Reviews

Zin in een (tijdelijk) tintje? Met de bronzers van Lancaster lukt het altijd!

Er zijn weleens van die dagen dat je in de spiegel kijkt en baalt van jouw witte wintervelletje! Niet dat er iets mis mee is, maar als je een keer zin hebt om dat felgekleurde jasje of jurkje te dragen, dan staat het soms niet helemaal zoals je wilt. Tijd om even, tijdelijk, wat kleur aan jouw gezicht te geven, zodat je er net even wat zonniger uitziet! Lancaster heeft twee fijne producten, waarvan ik er al één gebruik zolang ik mij kan herinneren, dat is echt een topper, kijk maar mee....

Lancaster Bronzing Beauty Adjustable tan glow moisturizing emulsion & Lancaster Infinite bronze Face bronzer

Op de foto hierboven zie je twee vloeibare bronzers, die je kunt gebruiken om jouw gezicht een tijdelijk tintje te geven, je haalt het er 's avonds gewoon weer af, het zijn dus echt make-up producten. De Infinite Bronze Face bronzer bestaat al heel erg lang en is zeker de favoriete zomerfoundation van heel veel vrouwen, al zou ik het zelf echt geen foundation willen noemen. Beide producten geven een transparante kleur aan het gezicht, waardoor je er simpel en snel net even wat bruiner of getinter uitziet, zonder dat je erop hoeft te wachten en zonder dat je eraan vast zit, het zijn dus geen zelfbruiners! De Adjustable tan glow moisturizing emulsion zit sinds vorig jaar in het Lancaster assortiment en lijkt behoorlijk op de Face bronzer, het verschil zit hem in de zichzelf aanpassende kleurpigmenten waardoor je, volgens Lancaster, een nog natuurlijker resultaat zou krijgen. Maar weet je wat, ik ga je het verschil laten zien....

Lancaster Infinite Face bronze SPF 15 002 EUR 20,00 (tube 50 ml) links zonder en rechts met Lancaster Infinite bronze face bronzer SPF 15 nr. 002

De Lancaster Infinite Bronze Face bronzer SPF 15 is een redelijk dunne, bruine creme die je aanbrengt over jouw dagcreme of zonbescherming, althans, dat doe ik omdat mijn huid niet voldoende heeft aan de voeding en hydratatie van de Face Bronzer. Ook vind ik dat de Face bronzer dan veel makkelijker en mooier over de huid te verdelen is, is de huid te droog, dan is verdelen namelijk niet zo makkelijk en kun je vegen of vlekken krijgen. Jullie zien duidelijk dat mijn huid meer kleur heeft gekregen, het resultaat blijft echt natuurlijk al vind ik het wel iets glimmend. Ik draag deze Face bronzer heel vaak op vakantie, dan breng ik deze aan na mijn zonnebrandcreme, ideaal als ik na het zonnen even de boulevard of terras op ga. Ik gebruik dan wel vaak nog even een poedertje om het iets meer te matteren, maar meer heb je echt niet nodig en het ziet er toch net wat mooier uit dan alleen maar een laagje zonnebrandcreme. Fijn dat er ook een SPF15 in zit, maar dat is voor mij wel te weinig, er moet zeker nog een creme met SPF30 of SPF 50 onder, maar als het avond is, dan is het natuurlijk best een prima bescherming, de zon is dan vrijwel weg en een hoge bescherming niet echt meer nodig.

Lancaster Bronzing beauty Adjustable tan glow moisturizing emulsion 03 Brunette Tan EUR 30,00 (tube 50 ml)
De Lancaster Adjustable tan glow moisturizing emulsion lijkt behoorlijk op de Face Bronzer, maar is in techniek toch wel verbeterd. Zo bevat de Adjustable tan glow de Tan Adapt Technology, dat zijn de kleine pigmentbolletjes die openbreken als je de emulsie uitwrijft, de pigmenten zouden zich moeten aanpassen aan de huid. Daarnaast zijn er behoorlijk wat anti-oxidanten opgenomen in de emulsie, omdat Lancaster weet dat dit product vaak ook wordt gebruikt in de zon (of in de avond na het zonnen) en anti-oxidanten erg belangrijk zijn om de huid beter te wapenen tegen de schadelijke zonnestralen. Het biedt geen bescherming, laat dat duidelijk zijn, maar het versterkt de huid wel waardoor deze in betere conditie blijft als je lekker aan het zonnen bent geweest. Daarnaast bevat de Adjustable Glow ook het Tan Activator Complex, waardoor natuurlijke melanine in de huid wordt gestimuleerd en je mooier en egaler bruin wordt. Op zich heb je daar nu, in de winter, niet specifiek iets aan, maar in de zomermaanden zorgt het er, samen met de beschermende Lancaster Sun producten, voor dat je veilig en mooi bruin wordt.
Persoonlijk geef ik niet de voorkeur aan de Adjustable tan glow omdat ik zelf niet zo weg ben van de "knappende pigmentbolletjes", ik vind het lastiger om die te verdelen en soms zie je gewoon nog een streepje zitten als je niet goed het gesmeerd. Dat ligt dan wel aan jezelf, maar ik vind de Face Bronzer net iets fijner in gebruik. Aan de andere kant zijn de ingrediënten van deze Adjustable tan glow wel beter, dat is dus best lastig kiezen, wellicht geeft de prijs wel de doorslag?

boven Lancaster Infinite bronze face bronzer SPF15 002 & onder Lancaster Bronzing beauty Adjustable tan glow moisturizing emulsion 03 Brunette Tan
Qua kleur vind ik De Face bronzer net iets beter aansluiten bij mijn huidskleur, de Adjustable tan glow is net iets te rood, al is dit wel de donkerste kleur en zou ik dus ook kunnen kiezen voor de middelste van de drie kleuren die beschikbaar zijn. Ik heb de vloeibare bronzers vandaag gebruikt als basis voor mijn make-up, ik breng er dus ook nog een dun laagje foundation overheen omdat ik dat effect net iets mooier vind. Je kunt het dus prima combineren met andere make-up, maar dat hoeft niet.

boven/links Lancaster Infinite bronze face bronzer SPF15 002 & onder/rechts Lancaster Bronzing beauty Adjustable tan glow moisturizing emulsion 03 Brunette Tan met daar overheen de Armani Luminous Silk foundation

De bronzers zouden volgens Lancaster niet afgeven, maar eerlijk gezegd doen ze dat wel een beetje, het is vergelijkbaar met een foundation, die geeft ook af als je er een tissue langs haalt. Maar het is nu ook weer niet zo dat het overal aan afgeeft, zeker niets als je "normaal" doet. Oh ja, waterproof zijn ze niet echt, maar je hoeft niet bang te zijn dat je rare vlekken krijgt van wat zweet, als je maar niet teveel aan je gezicht zit en eventuele druppels van je gezicht afdept i.p.v. wrijft.

Wil je een kleur die langer blijft zitten dan een dagje? Ga dan voor een self tan ofwel zelfbruiner, binnenkort vertel ik je meer over de nieuwe Self Tan lijn van Lancaster die in maart in de winkels zal liggen.

Als jij dus op zoek bent naar een tijdelijk tintje, dan zit je bij Lancaster echt wel goed, je kunt de kleur kiezen die je wilt (de Face bronzer is er in 2 kleuren en de Adjustable Tan Glow is er in 3 kleuren) en het effect is altijd mooi natuurlijk, niet al te dekkend en licht glanzend. Je kunt de vloeibare bronzers prima combineren met andere make-up producten, ze hydrateren de huid zeker maar als je een drogere of oudere huid hebt, zul je toch iets meer verzorging nodig hebben naar mijn idee.
Beide producten liggen nu al in de winkels, ze blijven het hele jaar door verkrijgbaar, o.a. bij De Bijenkorf, ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en andere luxe parfumeriën en drogisterijen. Je betaalt voor de Lancaster Face Bronzer EUR 20,00 en voor de Lancaster Adjustable tan glow EUR 30,00, toch best een fors prijsverschil! Er is trouwens ook een versie van de Adjustable tan glow voor het lichaam, willen jullie daar ook iets van weten?

Gebruik jij ook weleens een soortgelijke, vloeibare bronzer om net even een zomers kleurtje te geven aan jouw gezicht? Ben je nieuwsgierig geworden naar deze van Lancaster? Ga het zeker eens even bekijken bij de parfumerie en als je vragen hebt, dan hoor ik het graag!

Deel dit artikel
Back to top