bomen, heel apart als je bedenkt dat het zomers in Dubai 50 graden kan worden. Wij gingen in elk geval op naar Chanel!

Maar eerst nog even naar Sephora en Marc Jacobs, allebei fijne winkels natuurlijk, eens kijken of ze iets leuks hebben.....

Bij Marc Jacobs vonden we veel kleding en accessoires in de sale, maar ook de nieuwe collectie was al deels binnen en natuurlijk stonden de geuren van Marc Jacobs in de winkel....er komt trouwens ook een nieuwe aan...twee zelfs!

Voor de liefhebbers, het Urban Decay Naked 3 palette was er in overvloed, mocht je in de buurt zijn!

Ook leuk, de make-up van Marc Jacobs, ik was erg nieuwsgierig naar de producten die ik nog nooit had geprobeerd. Ik heb een oogschaduwpalette en een nagellak meegenomen, die ik zeker zal laten zien!

Kennen jullie Huda? Huda Kattan is een heel bekende beautyblogger uit Dubai, ik heb haar zus leren kennen tijdens de reis met Boots in september. Ik wist dat ze ook een fake lashes lijn had, natuurlijk heb ik die nu meegenomen, ik ben heel benieuwd! Jammer genoeg had ik te weinig tijd om met de dames te meeten, volgende keer dan maar?

Dit was ook een geweldige winkel, boordevol mooie Europese merken zoals Kenzo.

Maar er was ook een Nederlandse merk : Zoe Karssen, toch wel tof!

Bij Harvey Nicols vind je een geweldige woonafdeling, met bijvoorbeeld Missoni Home, nu word nieuwsgierig naar de interieurs van de sheiks!

Misschien hebben ze wel zo'n voetbaltafel van ongeveer 70.000 euro waarde?

Te cute deze shirtjes...stom eigenlijk dat ik er geeneen heb gekocht, maar kiezen was lastig!

Jaloers, deze Tiger oud van Roberto Cavalli was echt heerlijk, die kun je helaas niet in Nederland kopen, heel erg jammer!

Cute <3 Bourjois heeft een geweldige display vol met fake lashes, die moet ook naar Nederland komen!

Nieuwe Jo Malone candles, jammer genoeg waren ze hier al uitverkocht, al komen ze weer opnieuw binnen.

Terug in het hotel tijd om snel om te kleden, even te genieten van de zon en een lichte lunch te gebruiken, met dit heerlijke ananaskokossapje

En deze heerlijke smeerseltjes en dipjes zoals Hummus, heerlijk met het platte brood, love it!

Onderweg naar de woestijn zijn we even gestopt bij de kamelenracebaan, hier worden de kamelen getraind om later mee te doen aan wedstrijden. Een wedstrijdkameel is trouwens behoorlijk duur, de minimale prijs is 1.000.000 dirhams, zo'n 200.000 euro!

We gingen de zonsondergang in de woestijn bekijken, probleem was alleen dat het bewolkt was en zelfs licht regende, in de woestijn....dat was niet zo gepland natuurlijk. Haha...sta ik in de woestijn, regent het, niet te geloven! 

Om op de plaats van bestemming te komen moesten we door een natuurreservaat rijden, onder begeleiding van een parkwachter trouwens omdat er echt veel prachtige dieren rondlopen.

Zover je kunt zien zand, een mooie mix van geel en rood zand, dat samen oranje kleurt

Dit waren de auto's waarin we werden rondgereden, als het warm is dan laten de chauffeurs de banden van de jeeps een stukje leeg lopen om meer grip te krijgen. Nu was het niet nodig omdat het dus best fris was....

Er is zelfs champagne in de woestijn! Of hebben ze dat misschien speciaal voor ons neergezet? Het was een aparte gewaarwording waar we heel veel plezier om hebben gehad, zoiets maak je nooit meer mee!

Zie je mij achteraan staan op de duin? 

Toch nog een stukje van de zon gezien, dat kleine stukje oranje in de verte....

Op bezoek bij de kamelen, die je uiteraard ook zou kunnen berijden, iets wat een andere groep mensen inderdaad deed....toch altijd een beetje zielig natuurlijk.

Cameltoe???

Ja, zo'n kameel is best wel hoog! Ze waren braaf en rustig, je kunt ze prima aaien, maar erop rijden hoeft van mij niet zo, ik kijk wel van een afstandje, haha!
Wat heb ik een fijne reis gehad, wat een voorrecht om samen met een groep collega journalisten en bloggers uitgenodigd te worden door één van mijn favoriete merken zonbescherming : Lancaster Sun. Heerlijk om in deze omgeving hun nieuwe producten beter te leren kennen en uit te testen, de eerste indruk is al geslaagd, ik heb een lekker kleurtje en ik ben zeker niet verbrand (zelfs mijn pigmentvlekken hebben zich rustig gehouden), niet gek! Natuurlijk ga ik jullie binnenkort meer vertellen over het geheim van de perfecte teint. Dank je wel, lieve mensen van Lancaster met in het bijzonder het top PR team : Daphne & Anja, jullie zijn zo lief en professioneel! Er komen nog een paar foto's in het "behind the beautyscenes" artikel van deze week, dan hebben jullie echt alles gezien deze week.
Deel dit artikel
Back to top