Reviews

Philosophy D.I.Y. serum Time in a bottle

Hoe handig zou het zijn als je maar één product nodig hebt om de huid in goede conditie te brengen en te houden? In de toekomst gaan we zo'n product zeker krijgen, al is Philosophy al op de goede weg met een serum dat alle zichtbare en onzichtbare tekenen van huidveroudering bestrijdt. De nieuwe Philosophy Time in a bottle is dat serum, een serum dat je voor gebruik zelf moet mengen om het te activeren, een beetje D.I.Y.'en is altijd leuk.....

Als we ouder worden dan merken we dat de huid tekenen van huidveroudering gaat vertonen zoals pigmentvlekken, een minder stralende huid, fijne lijntjes, poriën worden meer zichtbaar en de huid wordt minder stevig. Nu denk je misschien dat dit hoort bij ouder worden en dat is ook wel zo, toch zijn er tegenwoordig heel wat oorzaken die het proces versnellen. Denk daarbij aan uv-straling, stress en milieu-vervuiling, die oorzaak kunnen zijn van beschadigingen in het dna van de huidcellen.

Als er schade is aangericht in het dna van de huidcellen, dan zal deze niet meer optimaal kunnen functioneren waardoor de huid sneller dan normaal zal verouderen.....iets waar we niet blij mee zijn. Gelukkig kun je er wel voor zorgen dat de huid beschermt wordt tegen die beschadigingen, waardoor je de huidveroudering weer wat kunt vertragen.

Philosophy gaat deze schade in het Time in a bottle serum te lijf met een exclusief dna renewal complex, een combinatie van 4 enzymen dat het natuurlijk herstelproces van de huid stimuleert tegen alle belangrijke soorten dna-schade. Uit onderzoeken van Philosophy blijkt dat het serum goed werkt bij photo-schade (veroorzaakt door blootstelling aan uv-stralen), oxidatieve stress (veroorzaakt door miieuvervuiling, sigarettenrook (van anderen) en zware metalen) en alkylering (veroorzaakt door milieuvervuiling).


Op de verpakking staan voorbeelden van het effect na vier weken gebruik van het Time in a bottle serum, op de foto's boven zie je dat de pigmentatie diep in de huid inderdaad is afgenomen (doet me denken aan mijn foto's van mijn strijd tegen hyperpigmentatie). Op de foto's onder zie je de vermindering van de fijne lijntjes na 8 weken.

ingrediëntenlijst Philosophy Time in a bottle serum - ik zie heel wat anti-oxidanten in de lijst staan samen met vitamine E. Er zit wel alcohol in het serum en wat parfum (vrijwel onderaan) en dat is een beetje jammer, al heb ik persoonlijk geen last van.

onderaan zie je de ingrediënten van het kleine flesje vitamine c-preparaat, dat je toevoegt aan het serum voordat je het gaat gebruiken, dit zorgt voor een hoge dosis vitamine C dat een sterke anti-oxidant is

In de verpakking vind je een flacon met serum, een klein flesje met vitamine C preparaat, een trechtertje en een schroefdop met pompje dat je na het mengen op het serum zet.

Mengen is heel simpel en vooral ook leuk, trechtertje op het serum, leeg het flesje goed in het serum, doe de dop erop en schudt 20 seconden goed. Het serum is daarna klaar voor gebruik, zorg er wel voor dat je het serum binnen 3 maanden opmaakt omdat anders de werking van de vitamine C achteruit gaat. Bekijk ook dit filmpje evenAls het serum roze kleurt dan heb je het goed geschud, zie je het vitamine C preparaat nog zitten, dan moet je nog even doorschudden.

Textuur van Philosophy Time in a bottle serum
Mijn ervaring
Ik heb het Philosophy Time in a bottle serum een paar weken gebruikt, dat is alweer enige weken geleden en dat is mij goed bevallen. Het serum geeft een fijn en goed gevoel op mijn huid, het laat een mooie glow achter en de huid is na een pompje serum lekker zacht en soepel. Maar dat is eigenlijk niet het belangrijkste, tenslotte gaat het om de werking in de huid en dat blijft altijd lastig te meten. Ik gebruik altijd een goed serum voor mijn huid en heb daarom niet veel verschil gemerkt, dit serum zorgt er ook voor dat mijn huid blijft stralen, dat ik niet meer rimpeltjes heb gekregen en dat mijn pigmentvlekken rustig zijn gebleven. Mijn ervaring is dus positief, het serum brengt fijn aan, verdeelt makkelijk en laat een goede basis achter voor de make-up die ik erna ga aanbrengen (al gebruik ik erna natuurlijk wel een dagcreme). 

Voordelen

  • bevat een goede mix van anti-oxidanten die de huid beschermen en schade herstellen
  • je voegt de vitamine c pas toe op het moment dat je het serum gaat gebruiken, dat zorgt ervoor dat de werking optimaal is
  • prettige en goede verpakking die de ingrediënten beschermt tegen zonlicht en warmte
  • geschikt voor alle huidtypes en leeftijden, ook als je jong bent zijn anti-oxidanten in gezichtsverzorging aan te raden
Nadelen
  • bevat alcohol denat. en een kleine hoeveelheid parfum
  • er zitten een aantal plantaardige ingrediënten in die de zeer gevoelige huid zouden kunnen irriteren
  • je moet het serum binnen 3 maanden gebruiken, al moet dat zeker te doen zijn als je het dagelijks gebruikt, je kunt het ook twee keer per dag gebruiken
  • best prijzig, je betaalt EUR 73,28 EUR 64,80 voor 40 ml (en een beetje) serum in een pompflacon

Je kunt het Philosophy Time in a bottle serum nu kopen bij ICI Paris XL voor EUR 73,28 EUR 64,80 (pompflacon 40 ml), het is prima te combineren met de andere verzorgingsproducten van Philosophy.

Ben jij nieuwsgierig naar dit Time in a bottle serum van Philosophy? Gebruik jij ook al producten met anti-oxidanten?

Deel dit artikel
Back to top