Reviews

Mascara's in de test - Dior, Clarins, Gosh en LashFusion

Ook deze maand heb ik weer vier mascara's getest, dit keer zijn het toevallig twee mascara's die een extra verzorgende bestanddelen bevatten die er ook nog voor gaan zorgen dat mijn wimpers langer en voller worden. Kijk, dat is nu eens goed nieuws! Het probleem is alleen dat ik ze daarvoor echt wat langer moet gaan gebruiken, maar zijn ze daar goed genoeg voor?
Dit keer heb ik een mengeling van high end, niche,  luxe en drugstore mascara's voor julie, van Dior tot FusionBeauty en van GOSH tot Clarins. Ze beloven natuurlijk weer heel veel goeds, maar in de praktijk valt het resultaat toch meestal wat tegen, althans...als je dat vergelijkt met de beloftes. Toch test ik ze altijd met goede moed, want je zou toch maar eens de perfecte mascara ontdekken! Ik heb de mascara's allemaal wat vaker getest, op één na, zodat ik een goede indruk heb gekregen en ik kan je vertellen....twee zijn zeker de moeite waard. Lees snel even verder, te beginnen met de nieuwste mascara van Clarins.

Clarins Be Long mascara in 01 Intense black EUR 26,00 

"bevat een groei-stimulerend ingrediëntencomplex met de naam "Be long lash complex", waardoor de wimpers gestimuleerd worden om langer te worden. Naast dit complex is de mascara goed gepigmenteerd waardoor de kleur op de wimpers intens is, het nieuwe borsteltje zorgt ervoor dat je een mooie krul in de wimpers krijgt."


Mijn review van de Clarins Be Long mascara
Een mascara met groei-stimulerende ingrediënten klinkt mij als muziek in de oren, dat wil ik wel! En eerlijk gezegd geloof ik er ook wel in, ik merk zeker dat bepaalde mascara's beter voor mijn wimpers zijn dan anderen, dan merk ik na een tijdje zeker dat mijn wimpers er beter uit gaan zien. Ik heb van mijzelf dunne wimpers. die vrij licht zijn, ik moet ze echt goed aanzetten! Dat gaat prima met het miniscule borsteltjes van deze Be Long mascara, het is een plastic borsteltjes met stekeltjes dat de mascara heel precies kan aanbrengen. Je kunt zonder problemen de kleinste haartjes kleuren en knoeit niet, erg fijn! Nu heeft zo'n borsteltje ook wel nadelen, meestal krijg je er geen gigantisch volume van, maar dat vind ik ook niet zo ramp. De formule is lekker plakkerig, is goed zwart en houdt mijn wimpers goed in vorm, ook de krul blijft zitten en de mascara korrelt absoluut niet. Of de mascara echt zorgt voor langere wimpers? Ik heb het niet zo gemerkt ondanks dat ik de mascara een tijdje geleden toch wel een week of twee achter elkaar heb gebruikt, misschien had ik langer moeten testen?


geen mascara | 1 laagje mascara boven | 2 laagjes mascara boven en 1 laagje onder

Diorshow mascara in 090 Noir EUR 33,00 
"Diorshow Mascara is geïnspireerd op de catwalk en de backstage make-uptechnieken. Glamour wordt hier in de derde macht verheven: de wimpers zijn dan ook extreem vol, lang en mooi gekruld. Het zeer gebruiksvriendelijke XXL-borsteltje is genereus gebogen voor een maximale dekking."


Mijn review van de Diorshow mascara
Het was alweer een tijdje geleden dat ik een Dior mascara had getest en ik was eerlijk gezegd ook erg nieuwsgierig naar deze Diorshow mascara die echte "showgirl" wimpers beloofde. De mascara heeft een mega borstel van traditionele borstelhaartjes die taps toeloopt, waardoor je toch nog redelijk bij de kleine haartjes kunt komen. De formule valt mij een beetje tegen, de kleur is niet zwart genoeg en de mascara hecht echt niet goed aan mijn wimpers, ik moet behoorlijk wat moeite doen om de kleur op de wimpers te brengen en dat is al niet zo makkelijk door de grote borstel. Omdat deze zo groot is moet je heel voorzichtig doen, anders zit het hele oog (en omstreken) onder, maar als je dan extra vaak moet strijken over de wimpers...dat schiet niet echt op. Erg jammer hoor, want de borstel separeert de haartjes wel goed en verlengt ze best, als de formule maar wat meer "sticky" was geweest. Als ik Dior een advies mag geven? Kies een andere, kleinere borstel of sleutel nog een beetje aan de formule, dan moet het zeker lukken! En ik test het resultaat graag weer!



geen mascara | 1 laagje mascara boven | 2 laagjes mascara boven en 1 laagje onder

Fusion Beauty LashFusion XXL mascara in Noir Extreme EUR 28,95 (via skins.nl)
"Een uniek complex van ingrediënten zorgt voor extreme volumineuze effecten en stimuleert de groei van de wimper waardoor je in 15 dagen maar liefst 3 keer meer volume krijgt."


Mijn review van de LashFusion XXL mascara
Nog een mascara die mijn wimpers laat groeien, ze moeten binnenkort toch echt tegen mijn wenkbrauwen aan gaan komen! Deze mascara heb ik nog niet zo lang in huis en ik ben van plan deze zeker de komende twee weken te gaan gebruiken, de echte test komt dus nog. Ik kan jullie wel iets vertellen over de formule en het borsteltje, die zijn namelijk helemaal prima! De borstel is ook erg groot, maar loopt wel mooi smal toe en kan daardoor prima in combinatie met mijn dunne, korte wimpers. De formule is rijk en cremeachtig, hecht goed aan mijn wimpers en klont niet, zelfs niet als je nog een laagje aanbrengt, erg fijn. De kleur is ook mooi, diepzwart en mascara wordt niet hard gedurende de dag. Ik vind het effect van deze mascara mooi, al had ik eigenlijk wel iets meer volume verwacht, die is nu niet echt spectaculair te noemen....of vinden julie van wel?



geen mascara | 1 laagje mascara boven | 2 laagjes mascara boven en 1 laagje onder

GOSH Darling Lashes Extreme Volume mascara EUR 10,99
"Darling Lashes extreme Volume Mascara zorgt voor weelderige Babydoll-look wimpers in een enkele streek van het borsteltje. De borstel is ontworpen om de wimpers direct een extreme boost te geven met maximum volume. Door de ruimte tussen de borstelhaartes worden de wimpers perfect gescheiden en krijg je echte poppenogen..." 


Mijn review van de Darling Lashes mascara
Poppenogen? Wil ik die wel? Eigenlijk niet, maar ik heb de mascara van Gosh toch even voor jullie getest, één keer om precies te zijn, want het borsteltje is echt vreselijk! OK, om poppenogen te krijgen moet je misschien zorgen dat de wimperhaartjes aan elkaar gaan kleven, maar persoonlijk word ik daar niet blij van. Het borsteltje heeft een "platte kant" die je gebruikt om de mascara dichtbij de wimperimplant aan te brengen, dat lukt op zich wel en daarna moet je de mascara uitkammen met de andere kant van de borstel....met die rare inhammen. Uitkammen met een kam die 15 van de 20 tanden mist....dat werkt natuurlijk niet, het resultaat is aan elkaar geplakte wimpers die je met dit borsteltje ook nooit meer van elkaar krijgt. Jammer dus, want de formule is op zich best goed, heel mooi diepzwart en met een mooie, extreme glans....alleen dat borsteltje mag dus direct in de prullenbak, zonde GOSH!


geen mascara | 1 laagje mascara boven | 2 laagjes mascara boven en 1 laagje onder
Hieronder kunnen jullie  de foto's nog even naast elkaar zien? Ik vind dat altijd wel handig, over een tijdje zal ik een keer al mijn mascara review foto's onder elkaar zetten, zo heb je een goed overzicht.

één laagje - boven | Clarins & Dior - onder | FusionBeauty & GOSH

twee laagjes 
- boven | Clarins & Dior - onder | FusionBeauty & GOSH

Conclusie :
ik ben geïntrigeerd door de beloftes van FusionBeauty en heb dus maar besloten om vanaf morgen iedere dag de LashFusion XXL te gaan gebruiken de komende twee weken. Dat wordt dus afkicken van mijn holy grail mascara : Le Volume de Chanel (review). Maar eerlijk is eerlijk, de LashFusion geeft ook een mooi resultaat, al is Le Volume net iets zwarter naar mijn idee. Maar goed, als mijn wimpers er langer door worden...dan heb ik dat er wel voor over! Ik hou jullie zeker op de hoogte! De Clarins mascara is ook fijn, die kan ik je zeker aanraden als je ook korte wimpers hebt, mede door het fijne borsteltje. De Diorshow mascara is mij wel tegen gevallen, jammer natuurlijk, want ik had er liefst nog een holy grail bij! En die van GOSH....tja, als ik op zoek ben naar een poppenlook, dan pak ik deze erbij, anders blijft hij ergens onderin de doos met mascara's liggen ben ik bang.

Ken jij één van deze mascara's? Wat is jouw ervaring ermee? Deel ze gerust met de andere lezers, misschien heb jij wel een heel andere ervaring dan ik! Binnenkort weer vier nieuwe mascara's in de test, heb jij nog tips of voorkeuren, laat het mij weten!

Deel dit artikel
Back to top